Ce fac daca banca refuza Ordinul de Plata Conditionat (OPC) pentru refinantarea creditului?

„Va contactez in legatura cu o problema pe care o intampin cu cei de la Cetelem privind rambursarea sumei datorate pentru un card de credit ( pentru cumparaturi in magazinul Dedeman).

Am incercat sa fac acest demers printr-o refinantare la Unicredit Bank, acestia au transmis intreaga suma printr-un OPC (ordin de plata conditionat), insa Cetelem a refuzat aceasta tranzactie, motivand ca ei accepta doar ordine de plata simple.

Cum toate bancile cand vine vorba de refinantari, fac plata doar prin OPC -uri, ca metoda de siguranta, ne vedem blocati in a stinge datoria.

Personal, consideram ca este un abuz din partea Cetelem. Mentionez ca nicaieri in contract nu am regasit aceasta clauza, referitor la neacceptarea OPC-urilor.

Va rog mult daca m-ati putea ajuta cu un sfat referitor la cum as putea rezolva aceasta problema cu acest IFN.

Va multumesc frumos”

Raspuns

Stimata doamna,

Neacceptarea Ordinului de Plata Conditionat (OPC) de catre Cetelem poate fi considerata un abuz si aveti dreptul sa faceti o reclamatie in acest sens.

Pe de alta parte, Cetelem nu este obligata sa accepte un OPC, asadar solutia pentru rezolvarea problemei este ca Unicredit sa faca un transfer simplu care sa acopere creditul refinantat, apoi sa obtineti o adeverinta de inchidere a imprumutului, pe care sa o duceti la Unicredit.

Si alte banci procedeaza astfel, adica aproba refinantari fara OPC, printr-un simplu OP, dar in contractul de refinantare clientul este obligat ca ulterior sa depuna la banca dovada inchiderii vechiului credit.

Reveniti va rog cu raspunsul la reclamatia catre Cetelem cu privire la respingerea OPC-ului.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 9 = 12