Postat in data: 02 dec., 2021
[citeste raspunsul]Etichete: BNR
Buna ziua, am avut un credit ipotecar luat in 2007 , nu s au mai putut plati ratele la credit, s a vândut imobilul, s-a achitat suma in totalitate în 2017, fiind credit mai mare de 10.000 de Euro, apare în Centrala Riscului Bancar.
Intrucît creditul este achitat din 2017 cum ma pot sterge din CRC?
Postat in data: 10 nov., 2021
[citeste raspunsul]Băncile și IFN urile pot acorda credite de nevoi personale pt un grad de îndatorare mai mare decât 69%? Ex pt pensie de 1840 lei cit este gradul de îndatorare peste care conform regulilor Biroului de credit?????
De ce unele bănci și ifn nu afișează informații despre profituri? Ex Hora Credit profit 0 cind practica dobânzi de 730-1200% pe an și lucrează cu DAE3000% cind În UE pt ei DAE30%. sint miște hoți legali care produc sărăcie, execuții silite, împrumută clanuri.scot valuta,cresc inflația. Ei nu sint supravegheați de BNR și ANSF, OPC? Am făcut informări la DNA. BNR. ANSF. ANPC. parlament ,președinte. Astept răspuns. dr ING… cu stima și mulțumiri anticipate
Postat in data: 24 oct., 2021
[citeste raspunsul]Pot sterge datele negative din CRC?
Postat in data: 27 ian., 2021
[citeste raspunsul]A cazut iar sistemul informatic al ING Bank: Home Bank, aplicatia de mobile banking, nu functioneaza
Postat in data: 18 mai, 2020
[citeste raspunsul]Toate bancile si IFN-urile, precum si Guvernul, pot decide fara probleme amanarea ratelor la credite pentru cei afectati de criza COVID-19, ne asigura BNR
Bună ziua, am o mare ne’lamurire, de ce nu pot retrage din Băncile Românești strict Lira fără a mai face schimb????
Postat in data: 31 dec., 2019
[citeste raspunsul]Mi-am luat un card Mastercard in lei de la Alior Bank pentru a-l folosi la cumparaturi in Canada, unde-mi vizitez nepotii, le-am spus asta celor de la banca, si mi-au spus ca pot sa fac cumparaturi cu el fara probleme, fara comision, si de asemenea pot sa scot bani de la bancomate, tot fara comision, dupa cum isi fac reclama: retrageri gratuite oriunde in lume.
Timp de doi ani am folosit cardul, insa recent, de cand mi-am pus pe telefon aplicatia de mobile banking Telekom banking, am constatat doua lucruri:
1. Mi s-a luat comision la retragerile de bani de la bancomate: de exemplu, 3 dolari pentru o suma retrasa de 100 de dolari
2. Mi s-a facut de doua ori schimb valutar, o data din lei in dolari canadieni, apoi din dolari canadieni in dolari americani, la cotatii dezavantajoase in urma carora am pierdut bani. Nu multi, dar timp de doi ani, cat am facut plati, se aduna.
Am intrebat la Alior, dar au dat vina pe MasterCard, mi-au spus ca asta e politica Mastercard. Eu vreau sa stiu daca este adevarat, iar daca da, de ce se procedeaza astfel. De ce nu se face o singura conversie, din lei in dolari canadieni? De ce trebuie sa se faca si conversia in dolari americani, pentru a nu pierde bani?
Postat in data: 29 dec., 2019
[citeste raspunsul]Am luat un imprumut de la Credius la care am avut restante, iar acum mi s-a pus poprire pe salariu de un alt IFN, se numeste Finopro, de care n-am auzit niciodata. E legala treaba asta?
Cine este acest Finopro si de ce poate sa-mi puna poprire, daca am avut credit la Credius?
Nici macar nu m-au anuntat ca se poate intampla asta, m-am trezit doar cu poprire pe conturi.
Postat in data: 22 dec., 2019
[citeste raspunsul]Buna ziua,
Daca fiul meu avea un grad de indatorare de peste 200% la diverse societati IFN la data solicitarii unui alt credit, a fost conform regulamentului ca societatea Credius sa ii acorde alt credit desi capacitatea de rambursare era zero?
Dobanda si comisioanele de la Credius le verifica cineva? Unde pot sa ma adresez pentru dobanda abuziva? La un credit de 5000 a platit trei rate de 680 si achitarea anticipata de 6900. Multumesc pentru raspuns!
Postat in data: 13 dec., 2019
[citeste raspunsul]Masurile BNR impotriva IFN-urilor care acorda credite online au avut efecte inverse decat cele preconizate: dobanzile au crescut, in loc sa scada, iar concurenta a slabit
Topul bancilor cu cel mai bun curs de schimb valutar euro/leu
Postat in data: 11 oct., 2019
[citeste raspunsul]Cum a influentat dobanzile la credite noul indice IRCC
Postat in data: 07 oct., 2019
[citeste raspunsul]Cum as putea obtine un credit de refinantare cand toate bancile la care am apelat imi socoteste gradul de indatorire actual?? Deci am credite la care pe luna platesc 1200 de lei, si daca doresc refinantarea creditelor si ma incadrez cu un salar de 2500, daca la aceasta suma ma incadrez la 40000 de lei oare nu este f bine? As plati lunar 1000 de lei deci acopera rata si raman si cu 1500 de lei in mana. Nu inteleg ce inseamna creditul de refinantare. Va multumesc anticipat
Postat in data: 31 aug., 2019
[citeste raspunsul]M-am intors din Anglia unde am muncit si vreau sa scot bani de pe un card OnePay tip Visa, in lire, dar nu stiu care e cursul valutar care se aplica, daca scot lei.
Am scos de la un bancomat al Bancii Transilvania 100 de lei si mi-au fost luati din cont 18 lire.
De la banca mi-au spus ca se aplica cursul Visa, nu cel al bancii. Unde pot sa verific cursul Visa?
Postat in data: 16 mart., 2019
[citeste raspunsul]Cum se poate afla situatia creditului si restantele raportate de banci la Centrala Riscului de Credit (CRC) de la BNR
Am 50.000 de lei romanesti din anul 1996, cum pot sa-i schimb?
Postat in data: 16 mart., 2018
[citeste raspunsul]Daca locuiesc in Brasov, unde pot schimba banii cu noile bancnote emise in 2018 si care este maxim ce se pot schimba? Va multumesc
Postat in data: 05 feb., 2018
[citeste raspunsul]Buna ziua, am gasit bancnote vechi din 1991, 1992, 1998. Intrebarea mea este pot sa ii schimb? Mai au valoare? Multumesc
Postat in data: 02 feb., 2018
[citeste raspunsul]Vreau ca sa va intreb unde as putea schimba o Moneda de 5000 Lei din anul 2002 si una de 500 Lei din anul 2000 si ce suma de bani as primi in locul lor la ora actuala. Va multumesc anticipat.
Postat in data: 05 ian., 2018