Etichete: codul de procedura civila

Se poate sa-mi puna poprire pe jumatate din salariu, daca am restante la doua banci?

Am doua banci restante, sunt intretinator de familie (sotul nu lucreaza si copilul e student) si nu inteleg de ce vor sa-mi puna poprire pe 1/2 din salariu ci nu pe 1/3? Lucrez in invatamant si salariul meu net este sub 2000 ron.

Postat in data: 02 nov., 2015

Este corect ca banca sa sustraga integral o suma ce provenea dintr-un credit non-bancar, in contul unei datorii?

Sotului meu i-a fost blocat cardul, in prima faza i s-au sustras 30% din salariu, pe urma au sustras total si o suma ce provenea de la un credit nonbancar. Este corect sa se procedeze asa?

Postat in data: 20 oct., 2015

Recuperatorii mi-au blocat pensia de pe card la Raiffeisen. Ce fac?

Recuperatorii au blocat pensia fara sa ma anunte. Eu am platit banca, nu mai am chitantele, la Raiffeisen, azi cind m-am dus sa iau pensia pe card, nu mai aveam.

Postat in data: 17 oct., 2015

Banca are dreptul sa opreasca toti banii de pe cardul de salariu in cazul executarii silite?

Sotului meu i s-a blocat cardul datorita unei executari silite. Din informatiile mele stiu ca nu se poate opri mai mult de 30% din salariu.
Oare banca are acest drept sa opreasca toti banii? Mi se pare un abuz! Este singura noastra sursa de venit.

Postat in data: 22 sept., 2015

Ce trebuie sa fac daca banca BRD mi-a blocat alocatia pentru copii pentru o amenda la ANAF?

Eu am o amenda de 5 ani la ANAF si mi-au blocat contul, adica mi-au oprit alocatia la copii. Nu pot sa o ridic. Va rog frumos sa-mi dati si mie un sfat ce sa fac si unde sa ma duc, eu am alocatia pe card la banca BRD.

Postat in data: 21 sept., 2015

Cati bani mi se pot opri din salariu pentru doua popriri, la serviciu si la banca?

Am doua popriri in valoare de 6267,29ron. Pana la data de 09.09.2015 mi s a retinut de catre firma suma de 4200ron. La ultima incasare a salariului (09.09.2015) insa si banca la care imi incasez salariul mi-a retinut jumatate din jumatatea ramasa din salariu dupa retinerea facuta de firma.
Cf procedurii nu se poate retine mai mult de 50% din salariu pt doua popriri. Am doua intrebari:
1. Procedura poate fi interpretata in asa fel incat sa mi se poata opri 75% din salariu?
2. In acest moment mai am de plata aproximativ 2000 ron, reprezentand mai putin decat suma oricarei popriri din cele doua. Se considera ca am doua popriri pana la achitarea sumei cumulate a celor doua, sau din momentul in care am achitata o poprire se considera ca mai am o singura poprire si se opreste doar 30% din salariu? Multumesc anticipat

Postat in data: 19 sept., 2015

Daca am poprire pe salariu la serviciu, este legal ca si banca sa-mi opreasca bani de pe card?

Am mai multe popriri si mi se opreste la servici jumatate din salariu. Acum mi-au blocat contul de salariu alte 2 popriri, iar banca imi mai opreste si ea jumatate.
Am dus adeverinta de la servici ca mi se opreste jumatate, dar banca nu ia asta in calcul. Este legal ce face banca? Cum pot sa-mi iau ce-mi intra pe card integral?
Este vorba despre Raiffaisen Bank. Am popriri la serviciu dar nu si pentru ultimele doua, pentru ca executorul de abia acum mi-a trimis adresa la serviciu. Dar nu mi se pare normal, din moment ce mi se opreste jumatate din salariu la servici, banca sa-mi mai ia si ea jumatate. Este a doua luna cand mi se opreste asa. Va multumesc

Postat in data: 16 sept., 2015

In situatia in care exista o poprire pentru suma de 1.500 lei, se blocheaza contul, chiar daca soldul e mai mare?

In situatia in care exista o poprire pentru suma de 1500 lei, se blocheaza contul chiar daca soldul este mult mai mare?

Postat in data: 09 sept., 2015

BCR mi-a luat toti banii din salariu pentru o poprire aferenta unei datorii la Vodafone. Ce pot sa fac?

Buna ziua, am si eu o problema: in trecut am avut o datorie la Vodafone care din cateva sute de lei s-a transformat in 5600 lei dupa ce am terminat procesul. O firma de recuperi a primit dosarul meu si mi-au spus ca o sa mi se opreasca o treime din salariu in fiecare luna, eu avand cardu de salariu la BCR. Azi cand am primit salariul, ei mi-au luat toti banii, nu cum au zis o treime, ce pot sa fac?
Multumesc.

Postat in data: 07 sept., 2015

Mi s-a poprit tot salariul din cauza unor amenzi. Ce trebuie sa fac?

In prima luna mi s-a retinut 1/3 din salariu, dar in luna iulie mi s-a proprit tot salariu din cauza unor contraventii, amenzi….oricat ar fi valoarea amenzii stiu ca mai mult de 1/3 din salariu pe luna nu se poate. Mi s a spus la banca sa ma duc cu un extras de cont la fisc sau la executorul judecatoresc. Ma puteti sfatui ce trebuie sa fac?

Postat in data: 22 aug., 2015

Banca are dreptul (si in ce baza legala) sa retina si sa depuna in contul ANAF alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii?

Va rugam sa ne comunicati daca banca are dreptul si in ce baza legala sa retina si sa depuna in contul ANAF alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii ale unui debitor-mama-care plateste lunar prin ajutorul parintilor.
Venituri care nu pot fi poprite
Codul de procedura civila stabileste veniturile care nu pot fi poprite, indiferent de datoria care este urmarita:
– sumele care sunt destinate unei afectatiuni speciale prevazute de lege;
– sumele reprezentand credite nerambursabile sau finantari primite de la institutii sau organizatii internationale pentru derularea unor programe ori proiecte;
– alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, care nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii;
– sumele necesare platii drepturilor salariale, dar nu mai mult de 6 luni de la data infiintarii popririi.

Postat in data: 21 aug., 2015

Daca o societate are conturile blocate, se pot plati tichete de masa?

Buna ziua, as dori sa stiu daca o societate are conturile blocate in urma unei hotarari judecatoresti, in afara de salarii conform codului de procedura civila, se mai pot plati si tichetele de masa cuvenite salariatilor si totodata remuneratia directorilor cu mandat?

Postat in data: 04 aug., 2015

ANAF mi-a pus poprire pe jumatate din salariu, fara sa fiu anuntata si fara explicatii. Ce pot sa fac?

Angajatorul mi-a retinut 1/2 din salariul cuvenit pe luna iunie a.c. , in baza a 2 adrese de poprire primite de la ANAF, nu inteleg diferenta dintre cele 2 adrese, ambele purtand denumirea de „Diferente de impozit anual de regularizat’ una in valoare de 1275 ron si cealalta in valoare de 923 ron,; eu am achitat ( tot prin poprire ) datoria initiala din anul 2008, acestea presupun ca reprezinta penalizari si dobanzi la penalizari…
Nu am fost instiintata in scris de nimeni ca mi se va pune poprire pe salariu, m-a anuntat doar telefonic, angajatorul , fara sa-mi dea amanunte, in data de 26.06.15, pt o adresa trimisa de ANAF in 18.06.15. Am sunat la angajator si mi s-a explicat ca mi-a oprit 1/2 din salariul net de 1180 ron , deoarece erau 2 somatii(?!). Vreau sa stiu ce mai pot face, deoarece ma simt abuzata si de ANAF si de angajator.

Postat in data: 11 iul., 2015

Mi-a fost poprit contul fara a primi instiintare si decizia de impunere de la ANAF. Cum pot contesta in instanta aceasta metoda de poprire?

Fiicei mele i-a fost poprit contul pentru a restitui suma de 210 ron, ea fiind studenta in acel moment. Nu a fost informata ca ar avea datorii inainte de aceasta poprire si nici nu stia motivul, astfel ca daca nu platea cat mai repede, lunar i se percepea taxa bancara aprox.15 ron pana la stingerea datoriei. Am incercat sa aflam de unde provine aceasta suma si la banca a zis ca sunt sume necuvenite, ANAF-ul dispunand poprirea.
Am depus la judecatorie actele pentru a contesta aceasta metoda de poprire fara a primi instiintare de la ANAF, iar decizia judecatorului a fost ca a respins cererea noastra de a fi restituita suma si cheltuielile bancare. Cum pot contesta decizia judecatorului si a recupera banii, care nu din vina fiicei mele s-au efectuat, ea fiind obligata sa se supuna fara a fi instiintata?
Doresc sa atac prima decizie prin faptul ca legal trebuia sa primim decizia de impunere, care desi a fost trimisa fiica mea nefiind in localitate, nu a ridicat-o nimeni, doar ne-am trezit cu poprire pe cont unde au aparut alte cheltuieli. Intrebarea mea e ce legi am putea invoca pentru a avea in favoarea noastra decizia definitiva?

Postat in data: 25 iun., 2015

Cat are voie sa-mi opreasca din salariu la o poprire, pentru neplata unui card de credit BRD?

Am avut un card de credit in 2008 de 3000 lei la banca BRD, la care am achitat o perioada dar am ramas fara loc de munca si nu am mai putut plati. Acum lucrez si mi-a venit instiintare de poprire dar de la banca, bineanteles ca am contul blocat de un executor judecatoresc. Cat are voie sa-mi opreasca si dc imi opreste si la plata si la avans banca Raifensen? Suma este de 6200 ron cu cheltuieli judecata, desi cardul de credit a fost de 3000 lei, dar din pacate nu pot dovedi platile facute ptr ca am aruncat chitantele de atunci.

Postat in data: 27 apr., 2015

Banca are voie sa-mi retina pensia alimentara pentru copil din contul poprit?

Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca banca are dreptul sa retina 33% din venituri provenite din plata pensiei alimentare de catre fostul sot, in contul meu poprit.. Momentan mi se retin 33% din salar si orice alte sume care apar pe contul meu exceptand alocatia de stat a copilului.

Multumesc mult.

Postat in data: 23 mart., 2015