Cum pot fi sters din Biroul de Credit, pentru a putea lua un imprumut?

BCR, stergere, Biroul de Credit

Buna ziua,
Ma numesc R R si as vrea sa ma ajutati cu un sfat: am apelat la o firma de stergere din Biroul de credite si au reusit sa imi stearga 2 conturi din totalul de 4, la celelalte 2 conturi am asteptat prea mult in jur de 2 luni, sunt 2 conturi la BCR unul dintre ele este un card de cumparaturi iar celalalt este un descoperit de cont, sunt achitate prin popririle pe care le-am avut, nu imi aduc aminte daca am primit vreun sms in carre sa ma instiinteze ca ma raporteaza la Biroul de Credit, conturile ramase inca cu istoric negativ in Biroul de Credit este din 2018 raportat,ce sfat imi dati, se poate sterge pentru a imi lua un credit?
Multumesc frumos.

Raspuns

Stimate domn,

Trebuie sa stiti ca aveti dreptul sa cereti stergerea datelor negative din Biroul de Credit raportate de BCR, fara intermediari si fara niciun cost, direct la banca sau prin Birouldecredit.ro.

Cand se pot sterge datele inregistrate la Biroul de Credit?

Datele inregistrate la Biroul de Credit se pot sterge atunci cand:

• Expira perioada de stocare a datelor de 4 ani. Stergerea se face in mod automat de catre Sistemul Biroului de Credit;
  • Datele au fost prelucrate cu nerespectarea normelor in vigoare, de exemplu daca nu ati fost notificat de BCR cu cel putin 15 zile inainte de a fi raportat la Biroul de Credit.

Este util sa apelez la o societate privata / asociatie pentru stergerea datelor inregistrate in Biroul de Credit?

„Ar trebui sa va ganditi bine inainte de a decide sa apelati la societati care furnizeaza “servicii de stergere date din Biroul de Credit”. Acestea va pot percepe o taxa considerabila pentru efectuarea unor demersuri fara succes garantat si fara returnarea taxei.

In cazul in care exista motive temeinice pentru stergerea lor (conform art. 17 din Regulament) aveti posibilitatea de a solicita Participantului care le-a inregistrat si de a obtine, stergerea datelor, in mod GRATUIT”, conform informatiilor publicate de Biroul de Credit.

Asadar, sfatul meu e sa trimiteti la BCR o cerere pentru stergerea datelor din Biroul de Credit, pe baza unui motiv intemeiat.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor pentru rezolvarea problemei.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 6 =