Etichete: banca

Care e procedura pentru a afla suma datorata la o poprire?

Am o poprire pe salariu 1/2 pentru 2 credite neachitate. Pentru prima poprire am primit instintarea cu toate documentele necesare suma datorata, etc.
Pentru a-2a nu am primit decat mail din partea celor de la raiffeisen.
Care este procedura pentru a afla suma datorata si cat am platit din ea pana acum? Multumesc

Postat in data: 17 aug., 2015

Raiffeisen Bank mi-a oprit la o poprire mai mult decat ar fi trebuit, 1/3 din salariu. Pot recupera suma?

Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta/sfatui in vederea solutionarii problemei mele legate de poprirea infiintata in luna Iunie 2015.
In luna aceea s-a oprit o suma mai mare decat ar fi trebuit, mai mult de jumatate de salariu. Mentionez ca este vorba numai despre o poprire si ar fi trebuit aplicat 1/3 din suma virata. Am facut o sesizare catre Raiffeisen (unde am contul deschis pentru virarea salariului), apoi am cerut executorului sa-mi vireze in cont diferenta de suma, insa nu am primit raspuns. Va rog sa imi spuneti daca exista o cale de a recupera suma aceasta de bani.

Postat in data: 11 aug., 2015

Care este termenul de plata la refinantarea unui credit, prin OPC (Ordin de Plata Conditionat)?

Am facut o plata cu un OPC de la o banca Y. La un timp am sunat la banca x (banca, care trebuie sa primeasca banii) si am semnat un acord de plata. Intrebarea mea este daca exista un timp maxim in care este procesat acest acord. A trecut deja o saptamana si nu s-a primit acel acord la banca Y. Este vorba de o refinantare si expira OPC-ul. Rea vointa sau modalitate de a mai stoarce cativa bani din dobanda?

Postat in data: 01 aug., 2015

Pot fi scos din baza Biroului de Credit daca am fost raportat fara sa stiu?

In anul 2004/2005 am rambursat in intregime un credit de consum fara ca eu sa stiu ca trebuia sa platesc cu 67 lei mai mult. Pentru acea suma de 67 lei am fost introdus in baza biroului de credit. Mentionez ca niciodata nu am primit vreo notificare ca am de plata acea suma. Ultima mentiune in biroul de credit este facuta in luna octombrie 2011. Intreb daca pot fi scos din baza biroului de credit?

Postat in data: 31 iul., 2015

Cum mi se poate sterge de la Biroul de Credit o datorie achitata la un credit?

Am avut in anul 2006 un credit de nevoi personale de la CEC BANK pe care lam lichidat in 2011. Acum am vrut sa fac un alt imprumut de la o alta banca si figurez cu o restanta la biroul de credit. Am fost la cec bank sa rezolv aceasta problema dar miau spus ca la ei nu am nici o datorie si dosarul imi este inchis din 2011. Mi-au dat ceva la mana cum ca nu figurez in evidentele lor cu nici un fel de datorie, dar nu este suficient. Ce pot face? Cum mi se poate sterge din biroul de credit aceasta datorie pe care nu stiu sa o am.

Postat in data: 29 iul., 2015

Are dreptul CEC Bank sa-mi ceara asigurare complexa de locuinte la creditul Prima Casa?

Are dreptul sa ne oblige CEC BANK sa facem asigurarea obligatorie complexa cu programul Prima Casa de 20000 Euro, care vine undeva la 220 ron, pe cand eu vreau o asigurare de 20000 euro, dar cea minima obligatorie? Nu este un abuz din partea agentiilor sa ne oblige cu asigurarile facultative?

Postat in data: 20 iul., 2015

Se poate desfiinta, prin prescriptie, executarea silita si poprirea unui cont bancar la cerea unei firme de recuperare creante?

Am o prietena care ma girat in 2004 la un credit, eu am platit pana in 2007, iar din cauza unor probleme nu am mai putut plati. Banca a vandut creanta la o firma de recuperari in 2008 iar aceea firma nea hartuit 6 ani fara sa actioneze in justitie. Acum a mandatat un executor sai faca proprire girantului, ceea ce sa si intamplat: ia blocat banca salariul.
Vreau sa va intreb daca putem desfiinta proprirea, mie mi se pare un abuz dupa atatia ani.

Postat in data: 14 iul., 2015

Cum pot sa vad online banii din contul bancar in care se vireaza alocatia copilului? Pot transfera banii online in alte conturi?

Am nevoie de niste lamuriri un privinta contului pe care il am la banca BRD. Am deschis un cont in care sa mi se vireze alocatia copilului. Intrebarea mea
este daca am posibilitatea de a vedea on line toate operatiunile si daca pot face transfer intr-un alt cont din alta tara. Mentionez ca eu locuiesc un Spania.

Postat in data: 11 iul., 2015

Kruk ma ameninta ca-mi vinde apartamentul la licitatie pentru o datorie la banca de numai 14.000 de lei. Au voie sa faca asta?

Acum 3 ani am luat de la BCR un card de cumparaturi de 4000 lei si un imprumut cash de 5000 lei. Am platit si…s-a intamplat si neprevazutul…nu am mai putut plati.
Datoria mi-a fost vanduta la Kruk, am dat cate 100 ron pe luna iar cei de la kruk vroiau 500, asta in cazul in care eu am minimul pe economie. Azi m-am trezit cu somatie ca-s raportata la executor pt executare silita. Am apartament pe numele meu. Am incercat sa ajung cu ei la un numitor comun, nu se poate. Vor in prima faza 6000 ron si restul pana la 14000 ron in 5 rate. Nu am de unde sa scot banii acestia si mi-au zis ca o sa-mi scoata casa la licitatie sa-si recupereze datoria. Eu vreau sa platesc, dar mai mult de 400 ron pe luna nu pot da. Din cate am observat, fac tot posibilul sa-ti scoata bunurile mobile si imobile la licitatie. Au voie sa-mi scoata casa la licitatie pt 14000 ron? Asta in cazul in care nu accepta sa le dau lunar, nu accepta sa-mi opreasca din salariu, direct casa la licitatie. Ce sa fac?

Postat in data: 14 iun., 2015

Se poate face poprire pe alocatia de intretinere a copilului, dupa ce banca a vandut creditul unei firme de recuperare creante?

Buna ziua!Va rog frumos sa.mi spune.ti si mie: daca banca mi.a transferat datoria catre o firma de executari si eu nu am salariu, cresc un copil singura, daca si aceea firma trimite dosarul in instanta, se poate pune poprire pe alocatia de intretinere pe care o primeste copilul de la tatal sau ce poate sa se intample? Datoria este de 6.678 ron si am casa pe numele meu. Va multumesc anticipat!

Postat in data: 10 iun., 2015

De vreo 3 luni si pe cardul meu BRD intra alocatie 29 ron si nu 42 ron cum e normal. Ce trebuie sa fac?

De vreo 3 luni si pe cardul meu BRD intra alocatie 29 ron si nu 42 ron cum e normal. Vreau sa specific ca in permanenta pe card sunt bani asadar suma nu e redusa pe motiv de administrare cont (ceea ce oricum ar fi ilegal). M-am gandit ca inainte de a ma adresa bancii sa va cer sfatul…..Poate ati intalnit si alte cazuri.

Postat in data: 19 mai, 2015

Este normal sa mi se popreasca tot salariul de pe card?

Este normal sa mi se popreasca tot salariu? Precizez ca am poprit jumatate de salariu la locul de munca si astazi am avut neplacuta surpriza ca cealalta jumatate de salar, care a fost virata pe card sa fie poprita de o alta banca prin intermediul unei firme de executori judecatotesti.

Postat in data: 17 mai, 2015

Conform noului cod de procedura civila, nu se poate pune poprire pe contul de salariu, mai mult de jumatate. Este corect?

Buna ziua,
Din cite am inteles de la d-voastra (am vazut pe un site) conform noului cod de procedura civila nu se poate pune propire pe contul de salariu, mai mult de jumatate. Este corect?
Intreb deoarece stiu ca odata pusa propirea pe conturile bancare orice suma intra in acel cont era blocata si ma intrebam daca in cazul unei executari silite, datorate situatiei actuale cu creditele in CHF, daca pierd casa, pierd si orice forma de intretinere? Stiti ca asa era inainte, propirea bloca tot. Vieti distruse de camatarii bancari care isi fac de cap in tara asta. Multumesc!

Postat in data: 06 mai, 2015

Am un cod pentru activare My BRD, dar habar nu am ce trebuie sa fac cu el

Am un cod pentru activare my brd, dar habar nu am ce trebuie sa fac cu el pentru a_mi vedea operatiunile bancare din cont.

Postat in data: 05 mai, 2015

Am pierdut contractul de credit si desfasuratorul. Ce pot sa fac?

Buna ziua,
Am pierdut contractul de credit de nevoi personale. Este posibil sa nu mi-l fi dat banca? Restul actelor le am (chitante, notificari, viramentul initial), mai putin contractul si desfasuratorul.
Multumesc.

Postat in data: 24 apr., 2015

BCR a cedat creditul unei firme de recuperari. Pot cere in instanta suspendarea executarii silite?

Sunt in situatie de executare silita, BCR a cedat creditul unei firme de recuperari cu care a incheiat un acord. Dorim sa platim creditul dar fara alte comisioane. La acordul semnat cu ei nu au prezentat un grafic de rambursare. Se mai poate ataca in instanta?

Postat in data: 23 apr., 2015

In cazul popririi unui cont pentru credit Prima Casa, pot achita rata dupa plata datoriei?

In situatia unei popriri validate DE LA UN CREDIT UNDE AM FOST COPLATITOR asupra unui cont unde se plateste o rata la un credit PRIMA CASA, daca achit suma pentru care s-a pus poprire pana la desfiintarea acestei popriri prin hotarare judecatoreasca pot ACHITA RATELE LA CREDIT?

Postat in data: 21 apr., 2015