Cum fac o tranzactie in euro, daca am card Postepay?

„Aș vrea să fac o tranzacție în euro 😔 nu știu la ce bancă trebuie să apelez . Ma puteți ajuta?? Am card Postepay”

Raspuns

Stimata doamna,

Nu puteti face o tranzactie in euro cu cardul Postepay, ci doar cu una dintre aplicatiile bancii Poste Italiane: BancoPosta sau Postepay.

Daca nu aveti instalata pe telefon aplicatia Poste Italiane, pentru a putea face tranzactia in euro cu banii de pe cardul Postepay trebuie sa procedati astfel:

1. Va deschideti un cont in euro la o banca din Romania (recomandarea mea este CEC Bank, care are cel mai avantajos cont cu card in euro, conform analizei Bancherul.ro.
  2. Retrageti banii de pe cardul Postepay, ii depuneti in contul in euro de la banca romaneasca, iar din respectivul cont, cu aplicatia bancii sau cu ordin de plata de la ghiseu, faceti tranzactia in euro.

Va rog sa reveniti la mine, daca aveti nevoie de ajutor pentru efectuarea transferului in euro.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

6 raspunsuri la “Cum fac o tranzactie in euro, daca am card Postepay?

1. Alexa

Bună ziua. Din PostePay din aplicație se poate transfera și pe un cont care este în lei? Adică dacă contul meu este în euro și eu vreau să transfer către cineva din România, cum fac să primească aceea persoana bani în RON?

1. Vasile Coman Post author

Stimata doamna,

Puteti transfera euro din contul in euro de la orice banca din strainatate intr-un cont in lei (RON) de la o banca din Romania.

Banca din Romania va face schimbul valutar din euro in lei, astfel ca persoana catre care faceti transferul in euro va primi in cont lei.

Unele banci, precum Banca Transilvania, nu fac automat conversia valutara din euro in lei ci vor deschide clientului un cont in euro in care acesta va primi valuta respectiva. Ulterior, cel care a primit euro va decide daca foloseste contul in euro sau va face schimbul valutar intr-un cont in lei.

Va rog sa reveniti, daca aveti probleme cu transferul de bani.

2. Emilia Radu

Bună ziua, Am card Poste pay evolution. E posibil sa fac transferul banilor într un cont deschis la o banca din România prin intermediul aplicației?

1. Vasile Coman Post author

Cu aplicatia Postepay puteti faceti transferuri intre doua conturi sau transferuri de bani prin Western Union, conform informatiilor pubicate de banca italiana: „Puoi fare bonifici o trasferire denaro, anche all’estero grazie al servizio di Western Union”.

Va rog sa reveniti, daca aveti probleme cu transferul bancar prin aplicatia Postepay.

postepay app

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 6 = 3