Cum pot sa cumulez toate datoriile intr-un singur cont?

refinantare credit ifn

„Buna ziua, am o mare problemă și doresc să cumulez TOATE datoriile (1 bancă și 2 IFN-uri)într-un singur cont și să mi se pună pornire pe salariu sau sa achit eu, cum ar fi mă bine.

Am întârzieri căci pe data de 3 ianuarie 2025 am lovit mașina și fiind singurul părinte ,singurul adult, suntem orfani) la 2 minori a TREBUIT să repar mașina.

Acuma unul din IFN-uri îmi sustrage toți banii din cont și chiar din contul children.

Vă rog să-mi spuneți cum as putea face să cumulez cele 3 și să mi se pună poprire la ele (știu că se va lua jumătate din salariu), vă rog frumos să înțelegeți, copii trebuie susținuți și nuuú au pe nimeni, eu sunt singurul adult și DUMNEZEU…
DECI, CE POT FACE???
VREAU SĂ CUMULEZ CELE 3 DATORII ȘI SA SE PUNĂ POPRIRE, SAU SĂ ACHIT EU.”

Raspuns

Stimata doamna,

Cumularea tuturor datoriilor pe care le aveti la creditele de la banci si IFN-uri se poate face prin refinantarea acestor datorii.

Refinantarea inseamna obtinerea unui nou imprumut, de la o banca, unde dobanzile sunt mult mai mici decat la un IFN.

Noul imprumut de la banca va fi folosit pentru plata integrala a creditelor vechi, iar daca va incadrati cu veniturile, puteti obtine si o suma suplimentara de bani.

Cu privire la poprirea pe salariu, aceasta se face doar in urma executarii silite, in situatia in care aveti restante cu intarzieri de peste 6 luni, conform legii (vezi aici detalii).

Ce trebuie sa faceti

Pentru rezolvarea problemei cu datoriile la IFN-uri, iata ce trebuie sa faceti:

• Cerere de refinantare la o banca;
  • Cereri de restructurare a creditelor la IFN-uri, daca nu reusiti sa faceti refinantarea;

IFN-urile si bancile sunt obligate de lege sa va ofere solutii de achitare a ratelor, inainte de initierea procedurilor de executare silita (vezi aici detalii).

Va rog sa reveniti cu raspunsurile primite la cererile trimise bancilor si IFN-urilor, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 2