Etichete: banca

Poate banca sa imi ia tot salariul daca am doua popriri?

Buna, am deja o poprire din salar iar astazi am fost sa imi ridic banii de la bancomat si nu am reusit pt ca am fost instintat ieri ca mai am inca o poprire executorie. Poate banca sa imi ia toti banii si eu sa raman cu nimic?

Postat in data: 08 dec., 2018

Cum pot fi sters din Biroul de credit, daca mi-am achitat restantele?

Cum pot fi sters din Biroul de credit? Mi-am achitat restantele.

Postat in data: 15 nov., 2018

Daca nu am niciun venit, pot obtine un credit prin programul „Investeste in tine”?

In cazul in care nu am nici un venit pot obtine un credit prin programul „Investeste in tine”? Mentionez ca as dori sa urmez un curs acreditat care costa 6000ron si am varsta de 38 ani.

Postat in data: 20 oct., 2018

Pot face un imprumut pentru cumpararea unei case in Brasov daca lucrez in strainatate (Danemarca)?

Lucrez in Danemarca pe un contract pe o perioada nedeterminata, cu salariul de 2150� pe luna. Doresc sa-mi cumpar o locuinta undeva in zona Brasovului. Nu am pe cine sa pun garant si nu am o alta casa sau masina sau… stiu eu..altceva. As putea face acest imprumut?

Postat in data: 20 oct., 2018

Daca ING ma executa silit, imi poate executa si casa sau doar poprire pe salariu?

Am o datorie la ING de 12000 de lei urmeaza sa ma execute silit imi poate executa casa? sau doar poprpire pe salariu?

Postat in data: 16 oct., 2018

Daca se ajunge la executare silita, imi voi pierde una din proprietati sau imi vor pune poprire pe salariu?

Am un credit de nevoi personale de la Raiffaisen , mi-am pierdut locul de munca si nu am putut plati aproximativ 6 luni , am acumulat aproximativ 8000 lei restante , creditul total este de 55.000 lei , de luna aceasta m-am angajat si pot plati rata la zi si din urma cate ceva . Am 2 proprietati pe numele meu una in valoare de 10.000e si una in valoare de 40.000 e , daca se ajunge la executare silita imi voi pierde una din proprietati sau imi vor pune proprire pe salariu?

Postat in data: 01 oct., 2018

Cum pot sa sterg singur si gratuit datele din Biroul de credit?

Am avut un card de credit la Raiffeisen si in 2009 m-am trezit ca datoria a fost trecuta la i firma de recuperare, Top Factoring. Am platit toata datoria, dar am ramas in Biroul de Credit. Cum se proceseaza ca sa ies di Biroul de Credit?

Postat in data: 11 sept., 2018

Cum imi pot recupera banii in urma unei fraude? Nu am mai primit produsul platit

Daca am trimis cuiva o suma de bani pentru a achizitiona un bun si acesta refuza sa-l trimit?, ce pot face ca sa-mi recuperez banii?
Mentionez ca nu am decat contul Iban si numele persoanei respective.
Cu ajutorul politiei se poate face ceva?

Postat in data: 27 aug., 2018

Care este procedura de stergere din Biroul de Credit?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la stergerea istoricului negativ din Biroul de Credit (BC).
In urma cu ceva timp am vrut sa accesez un credit de nevoi personale si m-am lovit de o problema. Inscriere in BC. Mentionez ca nu am stiut de aceaste problema si nici nu am fost instiintata in prealabil despre consecinte sau alte neplaceri produse de raportarea la BC.
Suma este achitata.
Ce as pute face si cum se procedeaza?
Multumesc.

Postat in data: 03 aug., 2018

Ce pot sa fac daca am restanta de cateva luni la banca?

Buna seara! As dori sa stiu in cazul in care am restanta la banca de cateva luni in urma si eu mai am aproximativ 1 an de plata cum se procedeaza! As putea sa imi fac o refinantare sau sa-mi prelungeasca perioada inca 1an? Multumesc!

Postat in data: 07 iul., 2018

O.U.G. nr. 52/2016 privind contractele de credit este aplicabila si la I.F.N-uri?

Buna ziua, sunteti a treia persoana caruia-i pun aceasta intrebare si nu am primit un raspuns edificator: O.U.G. nr. 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile este aplicabila si la I.F.N-URI? Multumesc!

Postat in data: 03 iul., 2018

Executorul poate actualiza dupa bunul plac suma datorata?

Buna ziua,

Sunt in executare silita pentru un card American Express, transformat in credit de nevoi personale.

In oct 2017 conform incheierii datoram Bancpost 18404 lei suma ce se va actualiza pana la achitare si la care se vor adauga cheltuielile de executare, un total de aprox 21000 Ron.
S-a facut poprire din luna oct 2017-iunie 2018, suma de 665 lei/luna, aprox 5300 lei.

Am primit informare solicitata de mine din partea executorului ca suma ramasa de achitat este acum de val totala 19000 lei, din care 14000 creditul, 3200 lei dobanda si restul onorariul executorului.

Este imposibil ca eu sa mai ajung sa lichidez acest credit in aceste conditii. N am primit explicatia cu modalitatea in care se calculeaza dobanda, eu am veniturile diminuate cu mai mult de 15% decat la momentul cand am luat creditul.

Va rog spuneti-mi ce solutii am pentru ca adaugarea acestor dobanzi ma ingroapa de tot daca din 5300 platiti efectiv, ei au scazut doar 2000 din valoarea creditului, restul fiind dobanzi.

Oricum si valoarea de 3200 leo reprezentand dobanda pentru aceasta perioada mi se pare enorma, babeste socotind, e undeva la 22% raportat la valoarea restantei. Va rog ajutati-ma cu un raspuns sa pot intelege daca pot actualiza dupa bunul plac suma datorata si ce masuri legale am la dispozitie.
Va multumesc.

Postat in data: 23 iun., 2018

Ce pot sa fac daca mi se opreste de doua ori din salariu, si la serviciu si la banca?

Am doua popriri, la serviciu imi opreste 1/3 din salariu pt. un ex. si la banca din 1/2 din diferenta de bani virati in cont pt. celalalt ex. si eu mai raman cu 1/3 din tot salariu. Nu stiu ce sa mai fac. banca ma trimite la ex. , ex la banca dau vina unii pe altii si eu am de suferit avand si un salariu minim pe economie si un copil in intretinere. va rog sa ma ajutati, nu am email dar va pot lasa nr .de tel. din luna ianuarie ma chinui. va mul?umesc!

Postat in data: 28 mai, 2018

Clauza abuziva in contractele de credit ale BRD: banca si-a rezervat dreptul de a majora dobanzile clientilor, daca apare o lege care-i afecteaza profitul

Postat in data: 26 apr., 2018

BCR mi-a cerut 200 de lei sa inchid un cont inactiv. E corect si legal?

Buna ziua. Am rugamintea daca este posibil sa ma lamuriti in urmatoare problema. Am avut cont deschis la banca BCR, cont pe care nu il mai folosesc din 2016…in 04.2016 a expirat si cardul, iar de atunci nu am mai facut nici o tranzactie.

Astazi am vrut sa inchid contul dar trebuia sa achit inainte cca 200 si ceva de lei.

Este corect si legal daca nu am folosit atat timp acel cont curent sa achit suma
respectiva?

Multumesc

Postat in data: 14 apr., 2018

De la ce banca pot lua un credit de nevoi personale cu dobanda mica si fixa?

Doresc sa obtin un credit bancar de nevoi personale si nu stiu catre care banca sa ma orientez, una cu o dobanda fixa pe toata perioada si cu o dobanda mai mica. Si inca ceva: va rog daca am rata fixa e posibil ca rata sa fie influentata de indicele robor?Va multumesc cu respect

Postat in data: 04 apr., 2018

Banca poate refuza rambursarea integrala anticipata a creditului?

Banca poate refuza rambursarea integrala anticipata a creditului?
Ce formalitati legale trebuie facute pentru rambursare totala anticipata?
Daca banca refuza aprobarea cererii de rambursare anticipata, cum se procedeaza mai departe

Postat in data: 23 mart., 2018

In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?

Buna seara, va rog sa mi spuneti in ce Mall din sectorul 4 va putem gasi? Vreau sa fac o simulare pt o refinantare
Multumesc!

Postat in data: 09 mart., 2018