plati

intrebari despre plati si transferuri de bani

Raiffeisen a aprobat plata cu cardul, desi am anuntat ca e frauda! Ce pot sa fac?
reclamatie Raiffeisen

„Pe 21 ianuarie am primit 3 SMS-uri de autorizare a unor sume pe care nu le recunosteam. Am sunat in Call Center sa va spun ca nu autorizez sumele si sa va rog sa blocati sumele si cardul. M-am prezentat in sucursala din Pantelimon sa reiterez tentativa de frauda si apoi am depus o plangere la Sectia de Politie nr. 9.
Banca a retinut sumele.
Fara sa ma contacteze, pe 26 ianuarie banca a procesat plata.
Cat de putin sigur este sistemul informatic al dvs. incat nu ati putut corela o reclamatie de frauda cu sume retinute in cont?
Ati solutionat 2 din 3 reclamatii fara a avea ceva de la politie (dupa aproximativ 2 saptamani in care mi s-a spus doar sa astept, v-am adus, pe langa nr de inregistrare si dovada de la politie).
De ce ati dat drumul, pe 26 ianuarie, tranzactiilor reclamate de mine pe 21 ianuarie fara a lua legatura cu mine sau cu politia?
Ati putut sa reemiteti cardul rapid, insa nu mi-ati putut tine in siguranta contul de economii.
Voi reveni saptamanal cu reclamatii la dvs. pana cineva isi asuma cazul.”

Postat in data: 12 feb., 2022

Cat dureaza transferul de bani de pe Revolut in contul altei banci?

Buna ziua, cat dureaza un transfer de bani de pe Revolut in contul Raiffeisen? Mentionez ca am confirmarea de trimitere de la Revolut dar banii nu se regasesc in contul Raiffeisen, toate detaliile contului fiind corecte. Multumesc!

Postat in data: 03 feb., 2022

Banca are dreptul sa-mi faca operatii pe cont fara acordul meu?
reclamatie Raiffeisen

„Am conturi deschise la Raiffeisen in lei unde se vireaza si salariu si in euro. Pe contul de lei am o descoperire de cont pentru care platesc o dobanda lunara de nerambursare.

Datorita faptului ca nu am avut bani in contul de lei banca a luat din contul de euro (a facut schimb de moneda si a transferat in contul de lei de unde a incasat dobanda ce trebuia achitata).

Au dreptul sa faca acest lucru? Au dreptul sa- mi faca operatii pe cont fara acordul meu?
Vreau sa-i reclam, deoarece consider ca este o practica abuziva. Unde ma pot adresa?”

Postat in data: 31 ian., 2022

Cat dureaza un transfer de bani de pe card BCR pe card Raiffeisen?
card-george-bcr

Bună ziua, daca o persoana mia transferat dupa card BCR pe cardul meu Raiffeisen sambata la ora 23, în cat timp intra banii? Eu cred ca trebuia sa între ca este online card pe card.

Postat in data: 24 oct., 2021

Cat dureaza un transfer de bani online de la BCR la BT?

Ieri, 29.11, mi-a transferat cineva o suma mica de bani online de la BCR la BT iar suma nu a ajuns nici astazi, 30.11, nu stiti cand va ajunge aproximativ ?

Postat in data: 02 dec., 2020

Cum pot sa deschid repede un cont bancar, fara sa merg la banca?

Vreau sa deschid un cont bancar. Am avut la ing dar s-a inchis din cauza unei poprire.
Se poate? Si repede. Primesc de la Apia niste bani. Ce sa fac ?

Postat in data: 04 iun., 2020

Pot sa primesc o suma in euro intr-un cont deschis la BT?

Buna ziua,
Trebuie sa primesc o suma de bani in euro, dar eu am doar un cont in lei, la BT (Banca Transilvania). Puteti sa-mi spuneti daca pot primi acei bani in euro, daca am contul in lei sau trebuie sa-mi deschid un cont in euro? Multumesc

Postat in data: 13 feb., 2020

Cu ce card e mai bine sa platesc in strainatate: cu cel in lei sau cu cel in euro?

Buna ziua,

De multa vreme incerc sa aflu un raspuns concret la o intrebare. (pana acum am primit doar raspunsuri contradictorii)

Detin un card de debit in lei si unul in euro la Raiffeisen Bank. In functie de modul cum se fac conversiile care este cea mai convenabila metoda de plata in situatia

1. Plata in strainatate in EUROPA moneda diferita de euro de exemplu zlot polonez

Folosesc cardul de debit in lei sau cel in euro pentru reducerea costurilor?

2. Plata in strainatate in afara UE moneda evident diferita de euro

Folosesc cardul de debit in lei sau cel in euro pentru reducerea costurilor?

Postat in data: 22 ian., 2020

Pot sa fac un transfer in euro tip SEPA in contul Trezoreriei?

Buna ziua, doresc sa fac un transfer SEPA din Germania in Romania, pe un cont deschis la Trezorerie. Transferul SEPA este gratuit si se poate face doar in EURO, conform legii in vigoare.

Am sunat la Trezorerie si mi s-a spus ca nu este posibil acest lucru, deoarece contul Trezoreriei este in RON.

Este posibil totusi sa fac transferul SEPA in EURO la cursul actual de la BNR pe contul deschis la Trezorerie? va multumesc.

Postat in data: 28 nov., 2019

Cat dureaza un transfer in euro de la o banca din Franta la o banca in Romania?

Aveti idee cat dureaza un transfer interbancar de la o banca din Franta in Romania la Raiffeisen? Plata se face in Euro.

Postat in data: 21 dec., 2018

Cum imi pot recupera banii in urma unei fraude? Nu am mai primit produsul platit

Daca am trimis cuiva o suma de bani pentru a achizitiona un bun si acesta refuza sa-l trimit?, ce pot face ca sa-mi recuperez banii?
Mentionez ca nu am decat contul Iban si numele persoanei respective.
Cu ajutorul politiei se poate face ceva?

Postat in data: 27 aug., 2018

Care este comisionul interbancar pentru transferul unor bani din contul Marfin Bank la Raiffeisen Bank?

Buna ziua! Am vandut un teren, cumparatorul avand cont deschis la Marfin Bank. A trebuit sa imi deschid si eu cont la aceasta banca, dar nu m am interesat inainte, daca o sa vreau sa trimit acesti banuti in contul bancii Raiffeissen cat comision se percepe! Va multumesc!

Postat in data: 03 mart., 2018

De ce nu pot sa fac o plata de pe telefon din contul BRD mai mare de 30.000 RON?

Am de efectuat o plata din contul de BRD al firmei in contul de BRD al altei firme. Doresc sa fac plata de pe tel si imi spune „limita tranzactionala depasita”. Mentionez ca este vorba de o suma de aprox 45000 ron.

Postat in data: 10 nov., 2017

Cat timp dureaza un transfer de bani de pe un card BCR pe un card BT?

Am transferat o suma mica de bani de pe un card BCR pe un card BT de aproximativ 40 de minute si nu mi-au intrat banii. Cat timp dureaza?

Postat in data: 07 nov., 2017

Cand ajung banii in Germania daca fac un transfer in Euro prin internet banking de la Banca Transilvania?

Ma voi duce in Germania sa achizitionez o masina saptamana viitoare. Masina o voi vedea miercuri in jurul orei 15:00.

Daca totul este in regula, vreau sa fac transfer in EUR din contul meu de EUR de la Banca Transilvania in contul EUR al Dealerului din Germania.

Daca fac transferul online (prin internet banking), sa spunem, la ora 16:00 – 17:00 miercuri, cand ajung banii in contul dealerului din Germania?

Postat in data: 26 sept., 2017

De la ce bancomat pot scoate lei de pe un card Barclays si care este comisionul?

Buna ziua,
Am un card Barclays si acum am venit in tara si vreau sa scot bani de pe el. O cunostinta mi-a spus ca se poate la bancomatul Idea Bank. Vreau sa va intreb ce comision mi se ia la retragerea banilor de pe card?

Postat in data: 09 ian., 2017

Care e cursul valutar daca scot lei de la un bancomat in Romania de pe un card in euro emis in Italia?

Am scos de la un bancomat BCR 2000 de lei de pe un card Mastercard emis de o banca din Italia, Casa di risparmio, iar cand am verificat pe internet banking am vazut ca mi-a luat din cont 485,32 euro, adica la un curs de schimb de 4,12 lei pentru un euro, ceea ce e foarte putin, fata de cursul oficial de 4,5 lei.

Am scos bani de pe card si la un ATM de la Banca Transilvania, iar cursul de schimb a fost corect, de 4,5 lei.

Cand am intrebat la BCR, au spus ca acesta e cursul Mastercard. E corect? Ce pot sa fac?

Eu stiam ca trebuie sa platesc doar comisionul de 2 euro pentru retrageri de numerar, nu si acest curs foarte mic, din cauza caruia am pierdut 40 de euro.

Postat in data: 30 dec., 2016

Cate zile dureaza transferul in euro dintr-un cont ING din Romania intr-un cont Santander in Spania?

Dureaza cinci zile lucratoare transferul in euro dintr-un cont ING din Romania, intr-un cont Santander in Spania?

Postat in data: 07 sept., 2016

In cat timp intra banii in contul meu Raiffeisen printr-un transfer online in regim de urgenta de la BT?

Buna ziua! O persoana mi-a facut transfer online in regim de urgenta din contul ei BT in al meu de la Raiffeisen vineri dupa ora 18. As dori sa stiu si eu cand intra banii in contul meu. MULTUMESC!

Postat in data: 29 aug., 2016

Cum pot verifica daca contul IBAN la care am transferat o suma de bani este al societatii comerciale care mi-a emis o factura online?

Va rog sa-mi spuneti, cum pot verifica daca contul IBAN la care am transferat o suma de bani este al societatii comerciale care mi-a emis o factura online pentru cumpararea unui bun care ajunge in 2-3 zile.
Stiind faptul ca facturile se pot truca cu ajutorul siteurilor care
permit folosirea programului 30 zile pentru testare…. Multumesc!

Postat in data: 07 iun., 2016