Intrebari si raspunsuri

Care este baza legala pentru anularea unui credit acordat cu depasirea gradului de indatorare?
regulament bnr grad indatorare credit

„Am un credit la BCR și sunt înscris ca si coplătitor la alt credit cu aceste 2 credite aveam deja 40% cu toate astea 2 Ifn uri hora și vivacredit care mi au dat linii de credit -hora 4500 cu o rata de 2600 pe luna și viva 12000 cu o rata de 2300 am plătit câteva luni dar scade foarte puțin din principal și vroiam să vă întreb dacă este o bază legală care îi poate obliga să anuleze liniile de credit pentru că le au acordat chiar dacă au văzut ca aveam gradul de îndatorare la 40%”

Postat in data: 18 sept., 2024

Cum pot sa scot banii din platforma de investitii Axa Investment?
axainvestment trade teapa

„Bună ziua.Am depus bani la o platforma de investiții Axa Investment și saptamina trecuta trebuia sa scot banii și nu mai răspunde nimeni la telefon.Ce e de făcut

Investiția a fost făcută la Transgaz și acum îmi tot cere bani pentru a deschide un portofel virtual în care susține ca sint banii investiți. Suma investita este undeva la 15000de euro.”

Postat in data: 17 sept., 2024

Axi Card mi-a refuzat cardul, dar imi cere sa platesc rata. Ce pot sa fac?
axi card reclamatie credit

„Buna ziua.
In luna a 6 am facut o cerere pt axi card. Mi-a fost refuzata dar primesc mesaje si imi apare pe vold ca datorez aproape 4000 de lei la ei. Am mesajul in care mi se refuza cardul,dar si cele in care mi se cere sa platesc rata. De asemenea extrasul de cont se poate vedea ca nu am primit nimic de la ei.

Cum pot solutiona aceasta problema? Va multumesc pt timpul acordat”

Postat in data: 15 sept., 2024

Exista vreun oficiu Postepay in România?
postepay card italia

„Buna ziua,

Am si eu unele nelămuriri in legătură cu Postepay Italia.

Exista vreun oficiu Postepay in România?

Cum se poate actualiza adresa pentru primirea noului card, in Romania? Posibil ca noul card sa fi fost trimis la vechea adresa din Italia. Prin telefon nu prea se rezolva.

Va mulțumesc!”

Postat in data: 12 sept., 2024

Cum inchid un card de cumparaturi Card Avantaj de la Credit Europe Bank?
card avantaj inchidere

„Buna ziua am un card de cumpărături de la credit europe Bank și as dori sa îl închid și am înțeles că numai este in Timișoara sucursala”

Postat in data: 11 sept., 2024

Ce mi se poate intampla daca am dat datele contului Evrixa unui necunoscut?
evrixa frauda

„Bună ziua !

Ieri am dat datele contului meu evrixa unui necunoscut , mi a zis ca se oferă un bonus cum a fost la început orange money dar ma ajuta el .. ca primim amândoi bonusul .. nu ma dus deloc capul și mintea și i-am dat accesul la cont.. apoi ma blocat și bine înțeles a șters conversația ( pe telegram ) ..

azi de dimineață am luat legătura cu banca și au zis ca contul e blocat din cauza activități suspecte , au apucat sa se facă doua transferuri de câte 3500 lei și 1000 lei .. nu au fost retrași apoi toți din cauza ca a fost refuzata suma mai mare ..

precizez ca bani nu erau ai mei deci nu mi-a furat nimic , aceea persoana a depus bani în contul meu ( după ce am citiți bănuiesc ca nici ai lui nu erau ) .. acum aștept sa ma contacteze banca sa vad ce pot face cu contul …

deci sunt foarte speriată.. îmi e frica sa nu fiu trasa la răspundere pentru divulgarea datelor 🙁 ce pot face în situația asta ? .. ce mi se poate întâmpla. ?

Va rog dacă ma puteți ajuta cu un răspuns sa ma liniștesc puțin ca tremur de aseară 🙁 avem nevoie de niște bani și acum am alta problema mai mare pe cap”

Postat in data: 10 sept., 2024

Cum pot debloca cardul Nickel?
card-nickel-franta

„Cum asputea debloca cardu nikel ca îl am blocat și am salariu pe el și îmi este și aplicatia blocata”

Postat in data: 10 sept., 2024

Cum pot reduce dobanzile la IFN-urile Mozipo si TBI Bank?

„Am dobanzi exorbitante ifn mozipo si tby bank. Doresc sa imi reduca dobanzile la credite sa nu platesc dublu creditul luat.”

Postat in data: 04 sept., 2024

Cum pot schimba lirele sterline scoase din circulatie?
schimbare lire vechi hirtie

„Bună ziua!

Va rog sa ma sprijiniti cu un răspuns.

Am suma de 130 de lire sterline din hartie, vechi, repartizată astfel:
– 2 hârtii a 50 GBP tipărite în anul 2010;
– 1 hârtie de 20 GBP tipărită în anul 2006;
– 1 hârtie de 10 GBP tipărită în anul 2000.

Cum sa procedez concret sa i schimb, din Romania?

Mulțumesc!”

Postat in data: 30 aug., 2024

Ce pot sa fac daca banca a raportat gresit la ANAF declaratia privind dobanda la depozite?

„O anumita banca a raportat la ANAF prin declaratia informativa 205 ca mi-a platit dobanda la depozite in 2023 o suma neta cu cateva mii RON mai mare decat cea incasata in realitate conform extraselor de cont ale depozitelor.

Le-am trimis mai multe sesizari pe parcursul ultimelor 5 luni pentru a rectifica declaratia si ori au fost ignorate ori mi-au zis sa astept.

Am facut sesizare si la ANAF si mi-au spus ca ei nu au ce sa faca si ca doar banca poate rectifica declaratia.

In plus mi-au spus ca mi se va impune CASS fiindca suma declarata de banca depaseste plafonul de 18000 RON peste care ar fi trebuit sa depun declaratia unica si sa platesc CASS.

Asta in conditiile in care veniturile reale nu au depasit acel plafon.

Cum as putea rezolva aceasta problema? Prin CSALB, ANPC, BNR, instanta? Ma gandeam chiar sa solicit la ANAF sa-mi faca o inspectie fiscala proprie desi nu stiu daca este posibil conform CPF. Toate depozitele au fost constituite si lichidate prin viramente bancare, totul poate fi verificat.

Multumesc.”

Postat in data: 27 aug., 2024

Pot fi amenintata cu vizita la domiciliu de catre o firma de recuperare creante?
integral-collection-credius

„Bună ziua,

am făcut un credit la Credius, și am rămas în urmă cu două luni, am primit un mesaj de la Integrall Collection cum că ar veni la domiciliu între data de 13 -14 luna aceasta, iar atunci am plătit o plată parțială in data de 14 de 530 lei din 1000 de lei.

Acum am primit din nou mesaj de la Integrall Collection că vin la domiciliu în data de 19 luna aceasta, eu nu pot plati până în data de 25 luna aceasta, oare chiar vin? Și dacă vin ce vor face? Va rog ajutati-ma.

Mulțumesc.”

Postat in data: 22 aug., 2024

Am fost inselata de firma de investitii Fintrends. Cum pot sa recuperez banii?
fintrends investitie inselatorie frauda scam

„Buna ziua
Am citit pe un site in care rasundeati dvs reclamatiilor privind frauda crypto
Am patit acelasi lucru cu BRUA asa zis program de investitii – depunere de 1250 lei si promiteau castiguri substantiale
M-am inscris 17 iulie 2024 m a contactat un domn de la BVB ,evident nu era, am depus din ING in Revolut suma de 1250 lei card virtual – si dupa i am transferat intr un cont la asa zisa firma de investitii Fintrends
Imediat m a contactat o doamna care mi a dat acces cu link user parola pe o platforma de crypto pentru transgaz, nuclearelectrica …unde vedeam suma depusa care crestea foarte putin , nu zilnic , in urma tranzactiilor pe care le facea doamna
Dupa o perioada de timp mi a cerut iban ing sa imi vireze o suma pentru marire de limita tranzactii
Am cazut in plasa lor si am scos banii din ing si m au pus sa ii depun intr un aparat bitcoin romania
Am sunat la cei de la bitcoin romania si mi au spus ca nu pot face nimic deoarece banii erau deja transferati

Am depus plangere la politie , la DNSC
Am incercat sa fac un refuz plata Revolut dar sun ei ca din punctul lor tranzactia este ok
Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cumva cu orice detaliu informatie

Multumesc frumos
O zi buna
Va rog daca ma puteti ajuta cu orice sincer nu stiu ce sa fac”

Postat in data: 18 aug., 2024

Cum recuperez criptomonedele USDT retinute in Coinbase Wallet?
charm finance scam inselatorie

„Am 15000 USDT retinute in coinbase wallet. .Am contactat o firma de avocati specializati in recuperarea de fonduri care mi.au spus ca trebuie sa depun 10% din suma in acelasi portofel (propriu), pentru ca banii sa fie eliberati instand in contul bancar deschis de mine la banca si aflat in legatura cu portofelul.

Ce ma sfatuiti sa fac? Cum sa procedez?
Multumesc anticipat!”

Postat in data: 08 aug., 2024

Kruk mi-a pus poprire pentru un credit achitat din 2006! Ce pot sa fac?

„Bună ziua,

În anul 2006 am solicitat un credit la BRD pentru achiziționarea unui auto(Logan). Valoarea creditului …21.919,37 ron. Am achitat creditul respectiv, dar acum sunt executata silit, mi s a pus poprire pe pensia de boală.

Banca a cesionat creanta către KRUK,cu o valoare mai mare decât creditul(22.843,88 ron). Cei de la KRUK îmi solicită o adresa de sistare a datoriei.

Banca nu mi poate elibera adresa respectivă, deoarece nu mai figureze în baza de date. Vă rog să mă ajutați.
Sunt pensionata pe caz de boală, cu o pensie în cuantum de 128 lei. Nu mi permite sa mi angajez un avocat.

Va mulțumesc!”

Postat in data: 02 aug., 2024

Cum pot recupera banii pierduti din investitia in actiuni Electrica, pe platforma Charm Finance?
charm finance scam inselatorie

„Am fost fraudata pe o platforma de investitii, Charm Finance, cu actiuni Electrica si petroliere, precum si pe piata forex. Banii castigati apar in aplicatie, dar nu-i pot retrage, mi s-a spus ca trebuie sa platesc impozite in Anglia si o taxa pentru deblocare din Blockchain.

Pentru ca nu am mai avut bani, am facut si imprumuturi la banca pentru a putea retrage sumele investite, dar nici asa nu s-a rezolvat.

Ce sanse am sa-mi mai recuperez banii?”

Postat in data: 28 iul., 2024

Icredit ma hartuieste pentru ca nu pot plati rata la credit. Ce pot sa fac?
icredit amenintare reclamatie

„Bună ziua. Am un credit la i credit, momentan nu îl pot plăti, și ma hartuiesc continuu, ma amenință că vin acasă cu inspector de la București, etc. Am cerut sa facă ceva ptr ca nu pot plăti dar spun ca nu se poate.”

Postat in data: 27 iul., 2024

Se poate pune poprire pe un credit neplatit de 6 ani? Nu e prescris?
TBI Bank reclamatie credit

„In 2018 am făcut o rata la TBI pentru un telefon și nu am platit rata iar acum m-am angajat și mi-au pus proprie pentru acel credit , menționez că acum un an am sunat la banca să mă interesez de acea rata/credit și mi-au zis că nu figurez in baza de date.ce sfat îmi puteți da?multumesc”

Postat in data: 23 iul., 2024

Mi s-au furat 10.000 de euro din contul BRD printr-o frauda si nimeni nu-mi raspunde. Ce pot sa fac?
stratos invest frauda

„Bună ziua,

Am depus o plângere la brd în legătură cu o fraudă căreia i-am căzut victimă.

Contul meu a fost accesat și 10000 de euro au fost transferați într-un alt cont fără autorizarea mea. Evident, banca este trasă la răspundere pentru acest transfer, care nu ar fi trebuit să aibă loc: „Legislația UE permite, de asemenea, să se asigure că:plățile online de peste 30 de euro sunt securizate prin utilizarea unei combinații de cel puțin două elemente de autentificare”. În plus, această tranzacție a fost efectuată într-un cont BRD, deci clientul dumneavoastră este un escroc.

Am depus o plângere la poliție și am mers la o sucursală pentru a deschide o anchetă. Nimeni nu m-a contactat și nu am primit un răspuns clar cu privire la returnarea banilor mei. Mai mult, contul meu este blocat.

Aștept un răspuns din partea dumneavoastră înainte de a cere avocatului meu să intervină.”

Postat in data: 21 iul., 2024

Cum pot cere Oney stergerea informatiilor din BC?
oney bank reclamatie

„Buna ziua,

Am avut doua tentative de a face o achizitie prin servciul de plati oney x4, din varii motive necunoscute de mine, plata cu cardul de debit nu a fost acceptata, desi banii au fost luati, solicitarea a fost respinsa, am si confirmarile privind retragerea din contract, asta se intampla in data de 02.07.2024, vad ca apar acum cu doua inregistrari in BC active pt sumele respective.”

Postat in data: 21 iul., 2024

Nu mai am acces la aplicatia Nickel. Ce pot sa fac?
aplicatie nickel problema

„Buna ziua!
Ma puteti ajuta in legatura cu o problema pe care am intampinato cu aplicatia mobile banking Nikel?

Din pacate nu mai am acces la ea, deoarece am uitat could pin si ca sa l pot reseta nu pot, nu mai am activa cartela pe care mi a fost trimis codul de confirmare.

Nu stiu cum sa procedez! Va rog frumos, ma puteti ajuta cu un sfat?”

Postat in data: 20 iul., 2024