Icredit ma hartuieste pentru ca nu pot plati rata la credit. Ce pot sa fac?

icredit amenintare reclamatie

„Bună ziua. Am un credit la i credit, momentan nu îl pot plăti, și ma hartuiesc continuu, ma amenință că vin acasă cu inspector de la București, etc. Am cerut sa facă ceva ptr ca nu pot plăti dar spun ca nu se poate.”


Raspuns

Stimata doamna,

Icredit nu are voie sa va hartuiasca si sa va ameninte cu vizita unor inspectori la domiciliu, daca aveti probleme financiare si nu puteti plati la timp rata la credit.

Este interzis prin lege IFN-urilor si bancilor sa-si ameninte clientii.

Articolul 71^2 din OUG 50/2010 privind contractele de credit prevede urmatoarele:

„Se interzice:

f) utilizarea, în cadrul procesului de recuperare creanțe, de amenințări sau alte tehnici agresive, cu scopul de a vătăma fizic ori psihic consumatorul ori rude ale acestuia ori de a-i afecta reputația sau proprietatea;”

OUG 50/2010

De asemenea, atat IFN-urile, cat si bancile, sunt obligate prin lege sa-si ajute clientii care nu-si pot rambursa datoriile.

OUG 50/2010 privind contractele de credit arata urmatoarele, la articolul 84^2:

(1) Creditorii au obligația de a avea politici și proceduri adecvate în virtutea cărora să depună eforturi pentru a aplica, dacă este cazul, o restructurare rezonabilă datorată dificultăților financiare înainte de a demara procedura de executare silită. 

(2) Măsurile de restructurare datorată dificultăților financiare țin seama, printre alte elemente, de situația consumatorului și constau în următoarele:

a) refinanțarea totală sau parțială a contractului de credit;

b) modificarea termenelor și condițiilor existente ale unui contract de credit, care include:

(i) prelungirea duratei contractului de credit;

(ii) modificarea tipului de contract de credit;

(iii) amânarea plății tuturor sau a unei părți a ratelor de credit pentru o anumită perioadă;

(iv) schimbarea ratei dobânzii;

(v) oferirea unei perioade fără plăți;

(vi) plăți parțiale;

(vii) conversii monetare;

(viii) iertarea parțială de datorie și consolidarea datoriilor;

OUG 50 din 2010

De aceea, sfatul meu este sa faceti o reclamatie la Icredit, in care sa va plangeti ca ati fost amenintata si hartuita sa platiti creditul, in loc sa fiti ajutata printr-o solutie prevazuta de lege.

In reclamatie solicitati Icredit sa va ofere si o modalitate de achitare a datoriilor in functie de situatia dumneavoastra financiara, conform prevederilor legale mentionate mai sus.

Puteti trimite reclamatia la Icredit prin email, la adresele sesizari@icredit.co.ro si office@icredit.ro sau prin completarea formularului de pe site-ul icredit, la acest link.

Va rog sa reveniti cu raspunsul la reclamatia trimisa Icredit, pentru a va ajuta sa rezolvati problema cu amenintarea si achitarea datoriilor.

Cu stima,
Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

2 raspunsuri la “Icredit ma hartuieste pentru ca nu pot plati rata la credit. Ce pot sa fac?

  1. Timoce Alexa

    Bună doamna L agent de terenul bănci incredibil a găsit nr tel al soției și acuma începe a o teroriza pe ia la locul de munca cu chemate la telefon crede ca ia are timpul liber mereu de a sta cu ia la telefoane de amenințare ca ii va lua casa și tot felul de amenințări ca ia și cu soțul lucrează și la politie și poate face ori ce .în schimb ia într-adevăr lucrează la politia de frontiera.cea ce legea nuida voie sa ia doua contracte de munca cum lege permite sa lucreze i așa doua unități principale de stat.eu știu ca dacă este la un program nu-l poate respecta celalalt.

    Reply
    1. Vasile Coman Post author

      Este ilegal sa va ameninte reprezentanti bancilor sau IFN-urilor.

      De aceea, trebuie sa faceti o reclamatie la ICredit, iar daca nu primiti raspuns, sa va adresati la Protectia Consumatorilor (ANPC).

      Va rog sa reveniti cu raspunsul la reclamatie primit de la ICredit sau daca nu primiti raspuns, pentru a va ajuta sa rezolvati problema cu ICredit.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = 15