Kruk ma executa silit pentru un credit vechi de 15 ani. E legal? Ce pot sa fac?

kruk cesiune creanta credit

Buna ziua,

M-am trezit cu o instiintare de plata, de la un executor judecatoresc, pentru un credit de acum 15 ani, din 2007, in valoare de 5000 de euro…

Ce stiu: Conform prevederilor articolului 706 din Codul de Procedura Civila, “dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.”

Mai exact, o datorie se prescrie daca timp de 3 (trei) ani de la data la care creditul a fost declarat scandent anticipat (de regula dupa 90 de zile de intarzieri), banca/IFN-ul nu a initat procedura de executare silita.

Dar eu nu am primit in cutia postala nici o citatie/instiintare de proces… Nu m-am prezentat nicaieri, pentru ca nu am stiut… Nu stiu nici macar in ce an a avut loc procesul.

Ce se poate face ? Exista posibilitatea vreunui recurs in anulare ?!…

Astept un raspuns din partea dvs. Multumesc


Raspuns

Stimate domn,

Daca pana acum nu ati primit nicio notificare de la banca la care aveati creditul, Piraeus Bank, nici de la firma de recuperare care a cesionat datoria, Investcapital Ltd, un offshore din paradisul fiscal din Malta, cu sediul in, San Gwann, care face parte din grupul polonez Kruk, atunci puteti sa contestati aceasta executare silita, pentru lipsa informarii, ceea ce atrage inclusiv prescrierea (anularea) datoriei.

Intr-adevar, conform Codului civil, o datorie se prescrie daca timp de trei ani nu s-a incercat recuperarea acesteia.

Intercapital si Kruk ar fi trebuit sa va notifice cu privire la cesionarea datoriei si sa va ofere informatii adecvate cu privire la modul de achitare a acesteia, ceea ce nu a facut, dupa cum spuneti.

De asemenea, Investcapital si Kruk ar fi trebuit sa obtina de la dumneavoastra acordul privind prelucrarea datelor personale.

In aceste conditii, sfatul meu este sa trimiteti la Kruk o reclamatie in care sa va plangeti de aceste probleme si sa cereti anularea datoriei si implicit a executarii silite.

Puteti sa trimiteti reclamatia prin email, la adresa: office@kruk.com.ro, dupa care confirmati inregistrarea reclamatiei la telefon +40314132020.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul la reclamatie primit de la Kruk, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

9 raspunsuri la “Kruk ma executa silit pentru un credit vechi de 15 ani. E legal? Ce pot sa fac?

  1. Costache cristian

    Buna seara , Fratele meu a descoperit în cutia postala o înștiințare de plata pe numele meu de la un executor judecătoresc, pentru un credit de acum din 2007, in valoare de 5000 de euro… luat de la Banca Postala Timișoara, deși este prescris de 3 ori executorul judecătoresc a întocmit un dosar de executare silita in anul 2015 , iar in luna noiembrie 2021 fratele găsește acest plic in cutia postala, menționez ca eu sunt in Franța din anul 2010 , si sunt pensionat de boala , nu lucrez pentru ca starea este una foarte grava, in dosarul de executare mise cere suma de 55 585,29 Ron pentru un credit de 5000 de euro , am dat in judecata la Timișoara printr-un avocat, pentru prescripție si-n data de 20.06.2022 instanta îmi respinge cererea ca find lipsita de interes ? sincer nu stiu ce se întâmplă dar sunt dezamăgit total, KRUK si INVESTCAPITAL.LTD cer acesta suma pe care eu nu o pot da niciodată, am luat legătura cu KRUK si le am oferit 3000 de euro specificând ca banca mea din Franța nu ma creditează mai mult pentru ca pensia mea de boala este de 900 euro , „NU VOR O NEGOCIERE” sincer nu știu ce sa fac ? avocații îmi cere banii dar nu rezolv nimic ? mai am termen de recurs pana pe 6.07.2022 va rog sa ma ajutați sa înțeleg ce se întâmplă ? chiar nu mai exista sprijin moral si legal din partea autorităților Romanești , suntem lăsați sa fim jupuiți de vii de acești recuperatorii care nu se mulțumesc sa recupereze suma datorata bănci , ei vor dublare triplare a sumei prescrise prin lege, Ma întreb oare mai exista lege in Romania pentru recuperatorii ăștia ? sau legea este numai pentru noi Oameni simpli muritori de rând a societăți in care trăim, Nu am timp suficient si sunt prea bolnav sa pot ajunge in fata Curți Europene de la Strasbourg, pentru ca acolo sunt sigur ca nu mai merge pe cunoștințe asa cum se face in instantele de judecata din Romania , Va mulțumesc îmi cer scuze pentru ca arunc cu rahat pe o parte din Justiția Românească, dar realitatea din dosarul meu arata lipsa de interes a Judecătorului in a face propria ancheta prin care sa vadă realitatea conform legislației privind prescripția datoriei si încetarea executări silite.

    Reply
    1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

      Firmele de recuperare creante, precum Kruk si Invest capital, sunt obligate de lege sa va ofere solutii de achitare a datoriilor, precum esalonarea platilor sau reducerea sumei totale de plata.

      Astfel, OUG 50/2010 privind contractele de credit arata urmatoarele, la articolul 71^1:

      „Entitatea care desfășoară activitatea de recuperare creanțe elaborează, împreună cu consumatorul, un plan de achitare a datoriilor/obligațiilor adaptat la veniturile actuale ale acestuia, ce poate include:

      a) eșalonarea plății sumelor datorate;

      b) reducerea sumei totale de plată;

      c) oferirea unei perioade fără plăți;

      d) consolidarea mai multor datorii.”

      Sfatul meu este sa trimiteti la Kruk o cerere pentru un plan de achitare a datoriilor, adaptat veniturilor dumneavoasta, apoi reveniti la mine cu raspunsul.

      Reply
  2. ko

    Nu mi-au raspuns la email.
    Ca sa confirm adresa de email, mi se cere CNP-ul… si la telefon,
    deasemenea mi se cere CNP-ul
    Imi este teama sa nu ma trezesc cu poprire pe cont.
    Credeti ca ar fi bine sa apelez la o firma de avocatura ?

    Reply
    1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

      Sfatul meu e sa incercati solutionarea amiabila a problemei, tocmai pentru a evita poprirea, pentru ca nu Kruk infiinteaza poprirea, ci executorul judecatoresc, iar Kruk poate cere executorului sa suspende executarea, daca ajungeti la o intelegere amiabila cu firma de recuperare creante Kruk.

      Incercati sa vorbiti cu Kruk si sa solutionati problema, iar daca nu reusiti, reveniti la mine.

      Reply
      1. Ion

        Buna ziua .
        Am primor instiintare de la kruk sa platesc suma integral a a unui credit pe care in am cu bcr.
        Problema este ca bcr ul nu ma instiintat dr plata .

        Reply
        1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

          Daca banca BCR nu va instiitat ca aveti de plata datoria si nu v-ati schimbat datele de contact (adresa, numar telefon, email), atunci puteti face o reclamatie la BCR cu privire la cesiunea creditului catre Kruk.

          Reclamatia catre BCR o puteti face astfel:

          – personal, in scris, la una dintre sucursalele BCR;

          – prin posta, la adresa: Direcţia Distribuţie Retail, Biroul Management Reclamatii, Calea Plevnei nr. 159, Business Garden Bucharest, Clădirea A, Etaj 6, sector 6, București, cod poștal 060013;

          – prin telefon: *2227 apelabil din rețelele Vodafone, Orange, RCS RDS, Telekom; + 4021.407.42.00, apelabil din orice rețea din România sau din străinătate;

          – pe site-ul BCR: http://www.bcr.ro, la acest link

          Sfatul meu este ca in acelasi timp sa trimiteti o reclamatie si la Kruk, pe care sa o instiintati ca aveti un litigiu cu BCR privind creditul.

          Reclamatia la Kruk se poate face astfel:

          – prin posta, la adresa:

          KRUK ROMÂNIA SRL
          Splaiul Unirii nr.165
          TN Offices 2
          Etajele 7, 8, 9, parter și subsol
          Sector 3, Bucureşti

          – prin telefon:
          Telefon: +4031.413.2000

          – prin e-mail:
          e-mail: client@kruk.com.ro

          – prin formularul de contact de pe site-ul Kruk, la acest link

          Reply
  3. Pingback: Kruk ma executa silit pentru un credit vechi de 15 ani. E legal? Ce pot sa fac? | Vasile Pop-Coman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − 1 =