Postat in data: 16 nov., 2020
[citeste raspunsul]Va rog frumos eu am trei rate bancare pe luna la toate am restante, cât pot sa îmi oprească fiecare din salariu pe luna?? Eu câștig 2000 lei și aprox. 300 lei bonuri
Postat in data: 16 nov., 2020
[citeste raspunsul]Bună seara am și eu o întrebare. Mama mea a luat un credit în 2004 în franci și din 2008 nu au mai putut plăti creditul. în următorii 2 ani adică pana în 2010 au primit înștiințare de la banca cum ca au de plătit iar azi după 12 ani au primit o înștiințare prin care s-a transmis faptul ca are poprire pe conturi.
Menționez ca creditul a fost luat cu buletinul la acel moment fără a se gira nimic acum întrebarea mea este dacă se poate ajunge la executare silita și dacă ar putea rămâne fără casa din cauza aceasta.
Va rog sa ma ajutați cu un răspuns și eventual sa ma îndrumați cum aș putea sa o ajut în aceasta situație. Mulțumesc mult
Postat in data: 15 nov., 2020
[citeste raspunsul]Buna ziua, am o nedumerire practica va rog si urmaresc pagina D-voastra si va felicit pt profesionalism!
In 2015 am facut un imprumut la VIVA IFN online si nu am mai reusit atunci sa achit un rest de 280 lei, cu care am ramas dator din 2015! Viva spune ca tot a incercat email, tel, dar nu m-a gasit! De 1 luma m-a sunat de la ei un operator ca am aceasta datorie!
Nu au facut nici o procedura de recuperare in timpul asta, PRESCRIPTIA NU A STINS DATORIA VA ROG? adica mai pot sa ma forteze in vreun fel? TOATE MULTUMIRILE, CU RESPECT
Postat in data: 30 oct., 2020
[citeste raspunsul]In urma achizitonarii unei cartele vodafone, speciala pt uzul international/roaming, de 15€, dupa o saptamana de utilizare a
acesteia pe teritoriul statelor unite, folosind doar internetul de pe cartela si incadrandu-ma in limita de MB oferita de aceasta, am fost contactat de 2 numere diferite de telefon si ulterior am primit un mesaj de la kredyt inkaso prin care am fost anuntat ca am o datorie de aprox 400 lei la vodafone si ma indrumau sa sun la un anumit numar pt optiuni de lichidare. Mentionez ca este o cartela, nu un abonament! Ce este de facut in aceasta situatie?
Postat in data: 23 oct., 2020
[citeste raspunsul]Sotul a decedat, a avut un credit la Cetelem si am aflat ca nu i-au facut asigurare, astfel ca trebuie sa platesc eu acum rata de 7 milioane. Problema e ca eu mai am o rata la TBI Credit de 3 milioane si am o pensie de numai opt milioane. Le-am cerut la Cetelem sa-mi reduca rata, dar mi-au spus ca o pot reduce la doar 6 milioane. Eu atunci cu ce mai traiesc? Ce pot sa fac? Va rog sa ma ajutati.
Postat in data: 12 oct., 2020
[citeste raspunsul]Buna ziua, in 2019 luna martie am facut un credit de 13000 €, nu am platit nimic pana in prezent. Pot face inchisoare pentru suma datorata ?
Postat in data: 11 oct., 2020
[citeste raspunsul]În 2008 fostul a luat un credit de 10.000 euro pe un PFA…..eu fiind fidejusorul acestuia impreuna cu alte 2 persoane…..mi s-au poprit mici sume cit am lucrat cu carte de muncă, acum muncesc la negru. Imi poate pune sechestru pe bunurile actuale dobindite cu al doi lea soț?
Postat in data: 04 oct., 2020
[citeste raspunsul]Buna ziua! As dori și eu dacă se poate să mă ajutați cu un raspuns la o întrebare.
Am mai multe credite bancare si mi s-au pus poprire pe salariu, as dori sa stiu dacă există vreo rezolvare pentru a putea plăti eu ratele. De exemplu, daca mi se opreste 50% din salariul mediu pe economie, sa pot plati eu lunar aceasta suma impărțind la cite credite am? Să nu mi se mai retina din salar, plus ca peste 10000 de lei sunt taxele la toate executarile care le am, o suma foarte imensa de mare pt mine. Va multumesc
Postat in data: 03 oct., 2020
[citeste raspunsul]Cum pot afla dacă sunt sau nu pe lista neagra în vederea obținerii unui card de credit!?
Postat in data: 30 sept., 2020
[citeste raspunsul]Aș vrea să aflu ce datorii Am la birou de credite.
Postat in data: 29 sept., 2020
[citeste raspunsul]Salut, am un credit la Raiffesen Bank si cu timpul mi s-au adunat restanțe, desi ei conform contractului mi-au oprit 1/3 din venit, fara sa ma dea in judecata. Insă de azi mi-au pus RETINERE pe toată suma restanta (deci imi opreste tot si la avans si la lichidare), iar restanța s-a adunat, aceasta ar însemna să muncesc „degeaba” 8 luni sa vin la zi si tot imi ramane de plata, dc imi puteți da un sfat?
Postat in data: 29 iun., 2020
[citeste raspunsul]Buna ziua. Cum pot afla daca sunt in baza de date la credite?
Postat in data: 30 mai, 2020
[citeste raspunsul]Ce trebuie sa contina cererea amanarii ratelor la Raiffeisen Bank, este vorba de un card de cumparaturi.
Postat in data: 02 apr., 2020
[citeste raspunsul]Am vrut sa fac un credit pentru casa si de la banca mi-a spus ca nu pot, pentru ca sunt in baza de date cu rau platnici. Eu am avut un imprumut anul trecut la Provident si intr-o luna nu l-am platit, pentru ca a trebuit sa plec in Germania, la munca.
Am intrebat-o pe agenta care strangea banii daca e vreo problema daca platesc cand ma intorc, iar ea mi-a zis ca nu e nicio problema daca platesc si mai tarziu. Acum aflu ca de fapt m-au bagat la Biroul de Credit, fara sa ma anunte si nu mai pot lua credit. Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti ce pot sa fac.
Am sunat la Provident si mi-au spus ca ei nu au nicio treaba, ca trebuia sa platesc la timp, nu pot sa ma scoata din Biroul de Credit, trebuie sa astept 4 ani pana voi putea lua un nou imprumut.
Postat in data: 27 feb., 2020
[citeste raspunsul]As dori sa aflu daca sunt la Biroul de credit. Ce trebuie sa fac?
Postat in data: 31 ian., 2020
[citeste raspunsul]Buna ziua,
Am o problema destul de majora, astfel incat am deschise 6 IFN care nu mai am posibilitatea sa le achit.Valoarea acestora a ajuns la aprox 5000 Eur. In afara de acestea am o rata de 2700 RON la o banca . Va rog daca ma puteti ajuta cu in sfat cum as putea sa procedez, sau de unde as putea obtine acesti bani- cu o rata lunara care sa imi pot permite sa o platesc…refinantand aceste IFN..Multumesc
Postat in data: 08 ian., 2020
[citeste raspunsul]Bună ziua …Am fost înștiințat cu o proprire pe salariu în februarie 2019 din partea Ideea Bank angajatorul mi a achitat toată suma aferenta bineînțeles în procedura legală iar acum executorul îmi spune ca mai am de achitat penalitățile băncii aferente sumei proprite e legal?
Postat in data: 07 ian., 2020
[citeste raspunsul]Am primit o executare silita de la Ferratum, prin Kruk, cu o datorie de 1.300 de lei, la care se adauga onorariul executorului judecatoresc in valoare de 930 de lei. E normal?
Ca sa nu mai zic ca m-au dat in judecata si au aprobat executarea fara sa fiu anuntat, fara sa stiu nimic. Primesc doar acasa hartie ca am de platit.
Pai eu am platit la Ferratum de fiecare data, dar am avut o problema la un moment dat si n-am putut plati. Le-am spus sa ma amane cu plata sau sa platesc in rate, dar n-au vrut, mi-au zis sa dau toti banii odata.
Cand au vazut ca nu platesc, m-au dat repede la recuperatorii de la Kruk, care nici eu nu mi-au propus sa le platesc datoria in rate. M-au sunat de cateva ori si telefonul se inchidea automat, nu apucam sa zic nimic. Cand sunam eu, nu raspundea nimeni. N-am primit nimic in scris de la ei, m-au dat repede la executare silita. E normal asa ceva? Ce as putea face?
Postat in data: 21 dec., 2019
[citeste raspunsul]Buna ziua!
Am facut un credit de nevoi personale in valoare de 20.000de lei, mai exact in anul 2018 pe 22 august(BCR).
Am platit pana in luna august-septembrie 2019,dar m-am lasat pacalita de o refinantare printr-un broker bancar si am ajuns in
imposibilitatea de plata a unor 2 banci mai exact BCR cel facut personal, dar si BRD cel facut oarecum personal, acesta fiind cel facut cu broker.
As dori sa stiu care sunt consecintele la care ma supun pentru faptul ca nu am platit de 2 luni banca BCR si niciodata banca
BRD.
Postat in data: 15 dec., 2019
[citeste raspunsul]Am o poprire pe cardul de salariu la Raiffeisen din 2018 pentru o datorie la banca. Imi tragea lunar din salariu, toate bune si frumoase pana luna trecuta, cand mi s-a pus inca o poprire, dar de data asta au trimis-o si la firma la care lucrez, si la banca.
Cei de la firma mi-au retinut din salariu si au trimis si la banca o instiintare, ca sa nu retina si banca, dar banca mi-a luat si ea inca o data bani de pe card. Cand i-am intrebat de ce, pentru ca mi se retine deja la serviciu, mi-au spus ca firma nu le-a spus pentru ce se retin banii, pentru ce dosar, asa ca ei au mi-au luat banii. Ce pot sa fac? E legal asa ceva?
Postat in data: 26 nov., 2019