Cum pot sa fac stergerea din Biroul de Credit in cazul Provident?

Stergere Biroul de Credit

„Buna ziua domnul Coman,
am si eu o problema cu providentul in biroul de credit. Credeti ca mai puteti ajuta?”


Raspuns

Stimata doamna,

Raportarea restantelor in baza de date de la Biroul de Credit se face de toate bancile si IFN-urile, asadar inclusiv de Provident, fiind o cerinta impusa de normele de creditare stabilite de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Asadar, Provident este obligata sa-si raporteze la Biroul de Credit clientii care au intarzieri mai mari de 30 de zile la plata ratelor la imprumuturi.

In acelasti timp, bancile si IFN-urile trebuie sa-si anunte clientii, cu cel putin 15 zile inainte de a se face raportarea la Biroul de Credit, astfel incat acestia sa poata evita acesta situatie neplacuta, care le poate bloca accesul la un nou imprumut.

In situatia dumneavoastra, daca ati primit o scrisoare de la Provident, in care ati fost avertizata ca veti fi raportata la Biroul de Credit, daca nu achitati restantele, nu mai puteti face nimic acum, fiind prea tarziu.

Nu exista nicio sansa ca respectele restante sa fie sterse din Biroul de Credit, chiar daca dati banca in judecata.

Mai trebuie sa stiti ca practic bancilor nu le este interzisa creditarea celor care se afla in Biroul de Credit, iar decizia de acordare a unui imprumut depinde de numarul zilor de intarziere si valoarea datoriei.

Concret, daca aveti putine zile de intarziere raportate la Biroul de Credit, cu valori mici, aveti totusi sanse ca o banca sa va aprobe un credit.

Datele din Biroul de Credit sunt sterse automat dupa 4 ani de la ultima inscriere de catre banca sau IFN-ul care a facut raportarea.

Va rog sa reveniti, daca aveti nevoie de ajutor cu Biroul de Credit.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

4 raspunsuri la “Cum pot sa fac stergerea din Biroul de Credit in cazul Provident?

    1. Vasile Coman Post author

      Acum nu mai puteti face nimic.

      Cand ati primit scrisoarea de la Provident ar fi trebuit sa reactionati, adica sa va achitati restantele sau sa fi cerut ajutor daca ati avut dificultati financiare.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = 5