Pot sa circul in Austria cu o masina luata cu credit de la banca?

„Am cumpărat o mașina nouă în 2021 mai din Grecia pt.ca stăteam acolo de 22 de ani ,am luat-o cu credit de la bancă, mai avem de plată vreo 4 ani !

Acum în Austria nu ne lasă să circulam cu mașina, au spus că trebuie să o înscriem acolo,cu nr austriece!

Dar dacă noi mai avem de plată la bancă putem să o înregistrăm în Austria, că mașina este încă cu banca nu suntem noi titulari de tot,scrie și numele meu pe talonul masinii Dar ce trebuie să facem! Vă mulțumesc mult!”

Raspuns

Stimate domn,

Daca nu aveti rezidenta principala in Austria, puteti circula cu o masina inscrisa in alta tara europeana doar timp de maxim un an, dupa care va trebui sa o inregistrati in Austria, conform informatiilor publicate de guvernul austriac (vedeti aici detalii).

Puteti inscrie masina in Austria, chiar daca este proprietatea bancii din Grecia, pentru proprietarul nu se schimba, in urma inregistrarii masinii in alta tara.

Insa pentru a inregistra masina in Austria, va trebui sa obtineti si acordul bancii din Grecia, daca aceasta este proprietara sau co-proprietara masinii.

In acest sens, faceti o cerere la banca din Grecia, in vederea reinregistrarii masinii in Austria.

Va rog sa reveniti la mine, cu raspunsul primit de la banca din Grecia.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 − 1 =