Etichete: credit

Daca se ajunge la executare silita, imi voi pierde una din proprietati sau imi vor pune poprire pe salariu?

Am un credit de nevoi personale de la Raiffaisen , mi-am pierdut locul de munca si nu am putut plati aproximativ 6 luni , am acumulat aproximativ 8000 lei restante , creditul total este de 55.000 lei , de luna aceasta m-am angajat si pot plati rata la zi si din urma cate ceva . Am 2 proprietati pe numele meu una in valoare de 10.000e si una in valoare de 40.000 e , daca se ajunge la executare silita imi voi pierde una din proprietati sau imi vor pune proprire pe salariu?

Postat in data: 01 oct., 2018

Cum pot sa sterg singur si gratuit datele din Biroul de credit?

Am avut un card de credit la Raiffeisen si in 2009 m-am trezit ca datoria a fost trecuta la i firma de recuperare, Top Factoring. Am platit toata datoria, dar am ramas in Biroul de Credit. Cum se proceseaza ca sa ies di Biroul de Credit?

Postat in data: 11 sept., 2018

Dupa 17 ani am descoperit ca am o datorie la Flanco si sunt in Biroul de Credit. De ce si ce pot face?

Buna ziua acum 17 ani am cumparat un calculator in valoare de 16 milioan de la Flanco si mi-a dat si un card, mi-a zis ca am pe el 2 milioane. Toate bune si frumoase am platit rata la frgider si am cheltuit bani de pe acel card.

Dupa un timp am pierdut cardu am zis la ce mai imi trebuie. Dupa 17 ani m-am dus sa fac un credit de nevoi personale si mi-a zis ca sunt in Birou de credit datoare cu 45 de mil..mentinez ca n-am facut niciun credit la banci niciodata. Din luna aprilie acestui an platesc acea datorie ..

Ma puteti lamuri de ce ..s-a ajuns aici dupa atatia ani iar io n-am stiut nimic.

Postat in data: 26 aug., 2018

Se mai pune dobanda cand este executat creditul?

Buna ziua. In 2008 am facut un credit la Piraeus Bank in valoare de 6400 ron. Am platit doi ani apoi am fost in imposibilitate de plata.
In 2010 mi s-a pus poprire pe salariu de catre bej pe suma de 7400 ron.
Dupa 8 ani de plata in medie lunara de 900 ron in 2018 am ramas cu suma de plata de 7600 ron.. intrebarea mea este: se mai pune dobanda cand este executat creditul? In ritmul asta nu scap toata viata de poprire. Sunt cai legale de a rezolva situatia. Va multumesc

Postat in data: 05 iul., 2018

IFN-urile sunt obligate de lege sa-mi ofere solutii de rescadentare si reesalonare a creditului?

Buna ziua. Am luat un credit de 1.000 de lei de la IFN-ul Hora Credit, dar apoi am avut o problema medicala care s-a agravat si nu am putut plati. Le-am cerut sa ma amane cu plata imprumutului, dar ei m-au refuzat, mi-au spus ca trebuie sa platesc imediat cei 1.000 de lei. Vreau sa va intreb IFN-urile nu trebuie sa respecte legea privind contractele de credit, ca bancile? Nu ar trebui sa ma intelegeaga si sa-mi ofere solutii de rescadentare sau restructurare?

Postat in data: 04 iul., 2018

O.U.G. nr. 52/2016 privind contractele de credit este aplicabila si la I.F.N-uri?

Buna ziua, sunteti a treia persoana caruia-i pun aceasta intrebare si nu am primit un raspuns edificator: O.U.G. nr. 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile este aplicabila si la I.F.N-URI? Multumesc!

Postat in data: 03 iul., 2018

De ce Garanti Bank nu ma sterge din Biroul credite, dupa ce creditele au fost achitate integral?

Postat in data: 30 iun., 2018

Dupa cat timp se poate cere prescrierea (anularea) datoriei?

Buna Seara

Am o intrebare referitoare la un credit facut acuma 7 ani la un IFN pe care nu am mai reusit sa il achit, iar ultima rata achitata a fost acum vreo 6 ani de zile, cei drept pana in prezent am fost instintat in legatura cu creditul restant dar fara nici o poprire pe salar cu toate ca toata perioada aceasta am fost angajat cu norma intraga cu virament salarial pe card.

Daca in aceasta perioada de 6 ani de la ultima rata ahitata si pana in prezent cand mi sa pus poprirea pe salar nu a mai existat alta poprire, se poate invoca o contestatie pentru prescrierea datoriei, tinand cont de nu a mai existat alta executare in decurs de 6 ani? Va multumesc.

Postat in data: 27 iun., 2018

Executorul poate actualiza dupa bunul plac suma datorata?

Buna ziua,

Sunt in executare silita pentru un card American Express, transformat in credit de nevoi personale.

In oct 2017 conform incheierii datoram Bancpost 18404 lei suma ce se va actualiza pana la achitare si la care se vor adauga cheltuielile de executare, un total de aprox 21000 Ron.
S-a facut poprire din luna oct 2017-iunie 2018, suma de 665 lei/luna, aprox 5300 lei.

Am primit informare solicitata de mine din partea executorului ca suma ramasa de achitat este acum de val totala 19000 lei, din care 14000 creditul, 3200 lei dobanda si restul onorariul executorului.

Este imposibil ca eu sa mai ajung sa lichidez acest credit in aceste conditii. N am primit explicatia cu modalitatea in care se calculeaza dobanda, eu am veniturile diminuate cu mai mult de 15% decat la momentul cand am luat creditul.

Va rog spuneti-mi ce solutii am pentru ca adaugarea acestor dobanzi ma ingroapa de tot daca din 5300 platiti efectiv, ei au scazut doar 2000 din valoarea creditului, restul fiind dobanzi.

Oricum si valoarea de 3200 leo reprezentand dobanda pentru aceasta perioada mi se pare enorma, babeste socotind, e undeva la 22% raportat la valoarea restantei. Va rog ajutati-ma cu un raspuns sa pot intelege daca pot actualiza dupa bunul plac suma datorata si ce masuri legale am la dispozitie.
Va multumesc.

Postat in data: 23 iun., 2018

TBI Bank m-a raportat la Biroul de Credit, desi am refinantat contractul de credit. Ce pot sa fac?

Am fost raportata catre Biroul de Credit de catre TBI Bank desi am refinantat contractul si mi-au spus ca vor corecta eroarea, dar nu au facut-o …ce as avea de facut? Am facut cerere in scris, am trimis prin email si verbal la telefon, dar degeaba.

Postat in data: 22 mai, 2018

Daca nu am achitat nimic la un credit BRD din 2013 este prescris?

Buna ziua, as dori sa stiu daca nu am mai achitat nimic la un credit la BRD din 2013, acest dosar este prescris? Somatii de plata nu am primit. Dar astazi bucuria: in posta, somatie de plata de la Fortunato pt BRD.

Postat in data: 21 mai, 2018

Cum pot sa iau un credit pe intreprindere individuala (II)?

Am o intreprindere individuala si am incercat sa iau un credit dar nicio banca nu-mi da, spun ca am prea putin batut pe casa de marcat. Am fost la Banca Transilvania si-mi cere 1 miliard pe casa de marcat, iar eu am doar 140 de milioane. Cine ne ajuta si pe noi sa ne dezvoltam? Daca bat 1 miliard pe casa de marcat, ce iau de la banca dau pe impozit.

Postat in data: 19 mai, 2018

Clauza abuziva in contractele de credit ale BRD: banca si-a rezervat dreptul de a majora dobanzile clientilor, daca apare o lege care-i afecteaza profitul

Postat in data: 26 apr., 2018

ERB nu mi-a inchis contul si m-a bagat la Biroul de Credit. Ce pot sa fac?

Buna ziua,
Prin anul 2005 am luat un tv cu buletinul prin acest ERB, am platit toate ratele ba chiar cu 3 luni inainte de a se achita toata suma de plata.

Am sunat la ei si am cerut sa mi se spuna cat trebuie sa platesc sa mi se inchida contul, am platit cat mi sa spus atunci pe loc, am trimis chitanta si copia de buletin prin fax cum mi sa spus sa se inchida contul.

Dupa vreo 5 ani ma trezesc cu un plic de la o firma de recuperare ca am 200 lei de plata.

Am sunat la ei si dupa zile de discutii au reusit sa mi spuna ca datoria este de la administrare cont, pt ca nu se inchisese deoarece eu platisem zic ei mai mult decat trebuia si cand sau terminat banii din cont pe csre mii luase fara sa ma instiinteze pt admin cont mau facut si dator cu 200 lei ca au administrat contu nefiind inchis.

Si uite asa cand am fost la Raiffeisen sa solicit un card de cumparaturi, surpriza! eram rau platnic in baza de date.

Ce pot face impotriva acestor sarlatani de la ERB?

Postat in data: 07 apr., 2018

Cum pot sterge restantele din Biroul de Credit?

Am o problema, am vrut sa fac un imprumut si mi s-a spus ca nu pot, pentru ca sunt in Biroul de Credit.
Eu am avut doua carduri la Credit Europe Bank, la care am avut restante, dar le-am achitat in urma cu cateva luni, firmei de recuperare la care m-au dat.
Intrebarea e cum scap de Biroul de Credit. Multumesc

Postat in data: 28 mart., 2018

Banca poate refuza rambursarea integrala anticipata a creditului?

Banca poate refuza rambursarea integrala anticipata a creditului?
Ce formalitati legale trebuie facute pentru rambursare totala anticipata?
Daca banca refuza aprobarea cererii de rambursare anticipata, cum se procedeaza mai departe

Postat in data: 23 mart., 2018

Daca fiica mea a fost codebitor la credit, poate sa-i puna executare silita pe salariu?

Daca fiica mea a fost ca ajutor cu salariul la un credit de nevoi personale pentru mine, pot sa ii puna executare silita pe salariu? Ea atunci a fost copil de 18, acum este casatorita. Ce pot face?

Postat in data: 18 mart., 2018

Daca am achitat datoria restanta, mai sunt considerata rau-platnica si nu pot aplica la un credit Prima Casa?

Am o problema. Ce se intampla daca am avut un credit de nevoi personale, insa eu casatorindu-ma si ramanandu-mi creditul sa continue sa mi-l plateasca parintii, ei nu l-au mai platit. Am aflat asta doar dupa un an dupa ce am activat la o banca sa-mi bag hartiile pt. prima casa. Eu achitandu-mi datoria restanta care mi s-a acumulat vreau sa stiu daca eu am platit datoria eu sunt considerata rauplatnic si nu mai pot activa la creditul pt.prima casa timp de 5 ani? Asa mi s-a spus de cei
de la departamentul clienti.

Postat in data: 17 mart., 2018