card

Cu ce card e mai bine sa platesc in strainatate: cu cel in lei sau cu cel in euro?

Buna ziua,

De multa vreme incerc sa aflu un raspuns concret la o intrebare. (pana acum am primit doar raspunsuri contradictorii)

Detin un card de debit in lei si unul in euro la Raiffeisen Bank. In functie de modul cum se fac conversiile care este cea mai convenabila metoda de plata in situatia

1. Plata in strainatate in EUROPA moneda diferita de euro de exemplu zlot polonez

Folosesc cardul de debit in lei sau cel in euro pentru reducerea costurilor?

2. Plata in strainatate in afara UE moneda evident diferita de euro

Folosesc cardul de debit in lei sau cel in euro pentru reducerea costurilor?

Postat in data: 22 ian., 2020

Cum pot deschide un cont la o banca din Franta?

Buna ziua,
Fiica mea este elevă la Liceul Francez şi intenţionează să aplice pentru o facultate în Franţa. Pentrum acest demers are nevoie de un cont dechis la o bancă din Franţa. Cum putem deschide un cont (chiar NICKEL) în Franţa în conduiţiile în care nu suntem rezidenţi în aceasta ţară, iar fiica mea nu are încă 18 ani? Este obligatorie deplasarea în Franţa pentru a-l putea deschide sau se poate şi online?

Postat in data: 17 ian., 2020

Ce inseamna limita de depozit (dépôt) de pe cardul Nickel?
plafoane-bani-depozit-card-nickel

Buna ziua, in mesajul primit de la Nickel cu situatia banilor de pe card imi apar limitele de bani pentru plati (paiement) de 1.500 de euro pe luna si retrageri de bani de la bancomat (retrait) de 800 de euro pe saptamana, dar imi apare si o limita de depozit, de 950 de euro, si nu stiu ce inseamna. Mi-au facut ei un depozit, din care pot sa scot bani? Ca eu nu stiu sa fi facut vreodata un depozit, pe card doar primesc salariul, fiind angajat in Franta. Multumesc

Postat in data: 09 ian., 2020

De ce nu pot retrage lire din bancile romanesti, fara sa mai schimb?

Bună ziua, am o mare ne’lamurire, de ce nu pot retrage din Băncile Românești strict Lira fără a mai face schimb????

Postat in data: 31 dec., 2019

E normal sa se faca de doua ori schimb valutar la o plata cu cardul MasterCard in Canada?

Mi-am luat un card Mastercard in lei de la Alior Bank pentru a-l folosi la cumparaturi in Canada, unde-mi vizitez nepotii, le-am spus asta celor de la banca, si mi-au spus ca pot sa fac cumparaturi cu el fara probleme, fara comision, si de asemenea pot sa scot bani de la bancomate, tot fara comision, dupa cum isi fac reclama: retrageri gratuite oriunde in lume.

Timp de doi ani am folosit cardul, insa recent, de cand mi-am pus pe telefon aplicatia de mobile banking Telekom banking, am constatat doua lucruri:

1. Mi s-a luat comision la retragerile de bani de la bancomate: de exemplu, 3 dolari pentru o suma retrasa de 100 de dolari

2. Mi s-a facut de doua ori schimb valutar, o data din lei in dolari canadieni, apoi din dolari canadieni in dolari americani, la cotatii dezavantajoase in urma carora am pierdut bani. Nu multi, dar timp de doi ani, cat am facut plati, se aduna.

Am intrebat la Alior, dar au dat vina pe MasterCard, mi-au spus ca asta e politica Mastercard. Eu vreau sa stiu daca este adevarat, iar daca da, de ce se procedeaza astfel. De ce nu se face o singura conversie, din lei in dolari canadieni? De ce trebuie sa se faca si conversia in dolari americani, pentru a nu pierde bani?

Postat in data: 29 dec., 2019

Pot sa folosesc cardul OnePay in Romania?
onepay-card- mastercard-retragere-bani-romania

Am un card OnePay pe care primesc salariul in Anglia si vreau sa stiu daca pot sa-l folosesc in Romania, sa scot bani de pe el si sa platesc la magazine. Nu vreau sa scot toti banii de pe el aici, ca sa nu-i pierd si apoi sa fac schimb valutar.

Pot scoate direct lei la bancomate in Romania si sa platesc in magazine? Am inteles ca sunt niste comisioane si nu pot scoate toti banii de pe card.

Postat in data: 27 dec., 2019

Am scos bani de pe un card in euro ING la un curs de schimb valutar foarte mare. Ce pot sa fac?

Buna ziua, am retras de pe cardul meu de euro o suma in euro in spania la un atm euronet worldwide, cardul fiind emis in Romania de Ing si este doar euro, si m-am trezit cu un asa zis schimb valutar din euro in lei si apoi iar in euro la un schimb valutar cu 11% mai mare, adica la 1000 euro mi-a facut un schimb valutar de 1140 euro, stiind ca am pus mere sa scot mere, am luat o asa teapa la o suma mare la retragere.,, inselatorie f grava. Vreau sa stiu daca legal pot face ceva. Va multumesc

Postat in data: 01 dec., 2019

Pot sa scot bani in Romania de pe un card Libretto sau Postpay?

Am un card Libretto de la Poste Italiane pe care primesc alocatie si vreau sa stiu daca pot scoate bani de pe el la bancomatele din Romania. Am inteles ca de pe cardul Postpay se poate.

Postat in data: 09 nov., 2019

Cardurile emise de bancile din Anglia vor mai putea fi folosite in tarile din Uniunea Europeana in cazul unui Brexit?

Buna ziua, as avea o intrebare, mama mea are card la banca Sandander in Anglia, avand in vedere ca Anglia s-ar putea sa iasa din Uniunea Europeana, daca se va intampla acest lucru va mai putea scoate bani din Spania de la banca Santander de exemplu?

Postat in data: 14 mart., 2019

Nu pot sa vad daca a intrat alocatia pe cardul Postbank. Ce pot sa fac?

Buna ziua. Lucrez in Germania si incasez pe un card Postbank alocatia pentru copil. Problema e ca de o saptamana nu mai pot verifica daca au intrat banii pe card, cand vreau sa deschid aplictia imi spune ca nu e corect PIN-ul. Ce pot sa fac?

Postat in data: 04 mart., 2019

Un card emis in USA este compatibil cu bancomantele din Romania?

Cardul emis in US este eligibil cu bancomatele romanesti?
va multumesc

Postat in data: 05 feb., 2019

Cum imi pot recupera banii in urma unei fraude? Nu am mai primit produsul platit

Daca am trimis cuiva o suma de bani pentru a achizitiona un bun si acesta refuza sa-l trimit?, ce pot face ca sa-mi recuperez banii?
Mentionez ca nu am decat contul Iban si numele persoanei respective.
Cu ajutorul politiei se poate face ceva?

Postat in data: 27 aug., 2018

Dupa 17 ani am descoperit ca am o datorie la Flanco si sunt in Biroul de Credit. De ce si ce pot face?

Buna ziua acum 17 ani am cumparat un calculator in valoare de 16 milioan de la Flanco si mi-a dat si un card, mi-a zis ca am pe el 2 milioane. Toate bune si frumoase am platit rata la frgider si am cheltuit bani de pe acel card.

Dupa un timp am pierdut cardu am zis la ce mai imi trebuie. Dupa 17 ani m-am dus sa fac un credit de nevoi personale si mi-a zis ca sunt in Birou de credit datoare cu 45 de mil..mentinez ca n-am facut niciun credit la banci niciodata. Din luna aprilie acestui an platesc acea datorie ..

Ma puteti lamuri de ce ..s-a ajuns aici dupa atatia ani iar io n-am stiut nimic.

Postat in data: 26 aug., 2018

Mi se poate popri toata pensia de pe card?

Buna seara,
astazi am fost sa imi ridic pensia de la bancomat Bancpost si nu am putut. Am sunat la nr de telefon de pe spatele cardului si mi s-a spus ca am o poprire de la DITL sector 1 in valoare de 2330 lei. Pensia mea este de 2100 lei. Este normal sa imi opresca toata pensia? Am 82 de ani, am nevoie de medicamente si nu ma pot plimba pe drumuri. Ce pot sa fac?

Postat in data: 16 aug., 2018

Pot sa folosesc un card Nickel la bancomatele BRD?

Buna ziua.
Mi-am deschis un cont in Franta, Compte Nickel, cont pe care il poti deschide la orice magazin de presa si tabac. Revenit in Romania, am putut efectua cateva plati cu cardul.

Intrebarea mea este alta: pot sa-l folosesc la bancomatele BRD, fara teama de a nu-l recunoaste si a nu-l bloca? Problema este ca pe card nu e trecut niciun nume. Sau pot sa transfer suma de bani din contul Nickel pe
contul actual de la BRD?

Postat in data: 29 iun., 2018

BCR nu mi-a inchis contul, cum am cerut la telefon, iar acum am de platit 300 de lei. Ce pot sa fac?

Buna ziua,
In 2014 am avut un card de salariu la BCR, pe care nu l-am mai folosit, pentru ca m-am mutat cu serviciul. Am cerut atuncila banc, prin telefon, cum au facut si alti colegi, sa fie inchis acel cont si cardul atasat, iar de la banca mi-a spus ca nu e nicio problema se va inchide. Acum, BCR imi spune ca am o datorie la ei de 300 de lei pentru ca nu s-a inchis acel cont. E corect? Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac. Va multumesc

Postat in data: 18 mai, 2018

BCR mi-a cerut 200 de lei sa inchid un cont inactiv. E corect si legal?

Buna ziua. Am rugamintea daca este posibil sa ma lamuriti in urmatoare problema. Am avut cont deschis la banca BCR, cont pe care nu il mai folosesc din 2016…in 04.2016 a expirat si cardul, iar de atunci nu am mai facut nici o tranzactie.

Astazi am vrut sa inchid contul dar trebuia sa achit inainte cca 200 si ceva de lei.

Este corect si legal daca nu am folosit atat timp acel cont curent sa achit suma
respectiva?

Multumesc

Postat in data: 14 apr., 2018

Bancomatul nu mi-a dat banii, dar din cont au fost luati. Cat trebuie sa astept sa primesc banii inapoi?

Au trecut mai mult de 45 zile (termen legal) (19.02. – 10.04.2018) de cand am facut o reclamatie catre Raiffesen Bank pentru ca bancomatul CEC Bank nu mi-a eliberat suma solicitata, dar bani mi-au fost
debitati din cont. Ce pot face in continuare? Raspunsul lor a fost sa astept, dar cat?

Postat in data: 12 apr., 2018