recuperare creante

Ce mi se poate intampla daca nu mai platesc datoriile la IFN?

Sunt in imposibilitatea de plata, nu am niciun venit si nici bunuri mobile sau imobile, ifn ul a recurs la o firma de recuperare a creditelor. Problema e ca eu sunt in imposibilitatea de plata. Ce mi
se poate intampla? Mi-au pus in vedere ca ma vor actiona pe cale juridica, urmand executarea silita.

Postat in data: 19 mart., 2019

Este normal sa se opreasca prime sau ore suplimentare la o poprire?

Buna ziua,

Am o oprire pe salariu, de o firma de crean?e, mi se opreste 33,33% adica 1/3 din salariu, asa zic ei, dar mie mi se opreste si din prima de merit si orice suma intra pe cardul de salariu. Este normal sa se opreasca prime sau ore suplimentare?

Postat in data: 08 mart., 2019

Vodafone mi-a facut un abonament fara acordul meu, iar acum ma executa silit. Ce pot sa fac?

Am primit de la o firma de recuperare, Kredit Inkaso, o executare silita de 6.000 de lei pentru un abonament la Vodafone facut pe numele meu, online, fara ca eu sa semnez vreun contract si fara sa stiu de existenta lui.

Am cerut la Vodafone explicatii, dar nu le-am primit, pe motiv ca nu mai au dosarul, l-au transmis la firma de recuperari.

Abia dupa ce am facut scandal la un sediu Vodafone, seful de unitate s-a uitat in calculator si mi-a dat raspunsul la reclamatia pe care am facut-o prin telefon. Mi-au spus ca ar fi trebuit sa cer rezilierea contractului in termen de 14 zile!

Dar cum puteam sa cer rezilierea unui contract de care nici macar n-am stiut si nu l-am semnat, si de care am aflat dupa doi ani de cand a fost facut, cand firma de recuperare m-a anuntat de datorie. Vodafone nu mi-a trimis niciodata vreo factura sau alta informatie.

Probabil ca cineva a avut datele mele personale si a facut contractul online, pentru ca adresa din contract nu este a mea, este alta la care locuiesc niste pensionari, si unde eu n-am stat niciodata.

Am facut plangere la Politie, dar nu s-a rezolvat nimic de 9 luni, pentru ca imi cer sa le duc documente pe baza carora sa faca ancheta! Dar asta nu cumva ar trebui sa faca politia?!

Cei de la firma de recuperare ma tot suna si-mi spun sa le platesc datoria, nu mai stiu ce sa fac! Va rog sa ma ajuta

Postat in data: 12 ian., 2019

E legal ca executorul (BEJ) sa-mi trimita o noua poprire, cu dobanzi si penalizari, pentru aceeasi datorie la Credit Europe Bank, preluata de Credit Plus Gulf?

Credit Plus Gulf a preluat creditul meu de la Credit Europe Bank, iar din 2016 sunt executat silit pt o suma de bani de catre BEJ.

Luna trecuta s-a achitat toata suma dar cei de la BEJ au trimis alta poprire din salariu pe 3600 lei, spunand ca sunt dobanzi si penalizari ale creditorului…

De ce nu au fost incluse cu toata suma ?! Eu platesc poprierea si ei in toata perioada asta imi ia dobanda si penalizare, la ce ?!?!

Postat in data: 28 sept., 2018

Cum pot fi sters din baza de date a Biroului de Credit pentru un card Cetelem?

Cetelem m-a raportat in baza de date cu rau platnici din Biroul de Credit, fara sa ma anunte, apoi a vandut datoria unei firme de recuperari.

Eu am intarziat cu plata ratei in jur de 15 zile pentru ca am avut un accident si am fost internat in spital. Cand am vrut apoi sa patesc restanta, nu am avut unde, pentru ca Cetelem a vandut creditul la recuperatori.

Pana la urma am platit datoria dar am ramas in baza de date. Cum pot fi sters de acolo?

Postat in data: 24 sept., 2018

Este posibil ca dupa 6 ani sa primesc instiintare de poprire? Ce pot sa fac?

Intrebarea mea se refera la o poprire facuta de cei de la Kredyt Inkaso, si anume: in anul 2010 am luat un credit de nevoi personale de la Unicredit la care am platit ratele corect pana in 2012 inceputul lui 2013, in anul urmator sotia s-a imblonavit si am fost nevoit ca tot salariul sa-l dau pe tratamente medicale si binenteles sa port copilul la scoala.

Vazand ca nu ma ajung cu banii am decis sa plec la munca in strainatate insa inainte de a pleca am mers la banca sa anunt a.i. sa ma pasuiasca cu ratele macar 2-3 luni pana imi revin financiar, lucratorul bancar m-a verificat si mi-a spus ca nu ma gaseste cu nici un credit la ei…..cum o fi fost posibil nu stiu, i-am aratat graficul de rambursare dar in continuare a sustinut ca nu poate sa-mi dea o derogare ca nu are la ce.

Am plecat in strainatate pana in 2016 apoi m-am angajat din nou in Romania. Anul acesta mai precis in luna Mai m-am trezit cu poprire la locul de munca.

Intrebarea mea este:
1. Este posibil ca dupa aproape 6 ani sa primesc instiintare de poprire fara ca in prealabil sa fi fost instiintat de aceasta?
2. Exista vreo cale legala de a fi combatuta?

Multumesc mult

Postat in data: 06 aug., 2018

Cum aflu daca mai sunt la Biroul de Credit?

Buna ziua, acum cred ca 4 ani am facut un imprumut la Provident nu am mai achiat vreau sa stiu daca inca mai sunt la Biroul de credit.

Postat in data: 06 iul., 2018

Executorul poate actualiza dupa bunul plac suma datorata?

Buna ziua,

Sunt in executare silita pentru un card American Express, transformat in credit de nevoi personale.

In oct 2017 conform incheierii datoram Bancpost 18404 lei suma ce se va actualiza pana la achitare si la care se vor adauga cheltuielile de executare, un total de aprox 21000 Ron.
S-a facut poprire din luna oct 2017-iunie 2018, suma de 665 lei/luna, aprox 5300 lei.

Am primit informare solicitata de mine din partea executorului ca suma ramasa de achitat este acum de val totala 19000 lei, din care 14000 creditul, 3200 lei dobanda si restul onorariul executorului.

Este imposibil ca eu sa mai ajung sa lichidez acest credit in aceste conditii. N am primit explicatia cu modalitatea in care se calculeaza dobanda, eu am veniturile diminuate cu mai mult de 15% decat la momentul cand am luat creditul.

Va rog spuneti-mi ce solutii am pentru ca adaugarea acestor dobanzi ma ingroapa de tot daca din 5300 platiti efectiv, ei au scazut doar 2000 din valoarea creditului, restul fiind dobanzi.

Oricum si valoarea de 3200 leo reprezentand dobanda pentru aceasta perioada mi se pare enorma, babeste socotind, e undeva la 22% raportat la valoarea restantei. Va rog ajutati-ma cu un raspuns sa pot intelege daca pot actualiza dupa bunul plac suma datorata si ce masuri legale am la dispozitie.
Va multumesc.

Postat in data: 23 iun., 2018

Mai pot fi executat silit si se mai poate pune proprire pe salariu daca nu mai figurez in Biroul de credite?

Buna ziua. Am si eu o intrebare daca sunteti amabili sa ma ajutati. Am
verificat la biroul de credite si nu mai figurez cu istoric restante, ultima rata care am platit-o a fost acum 7 ani, este vorba despre un card de credit emis de rbs. In continuare firma de recuperari ma suna si imi trimite scrisori de amenintare, intre ghilimele. Mai pot fi executat silit si se mai poate pune proprire pe salar daca nu mai figurez in biroul de credite? Va mtunesc frumos pt raspuns. O zi buna.

Postat in data: 18 iun., 2018

Daca nu am achitat nimic la un credit BRD din 2013 este prescris?

Buna ziua, as dori sa stiu daca nu am mai achitat nimic la un credit la BRD din 2013, acest dosar este prescris? Somatii de plata nu am primit. Dar astazi bucuria: in posta, somatie de plata de la Fortunato pt BRD.

Postat in data: 21 mai, 2018

E ilegal sa mai figurez in Biroul de Credit, daca s-a prescris creditul?

In anul 2011 luna februarie, mi s-a pus poprire pe toata suma din contul de salarii de catre BCR, pentru un credit luat de la Pireus Bank.
Neavind ce sa mai execute dupa aceasta data, creditul a fost cesionat intr-o vreme la Kruk, fara sa fiu notificata.
In 7 ani, Kruk nu a facut nici un demers pentru executare silita iar banca nu mai avea interes de a reactualiza datele din BC, unde am fost inscrisa tot fara a fi notificata.
Astfel, datele mele din BC ar trebui sa nu mai figureze in baza de date, din anul 2015 iar Kruk nu mai poate cere executare silita intrucit suma s-a prescris, termenul incepind din febr.2011.
Intrebarea mea este, daca ar fi ilegal ca actual sa mai figurez in BC.
Pot sa imi deschid un cont de salarii la alta banca decit cei in cauza, fara sa imi fie poprit actual ?

Postat in data: 30 mart., 2018

Recuperatorii de la APS Holding imi cer 4.000 de lei pentru o datorie de 600 de lei. Ce pot sa fac?

Ce pot sa fac sa scap de recuperatorii de la APS Holding? Sunt hartuit de acestia, ma suna cel putin de 3 ori pe saptamana si vorbesc urat cu mine, ma ameninta ca va fi executat silit, ca-mi vor lua pensia amarata de 600 de lei.

Si asta pentru o datorie foarte veche, din 2005, cand am luat 1.000 de lei de la Bancpost, sa cumpar un robot de bucatarie si un aspirator. Bancpostul insa m-a inselat, am si acte doveditoare, pentru ca am constatat ca datoria in loc sa-mi scada, crestea, dupa ce plateam ratele.

Asa ca am achitat 400 de lei si a ramas cu o datorie de 600, iar acum, dupa 13 ani, imi cer sa le dau 4.000 de lei.

Cine ne protejeaza si pe noi, cei amarati, in tara asta?

Postat in data: 22 mart., 2018

Kruk imi ia prea multi bani din salariu! Ce pot sa fac?

Am mai multe datorii si cred ca-mi ia prea mult din salariul. Am 1400 salariul si imi ia 950 de lei. Eu vreau sa-mi achit datoriile, dar trebuie sa-mi ramana si mie bani de intretinere, am doi copii. Am vorbit cu Kruk si mi-a spus ca nu se poate sa-mi ia mai putin. Ce pot sa fac?

Postat in data: 23 feb., 2018

Are voie EOS KSI sa puna dobanzi sau penalitati? De la 2.000 de lei am ajuns la 8.000 de lei de plata!

EOS KSI m-a anuntat ca suma de platit la un credit preluat de la banca este 8568,82RON.

Nu stiu ce calcule au facut, ce dobanda au pus, ca este astronomica.

Suma a oscilat din 2006 de la 2000 la 3000, 4000 lei. Acum e mai mult. 8.000lei.

In acesta situatie sunt acum. Am angajat un avocat, care nu imi ia bani decat de timbrat, sa vedem ce branza iasa.

Intrebarea e: are voie EOS KSI sa puna dobanzi sau penalitati, astfel incat suma de plata sa ajunga la 8.000 de lei, de la 2.000?

Postat in data: 19 feb., 2018

Daca nu am platit timp de 5 ani un credit s-a prescris?

Am niste credite bancare de nevoi personale pe care nu leam mai platit de cel putin 5 ani. Pot sa stiu daca sau prescris?
Va multumesc

Postat in data: 06 feb., 2018

Mi-a expirat parola si nu mai pot accesa contul. Cum procedez?

Mi-a expirat parola de intrare in cont. Nu stiu cum sa procedez , nu-mi mai pot accesa contul.

Postat in data: 23 ian., 2018

Ce se poate face daca girantii nu platesc creditul?

In 2001 am facut cumparaturi la magazinul Flanco. Am avut 2 giranti. Marfurile au fost pt ei, imprumutul pe numele meu. Nu s-a mai platit din 2002. Acum. CREDIT EXPRES ma bombardeaza cu mesaje si telefoane sa le platesc datoria. In contractul de cumparare , cei 2 giranti de obligau sa plateasca ratele, in cazul ca nu platesc. Ce se poate face?

Postat in data: 16 ian., 2018

Care sunt datele de contact ale firmei de recuperare creante Debt Collection Agency?

Am fost sunat si am primit un mesaj de la Debt Collection Agency cum ca as avea o datorie, desi eu nu am avut niciodata credite la banci si nici alte datorii. Mi-au lasat un numar de telefon la care sa sun, dar nu am reusit sa vorbesc cu nimeni, era un robot pe care nu l-am inteles. Cum pot sa iau legatura cu aceasta firma, ca sa lamuresc problema? Mi-e frica sa nu fie vreo escrocherie.

Postat in data: 08 dec., 2017

De ce mai apar la Biroul de Credit cu datorii, daca le-am platit?

Buna ziua. In anul 2013 am avut un descoperit de cont la BRD, o suma in valoare de 2000 lei. Neachitate ratele la timp, am ajuns pana la executare silita, proprire pe salariu. Aceasta creanta a fost vanduta catre EOS KSI in anul 2014. In luna mai anul 2015 eu am incheiat acest dosar, datoria fiind achitata. Nelamurirea mea este urmatoarea: de ce inca in Biroul de credit apar cu aceasta datorie neachitata? Cine trebuia sa raporteze catre Biroul de credit solutionarea dosarului? Ce trebuie sa fac? Multumesc frumos.

Postat in data: 15 nov., 2017

E legal sa se puna poprire pe alocatia copilului pentru un credit Cetelem din 2007?

Am avut un credit de la Cetelem luat in 2007 si acum m-am trezit cu cardul in care incasez alocatia si indemnizatia copilului blocat de Raiffeisen. Este legal sa mi se opreasca banii pentru copil? Si de ce sunt anuntat abia acum de datoria din 2007, care intre timp a devenit exagerat de mare, de peste 4.000 de lei?

Postat in data: 19 oct., 2017