„Am si eu o situatie in care observ ca se regasesc multi oameni.
Din nevoie de bani am apelat la 3 Ifn-uri pentru a obtine sumele solicitate. Din diferite cauze nu am putu sa mai achit ratele la timp, iar dobanzile penalizatoare au crewcut mai mult decat mi-as fi putut
imagina,vorbim aici de Credius,Hora Credit si Terra Credit.
Am mai facut plati partiale dar gradul de indatorare pare a fi destul de mare.
In aceasta situatie pot solicita la vreo institutie refinantare creditelor pentru a obtine o rata mai avantajoasa pentru toate cele 3?
Si inca o intrebare as mai avea, dupa cat timp se aplica executarea silita?!
Multumesc pentru eventualul raspuns!”
Raspuns
Stimata doamna,
Prin refinantarea creditelor de la IFN-uri intr-un singur credit bancar va diminuati atat costurile imprumuturilor, cat si gradul de indatorare, dat fiind ca dobanzile creditelor online sunt foarte ridicate, comparativ cu cele ale unei banci.
Refinantarea presupune obtinerea unui nou credit, prin care sunt platite cele vechi, de la IFN-uri, ceea ce inseamna ca gradul de indatorare va fi calculat doar pentru creditul nou si, eventual, pentru cele vechi care nu au fost acoperire pe refinantare.
Este important de stiut ca obtinerea unei refinantari, ca in cazul unui credit nou, este posibila doar daca nu aveti restante mai mari de 30 de zile la vechile credite inregistrate la Biroul de Credit.
Cu privire la executarea silita, aceasta poate fi initiata dupa o perioada de 9 luni de la inregistrarea restantelor si 3 luni de la declararea scadentei anticipate a creditului. (vedeti aici detalii)
Va rog sa reveniti, daca aveti probleme cu refinantarea creditelor de la IFN-uri.
Cu stima,
Vasile Pop-Coman