Mi se opresc banii de doua ori la o poprire: si de la servici, si de la banca. E normal?

Buna ziua. Am observat ca ati ajutat multa lume cu sfaturi si am si eu o problema destul de grava, as avea nevoie de ajutor.

Am avut o rata la o masina si nu am mai putut sa o plătesc la un moment dat din cauza ca nu am mai avut serviciu. IFN-ul de la care am luat banii m-a dat în judecata, am fost executat silit iar acum cand m-am angajat din nou mi s-a pus poprire pe salariu, problema este ca mi se opresc bani si de la serviciu si de la BRD.

De la banca mi-au spus sa duc o hartie de la serviciu si exact asta am facut însă tot mi se opresc bani. Am fost din nou la banca apoi sa vad ce s.a întâmplat si mi s-a spus ca cererea mea a fost respinsa. E normal asa ceva?

Daca mi se oprește o treime de la serviciu de ce îmi mai opresc si ei din moment ce am dus acea hartie. Va rog sa îmi dati un sfat. Din 1400 lei mai raman cu 500 de lei lunar si nu ma ajung cu banii, nu stiu ce sa mai fac.


Raspuns

Stimate domn,

Conform legii (Codul de procedura civila), in cazul executarii silite prin poprirea salariului se poate retine „pana la o treime din venitul lunar net”.

In cazul dumneavoastra, daca vi se retine din salariu atat la servici, cat si la banca, adica doua treimi, este o incalcare a legii.

Daca ati dus la banca adeverinta de la servici in care se arata ca vi se face acolo poprirea, BRD ar fi trebuit sa ia legatura cu executorul judecatoresc si sa nu va mai ia si ea din salariu.

Sfatul meu este sa trimiteti o sa faceti o reclamatie la BRD, fie la telefon +4 021 302 6163 (apelabil din orice rețea) sau TelVerde 0800 802 208 (apelabil doar în rețeaua fixa Telekom România), fie prin e-mail la adresa mybrdcontact@brd.ro, in care sa cereti sa nu va mai opreasca banii de pe cardul de salariu.

Va rog sa reveniti la mine daca BRD nu va rezolva problema.

Cu stima,

Vasile Coman

jurnalist

Reclamatiibanci.ro

0723292899

vasile.coman@reclamatiibanci.ro

8 raspunsuri la “Mi se opresc banii de doua ori la o poprire: si de la servici, si de la banca. E normal?

  1. Roxana

    Buna ziua.am si eu o intrebare.ni s a făcut proprire si la mine si la soțul.la soț ia făcut si fabrica si banca.proprirea s a terminat dar ni sau tras cu 1300 de lei in plus .noi de unde recuperăm banii care sunt in plus???

    Reply
  2. VICTORIA

    Bună seara.
    Aceeași problema și la mine. Am avut un credit la BT, din care am plătit o parte și au mai rămas undeva la 2800 de lei, pt care BT-ul m-a dat în judecata. Ulterior mi-am făcut cont și card la BRD, unde îmi incasam alocația și maternitatea. În fiecare luna mi se blocau o parte din ei și trebuia sa merg în fiecare luna la banca sa ii deblochez pt ca era abuziv. Totul fără nici o înștiințare către mine de poprire. Apoi m-am angajat după maternitate și banca mi-a reținut în fiecare luna 1/3 din salar. Mi s-a adunat suma de 2500 lei peste și am făcut demersuri la banca ca să fie virata la executor. După 3 luni în care banca mi-a reținut banii, a primit și angajatorul înștiințare de poprire, ei fiind acum obligați sa îmi retina 1/3 din salar. Am cerut o dovada pt angajator de la BEJ ca să nu îmi mai retina angajatorul și sa facă plata doar a ultimei rate pana la achitarea sumei datorate. Mi s-a răspuns ca doar după ce vor primi toată suma datorata vor putea face asta. Asta ce înseamnă? Ca tot evita doamna de la BEJ sa îmi răspundă. Angajatorul iar îmi va retine 3, 4 luni din salar, dar cei blocați și virați de BRD unde sunt? Nu înțeleg de ce nu a vrut sa îmi dea o dovada ca au ajung banii de la BRD la BEJ. Va rog sa ma ajutați și sa îmi raspundeti.
    Mulțumesc

    Reply
  3. Elena

    Bună ziua, în anul 2017 soțul meu afacut un împrumut la brd.. Eu atunci nu lucram, nu aveam venituri.. Doamna de la banca ma pus sa semnez niște hârtii și când am întrebat-o de ce semnez mi a răspuns atât „Semnați ca luați la cunoștință faptul ca soțul ia un împrumut”.. Ulterior la un an, din cauza unor dispute și neînțelegeri eu am divorțat iar fostul soț nu a mai plătit banca.. Eu la brd aveam și am in continuare alocația copilor.. La un moment dat când m am dus sa ridic alocația.. Surpriza.. Banii nu m ai erau în cont.. Când am sunat la banca pt lămuriri mi s a spus ca sunt „Coplatitoare” la contractul de credit al soțului… Acum întreb și eu cum am putut sa fiu eu coplatitoare atâta timp cât eu nu aveam servici și nici o sursa de venit???…cei de la brd nu mi au pus proprire pe cont încă, doar ca imediat cum mi se ingreseaza alocația in cont, ei o ridica.. Oare este normal asa ceva?? Contractul de credit oare este legit din moment ce eu am semnat în necunostinta de cauza? Va rog din suflet îndrumați ma dacă mai pot face ceva în legătură cu ceea ce se întâmplă.

    Reply
  4. Elena suzana Stanca

    Bună ziua, am și eu o întrebare legat de proprii.. Acum 3 luni am primit o proprire de 2170 lei pe toate conturile.. Menționez ca am cont la ING, raifensen și brd (aici am alocația). Pana aici nimic ilogic.. Dar problema este ca toate băncile îmi opresc.. Deși ING ul unde am salariu mi a oprit deja întreaga suma.. Dar în același timp și RAIFFENSEN a oprit încă 120 lei plus brd care a oprit alocația.. Eu cum trebuie sa procedez acum?.. Executorul a știut doar sa trimită propirea dar dacă a primit banii și încă și mai mulți nu trebuie sa înștiințeze bancile?? Eu am încercat sa port un dialog cu executorul dar nu am reușit, I am cerut cu frumosul sa mi lase propirea doar la ING unde îmi încasez salariul, dar el a spus ca nu se poate și pur și simplu ma amenințat ca îmi lasă conturile blocate și după ce încasează suma menționată mai sus.. Sincer nu știu la cine sa apelez ca să înțeleg ce se întâmplă.. Mulțumesc anticipat pt răspuns

    Reply
    1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

      Stimata doamna,

      Sunt trei probleme relatate de dumneavoastra:

      1. Poprirea pe toate conturile la cele trei banci: executorul poate face asta, este legal. Vi se pot retine toate sumele din conturi, pana la acoperirea datoriei. In cazul contului de salariu, pensie sau alte venituri de baza, se poate retine maxim o treime pentru o datorie sau cel mult jumatate pentru mai multe datorii. Problema este ca in acest fel vi se pot lua din conturi mai multi bani decat trebuie, din cauza executorului, care nu urmareste cum se face poprirea de catre fiecare banca si cati bani se retin de fiecare.

      2. Amenintarea executorului ca va lasa conturile blocate si dupa acoperirea datoriei, ceea ce poate reprezenta un abuz.

      Motiv pentru care, sfatul meu este sa faceti o plangere la adresa executorului, la Uniunea Executorilor Judecatoresti (UNEJ), pe site-ul executori.ro.

      3. Retinerea alocatiei pentru copil de catre BRD, ceea ce este ilegal, motiv pentru care va sfatuiesc sa faceti o reclamatie la banca si sa cereti rambursarea alocatiei.

      Va rog sa reveniti la mine daca nu reusiti sa rezolvati problema.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = 4