Revolut isi momeste potentialii clienti astfel: „calatoreste fara comisioane ascunse. Nu credem in granitele financiare, asa ca e firesc sa te lasam sa cheltui in strainatate in peste 150 de monede cu curs valutar interbancar, cu un mic comision de 0,5% pentru orice suma de peste 5.000 de lire cheltuita lunar.”
De fapt, acel „mic” comision de 0,5% este unul mare. De exemplu, 0,5% din 5.000 de lire sunt 25 de lire comision.
In privinta cursului valutar interbancar, Revolut precizeaza urmatoarele:
„Cursul valutar interbancar este cursul dinamic la care băncile schimbă valute între ele. Este un curs în timp real, motiv pentru care se modifică în mod constant pe aplicația și pe site-ul nostru. Noi primim aceste cursuri de la terți, precum Morningstar și Currencycloud.
Dacă faci schimburi valutare în timpul săptămânii (luni-vineri GMT), beneficiezi de cursul valutar interbancar fără niciun comision pentru toate valutele, cu excepția bahtului tailandez și a grivnei ucrainene, pentru care există un comision de 1%, cu o mică taxă de 0,5% pentru tot ce depășește 20,000 lei în fiecare interval de o lună.
În weekend (sâmbătă și duminică ora Londrei) ratele oferite sunt fixe, pentru protecție împotriva fluctuațiilor, iar acest lucru înseamnă că există taxe de: +0,5% la toate valutele majore (adică USD, GBP, EUR, AUD, CAD, NZD, CHF, JPY, ISK, SEK, HKD, NOK, SGD, DKK, PLN și CZK).”
Dincolo de „mica” mare taxa de 0,5% pentru platile in weekend si pentru sume de peste 5.000 de lire, Revolut nu ne arata, nicaieri pe site, care este nivelul cursului valutar.
O informatie ascunsa din motive probabil bine intemeiate pentru o companie care vrea un profit cat mai mare de la clienti.