„Bună ziua ! O persoană a vândut o mașină unui cumpărător, pe data de 11.03.2024, cu contract de vânzare-cumpărare, înmânându-i autoturismul, talonul+C.I. (ambele în original) precum și cheile. A
doua zi (pe 12.03.2024) vânzătorul a mers la administrația financiară (taxe și impozite) și a obținut ștampila ca nu are niciun fel de datorii.
Cumpărătorul nu a dorit să țină mașina, și mi-a vândut-o mie la trei zile distanță de la momentul
cumpărării. Mi-a dat toate actele mașinii (inclusiv contractul de vânzare-cumpărare pe care l-a făcut cu primul vânzător) .
Am făcut toate actele și demersurile necesare pentru a inmatricula mașina, dar la serviciul înmatriculări mi s-a spus că toate actele pe care le-am prezentat sunt ,,în regulă”, dar că mașina apare cu sechestru la primul vânzător (cel din CI și talonul mașinii) începând cu data de. (atenție!) 14.03.2024- fix la două zile după ce bunul (masina) a fost deja înstrăinat.
Deci practic, dpmdv, executorul a pus sechestru pentru un bun care deja nu-i mai aparținea
primului vânzător. Mai pot eu să înmatriculez acest automobil, sau ce ar trebui să fac în continuare ? Mulțumesc !”
Raspuns
Din moment ce sechestrul s-a pus pe o masina care nu mai apartine celui executat silit, atunci este ilegal.
Ceea ce trebuie sa faceti, pentru a putea inmatricula masina, este sa cereti executorului ridicarea sechestrului, dat fiind ca masina este acum pe numele dumneavoastra, fiind cumparata inainte de instituirea sechestrului.
Reveniti va rog cu raspunsul primit de la executor, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.
Cu stima,
Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro