Etichete: credit

Dupa cate zile se poate declara un credit scadent anticipat?

Va salut cu respect,

As dori sa îmi răspundeți la o întrebare dacă găsiți timpul necesar,va rog.

Am 77 de zile întârziere la rate la Patria Bank,3 rate care însumează 18.540 de lei.eu pana vineri,2 septembrie,achit 12.500 de Lei,ei spun ca vor tot,altfel nu vor opri procedura de executare.

Pot ei declara creditul scadent anticipat dacă n am depășit 90 de zile?

Dacă eu plătesc chiar și o rata,termenul se întârziere nu scade? Adică rata cea mai veche din iunie,dacă o plătesc,nu se recalculează întârzierea de la ultima plata?
Vreau sa le răspund informat deoarece ei pun totul în seama executării silite.

Va mulțumesc anticipat și ptr.raspuns

Postat in data: 30 aug., 2022

Cat dureaza la ING aprobarea cererii pentru schimbarea indicelui ROBOR cu IRCC?

Buna ziua, pe 27 iulie am depus la ING cerere pentru schimbarea indicelui ROBOR cu IRCC si ni s-a comunicat ca dureaza 30 zile, azi am sunat ca au trecut cele 30 zile si au zis ca dureaza 60 zile. Isi bat joc de noi?

Sora mea intr-o saptamana a semnat aditionalul de schimbare, a depus odata cu noi, doar ca alta banca. Fondul de garantare raspunde preferential? La unii in 2 zile si la altii in 60? Este normal ce se intampla?

Postat in data: 30 aug., 2022

Exista un model de cerere pentru stergerea bulinelor negative din Biroul de Credit la un credit Raiffeisen?

Buna ziua.
Am avut un credit la Raiffeisen Bank acordat in 29.04.2013.Dupa 2 ani avnd pobleme medicale in familie am fost pus in situatia de a nu putea plati la timp ratele. Contul a fost dat cumparat de un alt creditor. Am platit integral suma de 27.846.91 la acel
creditor .

Momentan incerc sa fac un credit ipotecar pentru prima casa dar nu resusesc din cauza datelor negative din Biroul de Credit.

Nu imi aduc aminte sa fi fost anuntat de catre Raiffeisen Bank ca nu voi putea face alt credit dupa atatia ani daca o sa am date negative in birou si nici nu au luat legatura cu mine pentru o solutie in legatura cu ratele,amanare sau alta varianta.

In istoricul inacadrarii in categoriile de intarziere din Biroul de Credit imi apar din luna august 2018 pana in octombrie 2019 buline rosii cu cifra 6.Totul este achitat ,nu mai apar cu datorii in birou.

Rugamintea mea la dumneavoastra este daca ma puteti ajuta cu un model de cerere pentru
stergerea bulinelor negative din Biroul de Credit.

Am citit pe internet ca ar fi anumite variante cu juristi sau avocati
care pot sterge din birou contracost.

Postat in data: 29 aug., 2022

Alior Bank mi-a respins cererea de amanare a ratelor. Ce pot sa fac?

Buna ziua

Am primit mail-ul de mai jos de la Alior Bank in legatura cu amanarea ratelelor conform OUG 90/2022.
Dati mi va rog un sfat.Mai pot face ceva ?
Multumesc

Stimate client ,

In urma solicitarii primite din partea dumneavoastra privind suspendarea
la plata a ratelor datorate catre banca, va informam ca, in conformitate cu
prevederile OUG 90/2022, cererea dumneavoastra a fost respinsa din
urmatorul considerent:

– Creditul pe care il detineti prin oferta Telekom Banking
inregistreaza restante în ultimele 6 luni înainte de data solicitării
suspendării obligaţiei de plată.

Pentru orice intrebari suplimentare sau nelamuriri, va stam la dispozitie
24/7 la telefon 021 9253 (numar apelabil din orice retea din Romania, cu
tarif normal), +40 21 796 74 00 (numar apelabil din strainatate, cu tarif
normal) sau pe adresa de e-mail contact@telekombanking.ro.

Cu stima,

Echipa Telekom Banking

Postat in data: 26 aug., 2022

Cum au ajuns datele mele personale la Kruk? Este legal?

„în baza căreia legi au ajuns datele mele personale la kruk Romania ,?? Eu nu știu ce e cu firma aceasta,nu am semnat nici un acord pt prelucrare date personale,etc??

Va atrag atenția că voi sesiza ANPC privind aceste aspecte invederea luării măsurilor legale de sancționare a firmei dvs pt prelucrare ilegală de date personale către altă persoană juridică, întrucât eu doar cu alior bank am semnat un acord pt prelucrare date personale!!!Va mulțumesc!!!”

Postat in data: 17 aug., 2022

Raiffeisen nu vrea sa-mi amane ratele la credit, spune ca nu s-au publicat normele de aplicare a OUG 90/2022. Ce pot sa fac?

Buna ziua. As dori sa stiu daca sau publicat normele de aplicare o.u.g 90 din 2022 cu privire la amanarea ratelor . Pt. Ca cei de la banca Raiffeisen ami spun ca nu sau publicat. Multumesc. O zi buna

Postat in data: 16 aug., 2022

Este normal sa creasca atat de mult soldul final al creditului, dupa amanarea ratelor?
cost amanare credit

Postat in data: 15 aug., 2022

Credius imi cere inapoi 350 de milioane pentru un credit de doar 2.000 de lei. Este legal?
credius contact

Ma poate ajuta și pe mine cineva cu mafioți ăștia de la credius, am luat în 2019, 2000 de lei de la credius am plătit câteva luni după am avut câteva probleme și nu am mai putut sa lucrez acum mi sa facut poprire din salariu aici unde lucrez îmi opresc 33 la suta din salariu undeva la 1000 de lei mia venit la locul de munca o hârtie unde îmi spune ca am de plătit 220 de milioane plus 130 de milioane cheltuieli de judecata cum este posibil oamenii buni

Pentru 2000 de lei sa dau 350 de milioane înapoi ajutați-mă va rog ce pot face

Postat in data: 15 aug., 2022

Intesa refuza trecerea de la ROBOR la IRCC! Ce pot sa fac?

Buna ziua,
Intesa refuza sa faca schimbarea de la ROBOR la IRCC. Am depus cerere de trecere pentru creditul meu ipotecar (nu este un credit prima casa).
De altfel nu am primit nici un fel de motivare a refuzului.
Pot sa fac ceva in acest sens?… chiar daca o sa primesc o motivatie (pe care am solicitat-o pe email)
Merci mult.

Postat in data: 14 aug., 2022

Cred ca am fost pacalita de o companie din UK care se ocupa cu cryptomonede Certainvest. Pot sa-mi recuperez banii?

Buna ziua!
Cred ca am fost pacalita de o companie din UK care se ocupa cu cryptomonede Certainvest ,am virat o suma de 250€ , apoi suma a crescut la 1000€, am mai virat din contul meu 2000 €, bani care spun ei ca i-au blocat in blockhain si daca nu platesc taxele in
valoare de 2000€ in 24 ore nu imi vor mai vira banii si se vor pierde.

Au trimis un mail in care imi spun ca daca nu virez taxele vor creste penalitati de 4600 €. Intrebarea mea este imi mai potrecupera banii si ce se intampla daca nu platesc?

Va multumesc pentru eventualul raspuns

Postat in data: 13 aug., 2022

Pot fi executata silit pentru neplata SVS in Austria?

Buna seara, pentru SVS pot fi executat silit daca firma unde am lucrat nu mi-a declarat venitul iar, acolo s-au intamplat niste chestii care nu ma privesc dar, totusi imi vine sa platesc cu miile de euro iar dupa o vreme imi vine notificare de la ANAF,,,,

Se poate incepe o executare silitata pe aceasta tema? In conditiile in care firma Austriaca pt care am prestat serviciile nu si-a facut datoria?

Postat in data: 12 aug., 2022

Care este procedura legala pentru recuperarea datoriilor (creantelor)?

Care este procedura legala de recuperare a datoriilor la credite? Ce lege se aplica?

Postat in data: 08 aug., 2022

Care este procedura pentru amanarea ratelor la Banca Transilvania?

„Care este procedura pentru amanarea ratelor la Banca Transilvania? nu au specificat nicaieri nici macar ca se pot depune cererile”

Postat in data: 08 aug., 2022

Raiffeisen nu mi-a raspuns la cererea de trecere de la ROBOR la IRCC. Ce pot sa fac?

Buna ziua, in data de 16 iunie am facut cererea de trecere de la Robor la IRCC si pana in acest moment nu am primit raspuns de la Raiffaisen Bank.Cat sa mai astept?Am luat legatura cu CSALB (Centrul de Soluționare Amiabila a Litigiilor Bancare) dar mi-au spus ca nu ma pot ajuta decat daca raspunsul bancii este negativ.Ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc.

Postat in data: 04 aug., 2022

Viva Credit nu vrea sa-mi amane ratele la credit. Este legal sau un abuz?
viva credit linie de credit

Am un credit la “VIVA Credit”, aceștia m-au contactat după ce am făcut solicitarea și mi-au spus ca in cazul IFN’urilor nu se aplica. Poate au încercat abuziv sa ii determine pe clienți sa își exercite dreptul acesta?

Postat in data: 04 aug., 2022

Se pot amana din nou ratele la credite, daca le-am amanat si in pandemie?

Bună seara domnule Coman. Știm că sunteți asaltat de întrebări pe această temă și totuși îndrăznim să vă rugăm să ne ajutați și pe noi pentru că avem o dilemă și anume: am amânat în timpul pandemiei (anul 2020) plata ratelor pentru un credit de nevoi personale la Banca Transilvania și am dori să știm în mod clar dacă putem acum să amânăm din nou ratele dat fiind că în normele de aplicare am văzut că era o precizare precum „se pot amâna o singură dată” și nu am înțeles dacă se aplică și retroactiv (cine a amânat în pandemie nu mai poate amâna).

Postat in data: 03 aug., 2022

Ordonanta 90/2022 de amanare a ratelor se aplica si in cazul IFN-urilor?

Ordonanta de amanare a ratelor la credite se aplica si in cazul IFN-urilor, deoarece am trimis notificarea catre un IFN, iar acestia m-au contactat spunandu-mi ca nu
se aplica in cazul acestora?

Postat in data: 02 aug., 2022

Se pot depune cereri de amanare a ratelor la credite? Au aparut in Monitorul Oficial normele de aplicare a OUG 90/2022?

Daca azi 1 august inca nu au aparut in Monitorul Oficial normele de aplicare ale O. 90/2022…mai este valabila ? Fiindca in 29 iulie s-a implinit termenul de 30 de zile de la publicarea ei. Oare nu este o smecherie aici ca sa nu mai putem depune cereri?

Am fost la BT saptamana trecuta si mi s-a spus ca neavand nici o reglementare in vigoare …nu pot primi cererea mea.

Postat in data: 02 aug., 2022

Ce inseamna restante, cand se conditioneaza amanarea ratelor la credite?

Va salut. Cand se conditioneaza amanarea ratelor prin a nu fi avut restante in ultimele luni, la ce se refera mai exact? La raportari la biroul de credite, incapacitate de plata? Sau chiar si la intarzieri de cateva zile peste data scadenta?

Postat in data: 01 aug., 2022

Trebuie sa redepun cererea de amanare a ratelor, dupa publicarea normelor de aplicare a OUG 90/2022?

Am depus cererea de amanare rate, dupa publicarea OUG 90/2022, mai exact in data de 4 iulie 2022.
Este nevoie sa o redepun dupa publicarea normelor de aplicare a OUG 90/2022 sau ramane valabila cererea depusa initial?

Postat in data: 30 iul., 2022