AM SCHIMBAT ZIUA DE ACHITARE A RATEI SI AM FOST ANUNTATA DE BANCA FAPTUL CA AM CU 2 MIL IN PLUS DE ACHITA.ESTE POSIBIL ASA CEVA/?
Raspuns
Stimata doamna,
Schimbarea zilei de plata a ratei (data scadenta) nu presupune modificarea cuantumului (valorii) ratei, pentru ca nu se schimba nimic in privinta costurilor creditului sau a perioadei de rambursare, ci doar ziua (scadenta) in care se plateste rata pe luna anterioara.
De exemplu, daca data scadenta a ratei este in ziua de 15 a fiecarei luni, aceasta data se poate schimba, de exemplu, in 30 a fiecarei luni. Ceea ce inseamna ca in data de 30 din aceasta luna veti plati rata pe luna trecuta.
De aceea, sfatul meu este sa trimiteti la banca o reclamatie cu privire la modificarea cuantumului ratei, in urma modificarii datei scadente.
Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul la reclamatia trimisa la banca, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.
Cu stima,
Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899
Bună ziua. De cate ori pot modifica data ratei de rambursare într-un an de exemplu?. In contractul cu banca nu specifica acest lucru.
Mulțumesc frumos
Daca in contract nu se specifica numarul maxim de modificari ale datei de rambursare a ratei la credit, atunci puteti solicita de mai multe ori acest lucru, daca exista justificari, precum schimbarea zilei de incasare a venitului.
Buna ziua,
Am si eu un credit luat de la banca Tiby Bank, si vreau sa ii schimb data scadentei.
Ma puteti ajuta va rog?
Multumesc!
Pentru a schimba data scadenta a ratei la credit, trebuie sa faceti o cerere la TBI Bank.
Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul la cerere primit de la TBI Bank.