Imi opreste din salariu si la banca si la servici. Ce pot sa fac?

„Buna ziua!
Am două popriri de la același CAR și acestea au ajuns același executor judecătoresc.
Acest domn a trimis actul de poprire atât la serviciu cât și la bancă, astfel că îmi oprește 1/2 din salariu de pe statul de plată și din puținul care rămâne și îl primesc in contul bancar mai oprește și banca.
Cei de la bancă spun că nu pot face nimic deoarece domnu executor ar trebui sa le trimită notificare pentru a înceta poprirea Ce sa fac?”

Raspuns

Stimate domn,

Ceea ce trebuie sa faceti, pentru solutionarea dublei popriri, atat de catre banca, cat si la servici, este sa faceti o cerere la executorul judecatoresc, in vederea ridicarii popririi de pe contul bancar in care incasati salariul, dat fiind ca poprirea se face la locul de munca.

Toti executorii judecatoresti infiinteaza poprirea atat la locul de munca, cat si pe toate conturile bancare, iar bancile sunt obligate de lege sa le blocheze, iar deblocarea se poate face doar din dispozitia executorului judecatoresc.

Va rog sa reveniti cu raspunsul primit de la executorul judecatoresc, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

2 raspunsuri la “Imi opreste din salariu si la banca si la servici. Ce pot sa fac?

1. e

Buna ziua!
    Noi am incercat deja sa vorbim cu dumnealui și efectiv ne-a dat afară din birou ajungând la ceartă și spunând că asta este procedura.

Mai mult, girantului nostru ,după cearta care sa iscat ia trimis la locul de munca o notificare prin care angajatorul oprește o sumă fixă in baza popririi in ideea in care girantul nu are salariu fix.

Până să ne certăm cu dumnealui girantul avea poprire 400-500 de lei,acum are in jur de 1000 de lei.

Va mulțumim mult și sper ca dumneavoastră să ne îndrumați către o soluție.

1. Vasile Coman Post author

In acest caz, este vorba de un abuz al executorului judecatoresc, pentru ca este interzis de lege sa se puna poprire pe mai mult de jumatate din venit.

Si majorarea sumei poprite girantului poate fi considerata un abuz, daca s-a luat in urma reclamatiei dumneavoastra.

Solutia este sa-l reclamati pe executorul judecatoresc la Uniunea Executorilor (UNEJ), pe site-ul executori.ro, la acest link.

In acelasi timp, puteti trimite si o petitie impotriva executorului la Ministerul Justitiei, prin completarea unui formular pe site-ul ministerului, just.ro, la acest link.

Va rog sa reveniti cu raspunsurile la petitii, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 2 = 6