Buna ziua,
Este normal, ca de legal o fac ei legal?, ca pentru 2.600 lei sa-mi puna sechestru pe masina?
Postat in data: 30 oct., 2017
Postat in data: 30 oct., 2017
[citeste raspunsul]Ce inseamna urmariri din cadrul art 728 (2) din Codul de procedura civila? Dosare de executare sau creditori?
Art 728 (2)
Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
Un SINGUR creditor poate deschide pe numele unui debitor persoana fizica 3 dosare de executare pt 3 creante diferite. In acest caz (cand exista doar un creditor dar cu 3 creante in executare la acelasi executor sau la 3 executori diferiti) se popreste din salariu 33% sau 50%?
multumesc
Postat in data: 27 oct., 2017
[citeste raspunsul]Daca am o pensie de 1.000 de lei si doua popriri pentru doua datorii la doua banci, cat mi se poate opri lunar?
Postat in data: 20 oct., 2017
[citeste raspunsul]Buna ziua,
Am o intrebare la d-vstra: am primit acasa o executare silita din partea unui executor in urma unui imprumut pe care l-am facut cu mult timp in urma. Tin sa precizes ca am lucrat si eram bun platnic pina s-a inchis intreprinderea si mai ramasese un rest de plata. Eu am fost dat in somaj si nu am putut sa ma mai angajez nicaieri din cauza sanatatii, acuma sunt pensionar pe caz de boala fara drept de munca, am pensie de 700 de lei pe luna din care retetele ma costa in jur de 200 fara sa mai socotesc consultatile la doctori si mijloacele de transport, ca nu ma pot deplasa cu mijloacele de transport in comun.
Are dreptul sa-mi puna proprire? Si daca este legal. Ce ar trebui sa fac in caz de pune? Dati mi un sfat va rog. va multumesc anticipat
Postat in data: 19 sept., 2017
[citeste raspunsul]Am 2 popriri de la ANAF si mi se retine 1/3 de la firma si 1/4 de la banca. E normal sa se retina 1/2 din salariu daca sunt 2 popriri de la acelasi executor??
Postat in data: 11 iul., 2017
[citeste raspunsul]Buna ziua, x a avut un card de credit in 2006, nu a fost achitat total iar de atunci s-au tot pasat intre birourile de recuperari, acum a primit o instiintare la serviciu ca trebuie sa-i opreasca din salariu 1/3 din salariu.
Intrebare: el plateste o pensie alimentara lunar, are in intretinere sotia (neavand serviciu), el intretine casa, cat % poate sa-i opreasca din salariu in aceasta situatie?
Multumesc.
Postat in data: 29 iun., 2017
[citeste raspunsul]Buna ziua. Mi sa pus proprie pe cont la BT. Am de achitat o executare silit? din 2013 de 8300ron. Cat ar trebui sa platesc din salariu daca mai am o rata de 760 Ron tot la BT. Precizez ca lucrez de 2 luni pe tara si nu mi-a venit nimic la angajator.
Postat in data: 28 iun., 2017
[citeste raspunsul]Buna ziua.
Am executare silita, timp de 3 ani nu am putut fi executata. Poate executorul sa puna poprire pe salariu? Si poate face asta din salariul net de 525? (lucrez cu jumatate de norma). multumesc
Postat in data: 15 iun., 2017
[citeste raspunsul]Buna ziua,
Am probleme cu Top Factoring in ceea ce priveste o datorie in jur de 3700 la BRD. Am ajuns in aceasta situatie deoarece de la firma unde lucram SC General Concept Calarasi, 8 luni nu am primit nici un salariu (2014) si am fost nevoita se recurg la o pensionare anticipata de 500 ron. Nu aveam din ce trai! Am trecut prin perioade foarte grele si m-am imbolnavit grav, am facut o depresie. Sunt singura, nu ma ajuta nimeni. Nu am nici locuinta. Cei de la Top Factoring ma streseaza mereu cu telefoane si mesaje ca voi fi executata silit. Nu pot sa ma angajez intr-o rezolvare amiabila deoarece nu am din ce plati. Aceasta situatie imi agraveaza si mai mult boala. Cum sa procedez? Ce ma sfatuiti? Daca imi ia si aceasta pensie inseamna ca trebuie sa mor!
Postat in data: 31 mai, 2017
[citeste raspunsul]Acum 10 ani am facut un credit de 5.000 euro la ABN Amro Bank, banca a fost vanduta catre RBS, care nici asta nu mai exista din cate am inteles…astazi am primit sms de la ING ca si cum conturile au fost blocate si am proprire pe ele… eu nu am platit ratele de 7 ani, se poate face ceva? Multumesc
Postat in data: 26 mai, 2017
[citeste raspunsul]Cum si unde se face aceasta excrocherie (poprirea) sa fure bani din conturi…..??
Postat in data: 12 mai, 2017
[citeste raspunsul]Stimate domn, va adresez rugamintea de a va exprima un punct de vedere cu privire la urmatoarea situatie:
Cei 50% care se pot retine din salariu in cazul unei popriri se aplica doar in situatia existentei a minim 2 creditori, sau se aplica si in cazul in care exista un singur creditor care a infiintat pe contul meu 2 popriri distincte, pentru doua carduri de cumparaturi.
Creditorul Credit Europe Bank a infiintat pe contul meu 2 popriri pentru 2 carduri de cumparaturi si, avand in vedere ca este un singur creditor, doresc sa stiu daca mi se va retine 33% sau 50% din salariu.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Postat in data: 14 apr., 2017
[citeste raspunsul]Am un salariu minim pe economie, iau in mana in jur de 1.000 de lei lunar si de anul trecut am o poprire pentru o datorie la banca de 350 de lei, asa ca mai raman cu 650 de lei si am si un copil minor in intretinere. Banca (BRD) mi-a blocat si bursa sociala primita de copil de la Primarie, asa incat a trebuit sa fac un angajament plata cu executorul, pentru a putea lua bursa, desi stiu ca pe aceasta nu se poate pune poprire.
Acum am primit a doua poprire pentru un alt credit restant ajuns la o firma de recuperare, care a vrut toti banii, nu m-am inteles cu ei pentru o plata in rate.
Intrebarea mea este: poate sa-mi retina inca o treime din salariu pentru a doua poprire, adica in jur de 700 de lei, iar eu sa raman cu doar 300 de lei, care nu-mi ajung nici pentru mancare?
Postat in data: 28 mart., 2017
[citeste raspunsul]Parintii mei au datorii la apa si gunoi de 1200 respectiv 1500 lei. Au fost dati in judecata si au inceput sa plateasca esalonat. Sumele datorate s-au adunat pe parcursul a 9 10 ani. Se mai pot prescrie sumele datorate sau macar o parte?
Postat in data: 27 mart., 2017
[citeste raspunsul]Mi s-a deschis un cont bancar cu tot cu card in care in fiecare luna mi se livreaza suma de 100 lei ptr fetita mea. Dar eu sunt raportata in Biroul de credite cu o datorie mai veche. Intrebarea mea este poate banca sau o alta banca sa-mi opreasca din bani astia la datoria pe care o am? va multumesc
Postat in data: 17 mart., 2017
[citeste raspunsul]Am mai multe popriri pe contul de salariu, iar aceste popriri ajung in final la angajator. Primele doua popriri au ajuns la angajator, unde mi se popreste 50% din salariu, a aparut si cea de-a treia poprire care bineinteles incepe de la banca ca si primele doua, unde banca este in posesia adreselor de la biroul exec. judecatoresc a primelor doua popriri in care ii instinteaza sa nu mai popreasca ei, deoarece poprirea se face de catre angajator.
La aparitia celei de-a treia poprire, banca popreste si ia. Si asa mi s-a poprit 50% din salariu la angajator, plus inca o treime la banca. Nu mi se pare normal. Am intrebat la banca, dar fara nici un raspuns concret.
Intrebarea este daca e legal poprire pe un salariu sa ajunga la 85%? Multumesc.
Postat in data: 06 mart., 2017
[citeste raspunsul]Am poprire pe subventia agricola, Banca Transilvania imi spune ca sunt plati din fonduri nationale, ce sa fac?
Postat in data: 03 mart., 2017
[citeste raspunsul]Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Salariul de baza fara sporuri este 1365 iar ce iau in mana este 3700. Intrebarea este din care se calculeaza poprirea si daca aceleasi reguli se aplica si in cazul CAR FAUR?
Postat in data: 07 feb., 2017
[citeste raspunsul]Am o executare silita pentru un credit neachitat din 2011 in valoare de 22000.
Am fost plecata din tara si nu am mai platit. Acum m-am angajat in tara, inca nu am primit salar dar banca unde am contul mi-a spus cand am fost sa ridic cardul ca am deja poprire pe cont. Nu am primit inca nici o hartie de la executorul judecatoresc, o astept, deoarece vreau sa fac contestatie la executare.
Daca imi blocheaza tot salarul – care ar trebui sa intre luna viitoare – desi nu e legal – ce trebuie sa fac ca sa imi primesc cele trei sferturi din salar?
Postat in data: 06 feb., 2017
[citeste raspunsul]Buna ziua. Am pensie de boala revizuibila la un an. Pensia e de 399 lei. Am scos acum 10 ani de la o banca ce nu mai exista suma de 2000 lei. Eu am stiut ca am achitat intregal suma, dar Kruk-ul mi-a pus proprire pe pensie, cica pt ceva comisione ale acelei banci. Proprirea e de 1300 lei care deja mi s-a tras din pensie. E legal? Ce ar trebui sa fac?
Postat in data: 03 feb., 2017