Nu pot recupera banii investiti in bitcoin prin Coinbase. Ce pot sa fac?

coinbase teapa bitcoin

„Buna seara as vrea sa imi dati o pare am facut cu coinbase o recuperare de fonduri prin coinbase am toate email dela coinbase cum am facut toate incercarile care miau cerut de am ajuns la suma de 38000 euro care spun ca iau recuperat plus ca ieu am tot adaugat 27000euro la acontul coinbase am confirmarile dela coinbase amica email dela coinbase cu sumele puse la dispozitia lor dar nu reusesc sa inteleg „


Raspuns

Stimate domn,

Din e-mailul primit de dumneavoastra, cu semnatura Coinbase, rezulta ca acesta nu este venit, in realitate, de la Coinbase, ci cel mai probabil de la niste hoti care v-au furat banii investiti in criptomonede.

Schema de fraudare este urmatoarea: vi se spune ca aveti blocate investitiile intr-o platforma (wallet, portofel electronic), iar pentru a retrage banii, trebuie sa platiti taxe.

Sfatul meu este sa nu mai platiti niciun ban si sa luati legatura cu Coinbase, pe site-ul Coinbase.com pentru sesizarea fraudei.

De asemenea, trebuie sa faceti o reclamatie la Politie, pentru a va putea recupera banii investiti in criptomonede precum bitcoin.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile primite de la Coinbase.com si de la Politie, pentru a va ajuta sa rezolvati problema inselatoriei cu criptomonede.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

18 raspunsuri la “Nu pot recupera banii investiti in bitcoin prin Coinbase. Ce pot sa fac?

  1. Mar

    Bună ziua,va rog mult sa îmi spuneți cum fac ca să pot recupera banii investiți pe platforma Rom Invest market ,,aceeași metoda cu sa investim tot mai mult ca merge bine pe Nvda ba pe s&p500,,am ajuns la suma de 19 mii euro plus rofitul și asa zis bonusul companiei în 2 luni sau făcut 31000USD ,apoi ne.au pus sa facem retragerea prin Coinbase ,,i.au blocat au cerut acel procent de 40% ptr deblocare în 24 ore sigur am crezut și am mai adaugat15000 USD,,și acum suntem sunati ca ne ajuta sa ii retragă,dar nu ne vor da banii noștri,ci ai companiei înapoi pe platforma de investiții,, ce sa facem??am făcut petiție on.line la politie și ASF…dar nici un răspuns!

    Reply
    1. Vasile Coman Post author

      Platforma Rominvest, la adresa de internet https://dimensionaldreamscape.cam, este o inselatorie, ceea ce inseamna ca nu veti mai putea recupera banii trimisi hotilor care v-au pacalit cu investitia in actiuni, iar apoi cu asa-zise retrageri din Coinbase, o stratagema de a va mai lua niste bani, pe niste taxe de retragere inventate.

      Singura solutie pentru recuperarea banilor este sa insistati la Politie, pentru solutionarea anchetei de inselatorie.

      Reveniti va rog cu raspunsul primit de la Politie.

      Reply
  2. Eugen

    Bună ziua.Am fost victima unei excrocherii,am pus la un așa zis fond de investiții 10000lei suma creștea zilnic.După o lună m-au contactat pt.a-mi trimite suma de 12000€ trebuia să mi fac cont la ing. Prin intermediul AnyDesk au avut acces la datele mele și mi au făcut credit de 65477lei din care au reușit să transfere 25400 într-un cot cec.Am sunat imediat la INGbank ,sesizare la Poliție anchetă în curs. Am cerut băncii retragerea sumei disponibile și anularea ratelor până avem o soluție de la Poliție. Dar INGbank ia rată în fiecare lună 1470lei din suma rămasă în cont cu toate că am făcut mai multe cereri de retragere(blocare) a sumei rămase în cont și anularea ratelor până avem soluție de la Poliție. Ce pot face? Sunt disperat.

    Reply
  3. Budescu Ioan

    Și eu am pățit la fel.
    Și cu Revolut, de unde mi s-au luat banii și au fost transferați în Binamce, apoi mi s—a arătat că sunt în site-ul fantomă, Neo Capital, Iar de acolo, chipurile i-au transferat în Coinbase, unde printr-o adresă și un apel telefonic, confirmat de Coinbase că sunt false, mi s-a cerut 15% ca o garanție!
    Apoi au dispărut cu toții!

    Reply
    1. Preda Adriana

      Așa am pățit și eu…. M-am trezit cu Credit la Revolut cu toate că au zis că este decât o verificare la ANAF….bani au fost transferați. In Coinbasse Wallet și de acolo în Binance și de acolo au apărut în Neocapital….banii încă se afla acolo dacă intru….nu știu cum să fac sa îmi pot salva banii.

      Reply
      1. Vasile Coman Post author

        Nu va mai puteti salva banii din aplicatia Neocapital, pentru ca aceasta este o inselatorie.

        Singura solutie pentru a va recupera banii este sa faceti o plangere la Politie.

        Reply
  4. Tița Pană

    Eu am investit la Neocapital și ar trebui să retrag 8000$, dar cei de la Coinbase îmi cer o taxă de 20% din sumă. Ce ma sfătuiți sa fac, pentru că mă tem sa nu fie țeapă. Și am fost avertizata de cel de la neocapital că, dacă nu plătesc în 48 de ore, voi plăti penalități și chiar voi fi acționată în judecată. Vă rog, spuneți-mi ce sa fac?!

    Reply
    1. Vasile Coman Post author

      Stimata doamna,

      NeoCapital este un site inclus de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in categoria alertelor pentru investitori, nefiind autorizat in Romania, ceea ce inseamna ca este posibil sa fie o inselatorie.

      Suspiciunea de inselatorie este confirmata si de procedura utilizata in astfel de cazuri de frauda, prin solicitarea unei taxe pentru retragerea banilor din platforma de investitii.

      Sfatul meu: nu platiti nicio taxa pentru retragerea banilor, pentru ca nu-i veti mai putea recupera si nu veti putea fi despagubita de autoritatile din Romania (ASF), dat fiind ca aceasta firma nu este autorizata.

      Iata informatiile publicate de ASF cu privire la faptul ca NeoCapital nu este autorizata:

      „NEXUS LLC (NEO CAPITAL – https://bitcoin360ai.digital/, https://my.neocapital.io/, https://neocapital.io/, CUARTO CAPITAL – https://my.cuarto.capital/, https://cuarto.capital/, https://cuartocapital.world/, WIZZ CAPITAL – https://wizzcapital.top/, https://my.wizzcapital.net, https://wizzcapital.net/, INVEST POINT – https://investpoint.pro/)

      Entitatea NEXUS LLC (NEO CAPITAL – https://bitcoin360ai.digital/, https://my.neocapital.io/, https://neocapital.io/, CUARTO CAPITAL – https://my.cuarto.capital/, https://cuarto.capital/, https://cuartocapital.world/, WIZZ CAPITAL – https://wizzcapital.top/, https://my.wizzcapital.net, https://wizzcapital.net/, INVEST POINT – https://investpoint.pro/) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.”

      Pentru recuperarea banilor, trebuie sa faceti o plangere la Politie impotriva acelui domn de la Neocapital.

      Plangerea la Politie o puteti face pe site-ul Politiei Romane, la acest link: https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.

      Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul primit de la Politie.

      Cu stima,

      Vasile Pop Coman
      jurnalist
      Reclamatiibanci.ro

      Iata avertismentul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), cu privire la brokeri, site-uri si alte entitati neautorizate cu care puteti pierde bani sau puteti fi inselat.

      ATENȚIE LA ENTITĂȚI NEAUTORIZATE!

      A. Ce trebuie să faceți pentru a evita să utilizați o entitate neautorizată?

      Pentru siguranța investițiilor dumneavoastră, înainte de a investi în diverse instrumente financiare și, în special, înainte de a utiliza platforme de tranzacționare online, chiar dacă inițiativa contactării entității vă aparține în totalitate sau contactarea este efectul unei oferte privind serviciile MiFID II adresate direct sau indirect printr-o terță parte de către o entitate, A.S.F. vă recomandă să verificați dacă:

      Entitatea care oferă accesul la o platformă online de tranzacționare se regăsește în Registrul A.S.F.: Registrul instrumentelor și investițiilor financiare;
      Entitatea menționată la pct. 1 se regăsește la secțiunea ”Alerte investitori” existentă pe pagina web a A.S.F.: https://asfromania.ro/;
      Entitatea menționată la pct. 1 se regăsește la secțiunea Investor Alerts Portal (iosco.org) existentă pe pagina web a IOSCO;
      Entitatea menționată la pct. 1 este situată într-o altă jurisdicție decât cea a A.S.F. În acest caz, verificați alertele emise în mediul online și, în măsura în care jurisdicția respectivă are constituită o autoritate competentă similară A.S.F., verificați și pagina de web a respectivei autorități;
      Entitatea menționată la pct. 1 se regăsește în registrul companiilor (similar O.N.R.C.) din jurisdicția unde este situat sediul social al entității care operează platforma online de tranzacționare. Acordați o atenție sporită diferenței dintre denumirea brandului utilizat de platforma de tranzacționare și denumirea entității care operează platforma de tranzacționare!
      Pe lângă verificările menționate la pct. 1-5, adresăm investitorilor din România rugămintea de a:

      – verifica dacă entitatea nu utilizează așa-numitele site-uri clonă. Multe dintre aceste entități neautorizate folosesc, în mod abuziv, denumirea unor brokeri internaționali care operează legitim, la nivel global, prin licențe/autorizații emise de autorități competente similare A.S.F.;

      – nu ceda insistențelor apelurilor telefonice, mesajelor și email-uri repetate, adresate de entități care propun investiții prin diferite platforme de tranzacționare online, cu promisiunea unor câștiguri imediate şi randamente foarte ridicate;
      acorda o atenție sporită instrumentelor de plată promovate de entitatea neautorizată pentru alimentarea contului, pentru că fiecare dintre acestea prezintă avantaje și dezavantaje în recuperarea rapidă a sumelor depuse.

      Într-o astfel de situație, vă adresăm rugămintea de a contacta rapid Serviciul Monitorizare Activități Neautorizate și Petiții din cadrul Direcției Generale a S.I.I.F., utilizând Formularul tip II și adresa de e-mail Entitati.Neautorizate@asfromania.ro.
      Dacă, după verificările recomandate anterior, nu ați obținut informații clare și complete privind entitatea care v-a contactat sau pe care intenționați sa o contactați, nu vă grăbiți să investiți bani prin acea platformă de tranzacționare online. Dacă totul sună prea bine ca să fie adevărat, probabil că vă aflați în fata unei înșelătorii (”Investment scams”)!

      A.S.F. menționează că utilizarea unei entității neautorizate, nu vă da dreptul la despăgubiri prin Sistemul/Fondul de Compensare din România, așa că este puțin probabil să vă recuperați o parte din bani dacă lucrurile merg prost.

      B. Cele mai întâlnite practici utilizate de entitățile neautorizate!

      Practici comune utilizate de entitățile neautorizate, fără însă a ne limita la acestea:

      Dublarea/creșterea depunerii inițiale prin bonusuri, urmată de refuzul de a onora orice fel de retragere a fondurilor până la tranzacționarea unui volum foarte mare de către investitor (adesea imposibil de realizat);

      Tranzacționarea pe contul investitorilor fără permisiune, urmată de solicitarea în a suplimenta contul cu fonduri noi;

      Presiunea constantă prin apeluri telefonice, mesaje și e-mailuri repetate, dublată de solicitări repetate și insistente de a adăuga noi fonduri, pentru a „ajuta la recuperarea pierderilor” prin tranzacții viitoare prezentate ca fiind câștiguri sigure;

      Crearea/ oferirea unor servicii de recuperare, prin care aceste entități susțin că ajută la recuperarea fondurilor investitorilor sau că vânează entități neautorizate dar care, din păcate, sunt doar o altă formă de înșelăciune (”Investment scams”), adesea pusă în practică de aceiași entitate neautorizată care v-a fraudat de la bun început fondurile.

      C. Ce trebuie să faceți dacă ați fost contactat de o entitate care nu se regăsește în Registrul A.S.F.?

      Dacă sunteți în această situație, vă adresam rugămintea de a transmite o notificare către A.S.F. (Formularul tip I), în atenția Serviciului Monitorizare Activități Neautorizate și Petiții din cadrul Direcției Generale a S.I.I.F., la următoarea adresa de email Entitati.Neautorizate@asfromania.ro.

      Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să contactați Serviciul Monitorizare Activități Neautorizate și Petiții din cadrul Direcției Generale –S.I.I.F. la următorul număr de telefon 021.659.6192.

      D. Ce trebuie să faceți daca ați utilizat serviciile unei entități care nu se regăsește în Registrul A.S.F.?

      Dacă ați utilizat serviciile unei entități care nu se regăsește în Registrul A.S.F., vă recomandăm următoarele:

      Depuneți o notificare (Formularul tip II) în atenția Serviciului Monitorizare Activități Neautorizate și Petiții din cadrul Direcției Generale a S.I.I.F. la adresa de email: Entitati.Neautorizate@asfromania.ro.

      Depuneți o plângere în atenția organelor de cercetare penală din România situate în zona unde ați declarat reședința, dacă interacțiunea cu entitatea neautorizată a condus la prejudicierea fondurilor încredințate de dvs. acelei entități.

      Depuneți o reclamație către autoritatea competentă din țara de origine a entității, în măsura în care jurisdicția respectivă a stabilit o autoritate similară A.S.F., dacă interacțiunea cu aceasta entitate a condus la prejudicierea fondurilor încredințate de dvs. acelei entități.

      Șansele de recuperare rapidă a fondurilor încredințate unei entități neautorizate depind de instrumentul de plată utilizat de dvs., după cum urmează:

      – dacă ați alimentat contul entității prin card de credit/debit, este posibil să aveți în continuare o șansă, atât timp cât acționați rapid și solicitați anularea operațiunilor (chargeback) în limita termenului legal;

      – dacă ați alimentat contul entității prin transfer bancar sau prin criptomonedă, șansele de recuperare rapidă a fondurilor sunt drastic diminuate.

      E. Informații utile cu privire la firmele de investiții din statele membre sau statele terțe care pot opera legal în România

      Firmele de investiții și instituțiile de credit din spațiul EEA pot opera în România, atât la distanță, cât și prin înființarea unor sucursale, doar în baza unei notificări transmise A.S.F. de către autoritatea competentă din țara de origine vizând utilizarea pașaportului EU în România.

      Informații privind lista entităților notificate, care prestează legal, pe teritoriul României, se regăsesc în Registrul instrumentelor și investițiilor financiare

      Atribuțiile A.S.F., în calitate de autoritate competentă din stat membru gazdă, în raport cu autoritatea competentă din țara de origine sunt prevăzute de art. 244 din Legea nr. 126/2018 [1].

      Firmele de investiții din state terțe pot opera în România doar prin înființarea unei sucursale care necesită autorizare locală din partea A.S.F., denumirea acestora fiind disponibilă în Registrul A.S.F., la secțiunea „Intermediari care prestează servicii de investiții financiare în România”, din Registrul instrumentelor și investițiilor financiare, situație în care A.S.F. este autoritate competentă.

      Firmele de investiții din statele terțe nu pot opera la distanță în România, cu excepția situației în care investitorul de retail din România solicită, din proprie inițiativă (”reverse solicitation”), furnizarea serviciilor. Însă, în acest caz, firma nu poate oferta investitorului de retail din România un nou serviciu sau un nou produs financiar pe perioada relației contractuale, ci numai dacă investitorul de retail adresează o nouă solicitare. În acest caz, A.S.F. nu este autoritate competentă, iar investitorul de retail din România nu beneficiază de protecția MiFID II care a fost transpusă prin Legea nr. 126/2018.

      Dacă informațiile prezentate la lit. A-E sunt neclare sau necesită o detaliere suplimentară, vă adresăm rugămintea de a contacta Serviciul Monitorizare Activități Neautorizate din cadrul Direcției Generale a S.I.I.F. la următoarea adresă de email: Entitati.Neautorizate@asfromania.ro. Totodată, vă rugăm să consultați lista privind entitățile neautorizate de ASF.

      Comunicările ESMA din secțiunea WARNING AND PUBLICATIONS FOR INVESTORS (europa.eu) adresate investitorilor cu privire la produsele financiare speculative.

      În final, vă mulțumim pentru atenția acordată pieței de capital și, totodată, vă asigurăm de suportul permanent al A.S.F. în rezolvarea problemelor întâmpinate.

      ______________________________

      [1] Art. 244. – (1) În cazul în care A.S.F., în calitate de autoritate competentă a statului membru gazdă, are motive clare şi doveditoare să estimeze că o firmă de investiţii care operează pe teritoriul României în temeiul libertăţii de a presta servicii încalcă obligaţiile care îi revin în temeiul dispoziţiilor adoptate în conformitate cu prezenta lege sau cu reglementările emise în aplicarea acesteia sau că o firmă de investiţii care deţine o sucursală pe teritoriul României încalcă obligaţiile care, în temeiul dispoziţiilor adoptate în conformitate cu prezenta lege sau cu reglementările emise în aplicarea acesteia, nu conferă prerogative A.S.F., aceasta comunică de îndată aceste aspecte autorităţii competente a statului membru de origine al firmei de investiţii.

      (2) În cazul în care, în pofida măsurilor adoptate de autoritatea competentă a statului membru de origine sau din cauza faptului că aceste măsuri se dovedesc a fi inadecvate, firma de investiţii prevăzută la alin. (1) continuă să acţioneze într-un mod care prejudiciază clar interesele investitorilor din România sau funcţionarea ordonată a pieţelor, se aplică următoarele:

      a) după ce a informat autoritatea competentă a statului membru de origine, A.S.F. adoptă toate măsurile adecvate necesare pentru a proteja investitorii şi pentru a menţine buna funcţionare a pieţelor, inclusiv posibilitatea de a interzice firmelor de investiţii care încalcă normele să iniţieze alte tranzacţii pe teritoriul României, şi informează Comisia Europeană şi ESMA, fără întârzieri nejustificate, cu privire la aceste măsuri; şi

      b) A.S.F. poate sesiza ESMA, care poate acţiona în conformitate cu competenţele care îi sunt atribuite în temeiul art. 19 din Regulamentul (UE) nr. 1.095/2010.

      (3) În cazul în care A.S.F. constată că o firmă de investiţii având o sucursală pe teritoriul României nu respectă actele cu putere de lege sau actele administrative adoptate în România în temeiul dispoziţiilor prezentei legi sau reglementărilor secundare emise în aplicarea acesteia care conferă prerogative A.S.F., A.S.F. emite o decizie prin care solicită firmei de investiţii respective să pună capăt acestei situaţii necorespunzătoare.

      (4) În cazul în care firma de investiţii prevăzută la alin. (3) nu adoptă măsurile solicitate, A.S.F. ia toate măsurile adecvate pentru ca firma de investiţii respectivă să pună capăt acestei situaţii necorespunzătoare şi comunică natura măsurilor adoptate autorităţilor competente ale statului membru de origine.

      (5) În cazul în care, în ciuda măsurilor luate de A.S.F., firma de investiţii prevăzută la alin. (3) continuă să încalce actele prevăzute la alin. (3) care sunt în vigoare în România, A.S.F., după ce a informat autoritatea competentă a statului membru de origine, ia toate măsurile adecvate necesare pentru a proteja investitorii şi buna funcţionare a pieţelor şi informează, fără întârzieri nejustificate, Comisia Europeană şi ESMA cu privire la aceste măsuri.

      (6) În cazul în care A.S.F., în calitate de autoritate competentă a statului membru gazdă a unei pieţe reglementate, a unui SMT sau a unui SOT, are motive clare şi doveditoare să estimeze că această piaţă reglementată, acest SMT sau acest SOT încalcă obligaţiile care îi revin în temeiul dispoziţiilor adoptate în conformitate cu prezenta lege sau cu reglementările emise în aplicarea acesteia, A.S.F. sesizează de îndată autoritatea competentă a statului membru de origine al pieţei reglementate respective sau a SMT-ului sau SOT-ului respectiv.

      (7) În cazul în care, în pofida măsurilor adoptate de autoritatea competentă a statului membru de origine sau din cauza faptului că aceste măsuri se dovedesc a fi inadecvate, piaţa reglementată, SMT-ul sau SOT-ul prevăzute la alin. (6) continuă să acţioneze într-un mod care prejudiciază interesele investitorilor din România sau funcţionarea ordonată a pieţelor, A.S.F., după ce a informat autoritatea competentă a statului membru de origine, ia toate măsurile adecvate necesare pentru a proteja investitorii şi buna funcţionare a pieţelor, inclusiv posibilitatea de a împiedica piaţa reglementată sau SMT-ul ori SOT-ul să faciliteze accesul participanţilor sau al membrilor la distanţă stabiliţi în România şi informează, fără întârzieri nejustificate, Comisia Europeană şi ESMA cu privire la aceste măsuri.

      (8) Orice măsură luată în temeiul prevederilor alin. (1) – (7) şi care presupune sancţiuni sau restricţii pentru serviciile şi activităţile unei firme de investiţii sau ale unei pieţe reglementate este justificată în mod corespunzător şi comunicată firmei de investiţii sau pieţei reglementate respective.

      (9) În plus faţă de prevederile alin. (3) – (7), A.S.F. poate sesiza ESMA cu privire la situaţiile respective

      Sursa: Autoritatea de Supraveghere Financiara

      Reply
  5. Alina

    Și eu am fost înșelată în acest sens, lipsa experientei și mulți escroci care-si bat joc de noi, credeți ca se mai poy recupera banii? Eu am pățit o cu cei de la wizzcapital

    Reply
    1. Vasile Coman Post author

      Trebuie sa se poata recupera banii, exista legi si autoritati responsabile de feaudele online.

      Trebuie sa faceti reclamatie la banca si plangere la Politie.

      Reply
  6. co

    Acesta este mesajul primit de la Coinbase:

    Hi, Mr.Blaj
    We are sorry to inform you that the transaction of 50.022 Euro that was made from our recovery department wallet to your Intesa SanPaolo Bank Account was not accepted by your personal verified bank account for security reasons .The full amount recovered under your name plus the last transaction of the Capital Gain Tax are sent back to your recovery account. In this case, we need to finish the withdrawal procedure directly to your bank by using one of our partner Swiss Bank as licensed bank to make the transaction directly by a wire transfer (bank to bank) so your Intesa SanPaolo Bank Account can accept the full amount as Fiat currency Euro. This process can be completed by completing the Swiss Bank Transaction Tax of 10% Euro and directly the amount of 50.022 Euro that are gathered in your recovery account will be sent directly into your Intesa SanPaolo Bank Account as fiat currency from our partner Swiss Bank.
    We guarantee you that in this way your Intesa SanPaolo Bank Account can accept the amount as Fiat currency Euro and can justify it as an legal income from a bank.
    For more information our agent will guide you through the process.

    Best regards
    Coinbase Team”

    Reply
    1. Vasile Coman Post author

      Asa cum va spuneam, acesta nu este un mesaj de la Coinbase, ci de la hotii care incearca sa va faca sa platiti si alte taxe pentru recuperarea banilor investiti in bitcoin prin Coinbase.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = 24