Pot sa inchid Cardul Avantaj de la Credit Europe online sau prin email?

card avantaj inchidere

„Buna ziua,

Vreau sa inchid Cardul Avantaj iar de la Credit Europe Bank imi spune ca trebuie sa trimit cererea prin curier sau sa merg la o agentie a bancii, dar care este tocmai la Timisoara sau Bucuresti.

Mie nu-mi convine sa trimit cererea prin curier, mi se pare incredibil ca in ziua de astazi nu se poate inchide un card online.

De la banca imi spus sa astept pentru ca au cerut implementarea online a inchiderii cardului, dar cat sa astept?

Ce as putea sa fac in aceasta situatie? Daca fac cererea prin e-mail nu poate fi luata in considerare?

Multumesc.”


Raspuns

Stimate domn,

Reprezentantii bancii Credit Europe Bank spun ca nu se poate inchide un cont sau un card de credit (Card Avantaj) decat la sediul bancii sau prin trimiterea prin posta sau curier a unei cereri, insotita de copia dupa buletin.

Aceasta constrangere este cauzata, cel mai probabil, de lipsa unui sistem online de indentificare a clientilor, in vederea inchiderii cardurilor si conturilor prin aplicatia bancii sau pe site-ul bancii.

Problema este ca aceasta banca, Credit Europe Bank, si-a inchis multe sucursale in ultimii ani, iar acum a ramas cu foarte putine unitati, la care sa aiba acces cei care vor sa-si inchida cardurile, cum este si cazul dumneavoastra.

Astfel ca multor clienti ai Credit Europe Bank nu le convine sa trimita prin posta actele pentru inchiderea cardului. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca niste hartii trimise prin posta nu reprezinta o garantie ca acestea vin chiar din partea detinatorului contului.

Cum puteti sa rezolvati problema

De aceea, sfatul meu este sa trimiteti la Credit Europe Bank o cerere de inchidere a cardului prin e-mail sau prin completarea formularului de pe site-ul bancii (vezi aici datele de contact ale bancii).

Banca ar trebui sa dea curs si cererilor de inchidere a cardului venite prin e-mail sau prin formularul online de pe site-ul bancii, intrucat acum si aceste mijloace de comunicare electronice pot fi luate in considerare chiar si cadrul unui litigiu in justitie.

Cu atat mai mult cu cat Credit Europe Bank isi identifica in prezent clientii si prin telefon, prin introducerea PIN-ului si numarului cardului, in timpul apelului telefonic. In acest fel ar putea confirma si solicitarile de inchidere a cardurilor venite prin e-mail sau pe site-ul bancii.

Ulterior, daca mai este nevoie, puteti trimite si prin posta actele.

Va rog sa reveniti cu raspunsul primit de la Credit Europe Bank, la solicitarea de inchidere a cardului prin e-mail sau prin formularul de pe site-ul bancii, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop Coman

jurnalist

Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − 2 =