Buna dimineata!
Exista vreo posibilitate de a iesi din lista Biroului de credit mai devreme de cei 5 ani?
[citeste raspunsul]Buna dimineata!
Postat in data: 30 sept., 2015
[citeste raspunsul]Mi-a expirat parola la Mybrd net, cum accesez alta?
Postat in data: 30 sept., 2015
[citeste raspunsul]Muncesc si detin proprietate in UK dar nu detin nici o proprietate in Romania. As dori sa cumpar locuinta in tara si avand familie numeroasa mi-ar trebui o casa in jur de 150 – 200.000 euro. Salariul meu e de 4 000 de euro.
Ce banca mi-ar putea acorda pe 20 de ani (am 46 ani) si care ar fi conditiile de imprumut, ce avans se cere si care e comisionul bancii / rata? Exista ceva ajutor incurajari pt familiile ce se repatriaza?
Postat in data: 28 sept., 2015
[citeste raspunsul]Am depus un dosar pentru Prima casa la Riffaisen, am primit preaprobarea financiara, am trecut de evaluarea imobilului, am dat avansul de 5% si acum mi-au transmis ca biroul juridic nu da ok! Mai precis ca imobilul nu este eligibil. Am cerut sa mi se spuna de ce nu este eligibil avand in vedere ca apartamentul se afla intr-un bloc nou construit si nu primesc niciun raspuns doar amanari, am facut sesizari peste sesizari ca putem pierde avansul si nimeni din banca asta nu stie ce se intampla.
Ce putem face in continuare sa primim un raspuns? Avem o cere la ei din data de 17/09 si tot asteptam.
Postat in data: 27 sept., 2015
[citeste raspunsul]As dori si eu sa stiu cat dureaza sa se dea un raspuns la o cerere de credit de nevoi personale la ING, mai ales ca am aplicat pentru credit acum 3 zile si nu am primit nici un raspuns.
Postat in data: 26 sept., 2015
[citeste raspunsul]IN 2007 SOTUL MEU A CUMPARAT PT. UN NEPOT, UN SCUTER PRIN CREDIT CETELEM. NEPOTUL NU SI-A MAI ACHITAT CREDITUL SI BANCA I-A FACUT POPRIRE PE PENSIE SOTULUI MEU, PANA LA RECUPERAREA CREDITULUI, NEDEPASIND TERMENUL DE RESTITUIRE SI CU TOATE ACESTEA A FOST CATALOGAT CA RAU PLATNIC SI NU MAI POATE BENEFICIA DE NICI UN IMPRUMUT. NU STIM NICI CAND MAI PUTEM LUA VRE-UN CREDIT. MULTUMESC
MULT!
Postat in data: 26 sept., 2015
[citeste raspunsul]Respectuos, va aduc la cunostinta urmatoarea problema:
– subsemnatul am incheiat un contract cu banca BRD prin care mi s-a oferit posibilitatea platilor online prin My BRD Net;
– pentru platile catre o alta banca, unde am declarat beneficiarul in drept la Sucursala BRD Str.Brasov, am constatat ca platile nu se efectueaza in timp real deoarece aplicatia dumneavoastra ma atentioneaza ca am depasit ora, in conditiile in care aceeasi aplicatie imi spune ca transferurile bancare se efectueaza in intervalul orar 07 -21,30:
– astazi am luat legatura telefonic cu un angajat al dumneavoastra la telefon prin care m-i s-a adus la cunostinta ca tranzactiile se efectueaza in timp real, numai daca acesta operatiune se efectueaza pana la ora 15.
Ca urmare a acestui fapt v-as ruga sa actualizati si informatiile referitoare la platile online in timp real, ori intre orele 07 – 15 sau 07 – 21,30, sau alt interval orar agreat de banca dumneavoastra, care sa fie comunicat si clientilor BRD!
Postat in data: 24 sept., 2015
[citeste raspunsul]Ieri am incercat sa-mi fac un credit la BCR, si spre surprinderea mea, am constatat ca sunt raportata la Biroul de credit, de catre Cetelem, incadrata in categoria de intarziere 5.
Am sunat la Cetelem, si mi-au transmis, ca este o greseala din partea lor, si se va remedia in maxim 15 zile.
Insa eu, din cauza greselii lor, nu am mai reusit sa-mi fac acest credit care pentru mine era foarte important, peste 15 zile nu mai are nici o relevanta. Ce e de facut ?
Postat in data: 24 sept., 2015
[citeste raspunsul]Daca dosarul de credit de la o banca a fost cesionat catre o firma de recuperare credite se poate declara falimentul personal? si in ce conditii? Este activa aceasta optiune sau este doar proiect de lege?
Postat in data: 23 sept., 2015
[citeste raspunsul]As dori sa va intreb daca pot cere un credit la o banca di Romania..lucrez in Italia de 9 ani cu contract indeterminat si eu si sotia.. as vrea un imprumut pt cumpararea unui apartament in Iasi.
Postat in data: 22 sept., 2015
[citeste raspunsul]Sotului meu i s-a blocat cardul datorita unei executari silite. Din informatiile mele stiu ca nu se poate opri mai mult de 30% din salariu.
Oare banca are acest drept sa opreasca toti banii? Mi se pare un abuz! Este singura noastra sursa de venit.
Postat in data: 22 sept., 2015
[citeste raspunsul]CARE ESTE VALOAREA MAXIMA A SUMEI TRANSFERATE DE LA UN CONT PFA LA CONTUL CURENT, AMBELE FIIND LA ACEEASI BANCA?
Postat in data: 22 sept., 2015
[citeste raspunsul]Eu am o amenda de 5 ani la ANAF si mi-au blocat contul, adica mi-au oprit alocatia la copii. Nu pot sa o ridic. Va rog frumos sa-mi dati si mie un sfat ce sa fac si unde sa ma duc, eu am alocatia pe card la banca BRD.
Postat in data: 21 sept., 2015
[citeste raspunsul]Va rog frumos sa-mi spuneti daca banca mai poate pune dobanzi sau alte penalizari la un credit daca am fost data in judecata si am poprire pe salariu. Si daca mai poate face acest lucru, cum se calculeaza acestea? Banca este Nextebank SA.
Postat in data: 21 sept., 2015
[citeste raspunsul]Cum este posibil ca banca sa umble in contul meu de economii fara aprobarea mea? Azi am primit un mesaj (noroc ca am activat serviciul SMS Alert) ca o suma considerabila a fost luata din contul meu de economii ca sa acopere o suma restanta (care fusese dublata de o alta banca, deci si aici un mare semn de intrebare) fara ca eu sa fiu avizata sau informata. Daca eu nu aveam acel serviciu de alerta ma trezeam peste vreo luna sau doua, cand as fi avut nevoie de acea suma, ca nu mai e!!! Iar cei de la banca mi-au spus sec ca asa se procedeaza automat, daca ai un sold negativ banca iti ia bani de oriunde ai tu ca sa acopere acel sold negativ. Hello, people!!!! Cum ai tu acces la un cont de al meu fara sa ma anunti???
Postat in data: 20 sept., 2015
[citeste raspunsul]Buna ziua…pana la inceputul lui august 2015 am fost in concediu crestere copil, in acest timp am primit o instiintare privind un ordin judecatoresc pentru propire din salariu..in momentul de fata sunt insarcinata in 27 de saptamani si sunt in concediu matern…din acest concediu se poate pune poprire? k cei de la banca (BCR) nu m au lamurit. multumesc anticipat!
Postat in data: 19 sept., 2015
[citeste raspunsul]Am doua popriri in valoare de 6267,29ron. Pana la data de 09.09.2015 mi s a retinut de catre firma suma de 4200ron. La ultima incasare a salariului (09.09.2015) insa si banca la care imi incasez salariul mi-a retinut jumatate din jumatatea ramasa din salariu dupa retinerea facuta de firma.
Cf procedurii nu se poate retine mai mult de 50% din salariu pt doua popriri. Am doua intrebari:
1. Procedura poate fi interpretata in asa fel incat sa mi se poata opri 75% din salariu?
2. In acest moment mai am de plata aproximativ 2000 ron, reprezentand mai putin decat suma oricarei popriri din cele doua. Se considera ca am doua popriri pana la achitarea sumei cumulate a celor doua, sau din momentul in care am achitata o poprire se considera ca mai am o singura poprire si se opreste doar 30% din salariu? Multumesc anticipat
Postat in data: 19 sept., 2015
[citeste raspunsul]Am avut un credit luat de la Piraeus Bank, apoi a fost cesionat unui executor judecatoresc, caruia i-am platit 3 ani si cind am intrebat cit mai am de plata, mi s-a spus mai mult decit aveam initial, aruncind vina pe banca ca a pus dobinzi (desi eu plateam in contul Bej).
Apoi m-am trezit cu o instiintare care ma anunta ca Bej a dat la Kruk recuperarea creditului, dar ca eu trebuie sa fac plata tot in contul Bej; este normal sau e altceva la mijloc?
Postat in data: 19 sept., 2015
[citeste raspunsul]Pot fi poprite conturile dedicate implementarii proiectelor cu finantare europeana? Legiuitorul spune ca nu se popresc sumele reprezentand credite nerambursabile ori finantari primite de la institutii sau organizatii nationale si internationale pentru derularea unor programe ori proiecte.
Ori in cazul proiectelor cu finantare europeana, prin conturile de proiect de deruleaza atat sumele primite de la finantator, cat si contributia proprie.
Postat in data: 17 sept., 2015
[citeste raspunsul]Am mai multe popriri si mi se opreste la servici jumatate din salariu. Acum mi-au blocat contul de salariu alte 2 popriri, iar banca imi mai opreste si ea jumatate.
Am dus adeverinta de la servici ca mi se opreste jumatate, dar banca nu ia asta in calcul. Este legal ce face banca? Cum pot sa-mi iau ce-mi intra pe card integral?
Este vorba despre Raiffaisen Bank. Am popriri la serviciu dar nu si pentru ultimele doua, pentru ca executorul de abia acum mi-a trimis adresa la serviciu. Dar nu mi se pare normal, din moment ce mi se opreste jumatate din salariu la servici, banca sa-mi mai ia si ea jumatate. Este a doua luna cand mi se opreste asa. Va multumesc
Postat in data: 16 sept., 2015