Cum pot sterge din Biroul de Credit creditele online de la IFN-uri?

Stergere Biroul de Credit

„Buna ziua. Aș avea nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru ștergerea din Biroul de Credit. Mias dori sa fac un credit pentru un apartament și încă rezult cu negativ.

In urma cu 4 ani am aplicat la credite online tip HoraCredit, Oceancredit și încă 2 e societăți similare cu credite pentru sume de maxim 2000 de lei. sunt plătite toate dar cu intarziere. la activ mai am un credit la Provident care este in curs de plata.

ideea e că rezult in baza de date la anaf și aș dori sa mi se șteargă biroul de credit.”


Raspuns

Stimata doamna,

Daca ati avut intarzieri mai mari de 30 de zile la plata creditelor online de la Hora Credit, Ocean Credit sau Provident, aceste IFN-uri v-au raportat la Biroul de Credit.

Chiar daca dumneavoastra ati platit ulterior datoriile, inregistrarea restantelor (numarul de zile de intarziere si sumele de plata) nu se sterg din Biroul de Credit decat dupa 4 ani de la achitarea datoriilor restante.

Stergerea acestor restante din Biroul de Credit nu se poate face decat in cazul in care dumneavoastra nu ati stiut ca IFN-urile v-au raportat la Biroul de Credit, pentru ca nu ati fost notificata, cu cel putin 15 zile inainte de raportare, conform normelor Biroului de Credit.

Daca asa s-a intamplat, trebuie sa faceti cereri la IFN-uri privind stergerea din Biroul de Credit, pentru ca nu ati fost notificata anterior raportarii.

Va rog sa reveniti la mine, pentru a-mi spune daca ati rezolvat problema cu stergerea din Biroul de Credit.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

2 raspunsuri la “Cum pot sterge din Biroul de Credit creditele online de la IFN-uri?

  1. Liviu M

    Buna ziua, am un credit de 3000 de lei la hora credit care nu pot sa il achit si am 14 zile de restanță? Imi poate veni oprire pe salariu acuma sau dupa ce perioada ?

    Reply
    1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

      Oprirea pe salariu nu poate veni mai devreme de 9 luni din momentul in care banca sau IFN-ul va anunta ca imprumutul este scadent anticipat, adica trebuie sa-l platiti integral, nu in rate, ca anterior.

      Conform legii (OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori), bancile si IFN-urile pot declara creditul scadent anticipat doar dupa un numar de 90 de zile consecutive de restante.

      Asadar, doar daca nu platiti ratele timp de 90 de zile consecutiv, banca, IFN-ul sau firma de recuperare poate declara creditul scadent anticipat, iar dupa alte minim 3 luni, poate initia executarea silita, prin poprire.

      Iata prevederile OUG 50/2010 privind executarea silita:

      ” (9) Creditorul poate declara creditul scadent anticipat după înregistrarea unui număr de 90 de zile consecutive restanță de către consumator.

      (10) Perioada dintre declararea scadenței anticipate și declanșarea executării silite nu poate fi mai mică de 3 luni.

      La solicitarea expresă a consumatorului, creditorul reduce această perioadă.

      În cazul în care executarea silită nu este inițiată în cel mult 6 luni de la data declarării scadenței anticipate, începând cu ziua imediat următoare expirării acestui termen, creditorul nu va mai percepe dobânzi penalizatoare.

      Prevederile alin. (9) și (10) se aplică și procedurilor derulate de entitățile care desfășoară activități de recuperare creanțe.”

      Mai trebuie sa stiti ca dupa 30 de zile de restante, bancile si IFN-urile va raporteaza la Biroul de Credit, caz in care nu veti mai putea obtine ulterior un nou credit sau o refinantare.

      De aceea, sfatul meu este sa nu asteptati sa fiti raportat la Biroul de Credit sau sa fiti executat silit de Hora Credit, ci sa trimiteti la Hora Credit o cerere pentru gasirea unei solutii pentru achitarea datoriei.

      Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul primit de la Hora Credit.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = 32