Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac daca mi s-a poprit in mod abuziv cardul pe care am 55 de milioane, fara sa fiu anuntat de banca Raiffeisen. Eu consider ca e o poprire abuziva a executorului pentru ca am platit deja unui camatar datoria pe care o aveam, dar el a mai gasit o copie dupa o chitanta semnata de mine si m-a amenintat ca trebuie sa-i platesc imediat 500 de lei.
Raspuns
Stimate domn,
Conform legii, mai exact Art. 782 din Codul de procedura civila, poprirea se infiinteaza fara somatie, insa ulterior trebuia sa fiti informat despre existenta acesteia, atat de catre executor cat si de catre banca.
ART. 782 din Codul de procedura civila privind infiintarea popririi spune urmatoarele, la aliniatul (1): „Poprirea se infiinteaza fara somatie, in baza incheierii de incuviintare a executarii, prin adresa in care se va preciza si titlul executoriu in temeiul caruia s-a infiintat poprirea, ce va fi comunicata celei de-a treia persoane aratate la art. 780 alin. (1), impreuna cu incheierea de incuviintare a executarii sau un certificat privind solutia pronuntata in dosar. Despre masura luata va fi instiintat si debitorul, caruia i se va comunica, in copie, adresa de infiintare a popririi, la care se vor atasa si copii certificate de pe incheierea de incuviintare a executarii sau de pe certificatul privind solutia pronuntata in dosar, si titlul executoriu, in cazul in care acestea din urma nu i-au fost anterior comunicate.” (vedeti aici alte detalii)
Daca nu ati fost informat, va sfatuiesc sa cereti bancii si executorului judecatoresc toate detaliie cu privire la datoriile dumneavoastra si modul de calcul al acestora.
In cazul in care considerati ca proprirea este abuziva, fie pentru ca sumele care vi se cer sunt prea mari, fie pentru ca ati achitat deja o parte sau integral datoriile care vi se cer, solutia este sa luati legatura cu un avocat si sa faceti contestatie la executarea silita prin poprire, la judecatoria din zona unde aveti domiciliul.
In acelasi timp, daca nu sunteti multumit de prestatia executorului judecatoresc care a dispus poprirea in cazul dumneavoastra, puteti sa-l reclamati la Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ). (Vedeti aici procedura si datele de contact)
Va rog sa reveniti la mine daca mai aveti nevoie de ajutor.
Cu stima,
Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
0723292899
Buna ziua! Am două propriri pe cont , recent am primit avans diurnă, si cei de la banca transilvania mi i.au luat, este legal?
Buna ziua va rog frumos sa-mi spuneti ce pot sa fac daca mi sa pus poprire de la banca Raiffeisen pe alocatie de copil am vorbit cu executorul si mia zis ca pana nu platesc suma datorata nu mi se ridica poprierea, nu am alt venit nu lucre doar alocatia de copil o am multumesc anticipat.
Stimata doamna,
Raiffeisen nu ar fi trebuit sa va puna poprire pe alocatia copilului, pentru ca acest lucru este interzis de lege, respectiv de Codul de procedura civila.
De aceea, va sfatuiesc sa trimiteti o reclamatie la Raiffeisen, in care sa solicitati rambursarea alocatiei.
Va rog sa reveniti la mine daca nu reusiti sa rezolvati problema.