Etichete: datorie

Care este procedura de stergere din Biroul de Credit?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la stergerea istoricului negativ din Biroul de Credit (BC).
In urma cu ceva timp am vrut sa accesez un credit de nevoi personale si m-am lovit de o problema. Inscriere in BC. Mentionez ca nu am stiut de aceaste problema si nici nu am fost instiintata in prealabil despre consecinte sau alte neplaceri produse de raportarea la BC.
Suma este achitata.
Ce as pute face si cum se procedeaza?
Multumesc.

Postat in data: 03 aug., 2018

Cum pot sa sterg din Biroul de Credit o datorie cesionata de BCR la Kruk, fara sa fiu anuntat?

Cum pot sa sterg din Biroul de credit un cont cumparat de alt creditor?
Am fost inscris de BCR pt un card din 2005, am facut catre ei nenumarate cereri la care imi raspund ca nu se poate. Au sters istoricul si au pastrat mentiunea cont cumparat de alt creditor. Nu m-au instiintat cand au cesionat creanta catre Kruk.
Multumesc!

Postat in data: 31 iul., 2018

TBI nu intelege ca vreau sa-mi platesc restanta, vrea sa ma execute silit. Ce pot sa fac?

Buna ziua. Am ramas in urma cu vreo 3 rate la TBI dar am platit o parte din restanta si am de gand sa mai platesc dar ei nu inteleg lucrul acesta si mi.au trimis mesaj ca vor incepe demararea procedurii de executare silita. Ce pot face? Va rog sa ma ajutati

Postat in data: 25 iul., 2018

Cum aflu daca mai sunt la Biroul de Credit?

Buna ziua, acum cred ca 4 ani am facut un imprumut la Provident nu am mai achiat vreau sa stiu daca inca mai sunt la Biroul de credit.

Postat in data: 06 iul., 2018

Dupa cat timp se poate cere prescrierea (anularea) datoriei?

Buna Seara

Am o intrebare referitoare la un credit facut acuma 7 ani la un IFN pe care nu am mai reusit sa il achit, iar ultima rata achitata a fost acum vreo 6 ani de zile, cei drept pana in prezent am fost instintat in legatura cu creditul restant dar fara nici o poprire pe salar cu toate ca toata perioada aceasta am fost angajat cu norma intraga cu virament salarial pe card.

Daca in aceasta perioada de 6 ani de la ultima rata ahitata si pana in prezent cand mi sa pus poprirea pe salar nu a mai existat alta poprire, se poate invoca o contestatie pentru prescrierea datoriei, tinand cont de nu a mai existat alta executare in decurs de 6 ani? Va multumesc.

Postat in data: 27 iun., 2018

Daca am luat un imprumut de la Provident acum 7 – 8 ani, s-a prescris?

Daca am luat un imprumut de la Provident acum 7, 8 ani, s-a prescris? M? mai vede c? am f?cut imprumut la ei, suma mica 1000 lei?

Postat in data: 22 iun., 2018

Pot sa ma execute silit daca respect angajamentul de plata?

Buna ziua! Am avut un credit la Bancpost si n-am avut posibilitatea sa respect contractul cu plata ratelor la timp. Dosarul meu de vreo 5 ani se afla la un executor judecatoresc si la Kruc. Ca sa nu-mi faca oprire pe salariu eu am facut un angajament de plata pe care il respect. Va rog sa-mi spuneti daca pe viitor detin proprietati cum ar fi: casa, masina, ei vor putea sa ma execute silit atata timp cat eu respect angajamentul de plata? Multumesc.

Postat in data: 13 iun., 2018

Daca nu am achitat nimic la un credit BRD din 2013 este prescris?

Buna ziua, as dori sa stiu daca nu am mai achitat nimic la un credit la BRD din 2013, acest dosar este prescris? Somatii de plata nu am primit. Dar astazi bucuria: in posta, somatie de plata de la Fortunato pt BRD.

Postat in data: 21 mai, 2018

BCR nu mi-a inchis contul, cum am cerut la telefon, iar acum am de platit 300 de lei. Ce pot sa fac?

Buna ziua,
In 2014 am avut un card de salariu la BCR, pe care nu l-am mai folosit, pentru ca m-am mutat cu serviciul. Am cerut atuncila banc, prin telefon, cum au facut si alti colegi, sa fie inchis acel cont si cardul atasat, iar de la banca mi-a spus ca nu e nicio problema se va inchide. Acum, BCR imi spune ca am o datorie la ei de 300 de lei pentru ca nu s-a inchis acel cont. E corect? Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac. Va multumesc

Postat in data: 18 mai, 2018

Bancpost nu m-a anuntat ca am o datorie si acum sunt executat silit de Kruk. Ce pot sa fac?

Am luat un imprumut de 2600 euro de la Bancpost si pana in 2014 am achitat in jur de 3600 de euro, dupa care nu am mai platit, am crezut ca am terminat.

Acum banca la care am contul m-a anuntat ca mi-a blocat banii din ordinul executorului judecatoresc, pentru o datorie la Kruk, care a cumparat creditul meu de la Bancpost.

Bancppost nu mi-a trimis nicio notificare din 2014, desi avea numarul meu de telefon, e normal asa ceva? Sa ma trezesc cu banii blocati, fara nicun avertisment? Eu aveam in cont in jur de 1.000 de euro, mi-au luat 700 si am ramas cu 300. Ce pot sa fac?

Postat in data: 17 apr., 2018

ERB nu mi-a inchis contul si m-a bagat la Biroul de Credit. Ce pot sa fac?

Buna ziua,
Prin anul 2005 am luat un tv cu buletinul prin acest ERB, am platit toate ratele ba chiar cu 3 luni inainte de a se achita toata suma de plata.

Am sunat la ei si am cerut sa mi se spuna cat trebuie sa platesc sa mi se inchida contul, am platit cat mi sa spus atunci pe loc, am trimis chitanta si copia de buletin prin fax cum mi sa spus sa se inchida contul.

Dupa vreo 5 ani ma trezesc cu un plic de la o firma de recuperare ca am 200 lei de plata.

Am sunat la ei si dupa zile de discutii au reusit sa mi spuna ca datoria este de la administrare cont, pt ca nu se inchisese deoarece eu platisem zic ei mai mult decat trebuia si cand sau terminat banii din cont pe csre mii luase fara sa ma instiinteze pt admin cont mau facut si dator cu 200 lei ca au administrat contu nefiind inchis.

Si uite asa cand am fost la Raiffeisen sa solicit un card de cumparaturi, surpriza! eram rau platnic in baza de date.

Ce pot face impotriva acestor sarlatani de la ERB?

Postat in data: 07 apr., 2018

Recuperatorii de la APS Holding imi cer 4.000 de lei pentru o datorie de 600 de lei. Ce pot sa fac?

Ce pot sa fac sa scap de recuperatorii de la APS Holding? Sunt hartuit de acestia, ma suna cel putin de 3 ori pe saptamana si vorbesc urat cu mine, ma ameninta ca va fi executat silit, ca-mi vor lua pensia amarata de 600 de lei.

Si asta pentru o datorie foarte veche, din 2005, cand am luat 1.000 de lei de la Bancpost, sa cumpar un robot de bucatarie si un aspirator. Bancpostul insa m-a inselat, am si acte doveditoare, pentru ca am constatat ca datoria in loc sa-mi scada, crestea, dupa ce plateam ratele.

Asa ca am achitat 400 de lei si a ramas cu o datorie de 600, iar acum, dupa 13 ani, imi cer sa le dau 4.000 de lei.

Cine ne protejeaza si pe noi, cei amarati, in tara asta?

Postat in data: 22 mart., 2018

BCR mi-a pus poprire pe tot salariul de pe card. E legal?

Am si eu o poprire pe salariul meu de 150 lei ..la vodafone am o datorie de 675 lei..iacum in ziua cand mi a intrat salariu adica ieri, azi am vazut ca nu mai am nimik pe card..scria asa sold disponibil -525lei si sold blocat 675 lei ..nu inteleg de ce mi s.a pus oprire pe tot salariul meu atat de mic

Postat in data: 16 mart., 2018

Este posibila blocarea cardului de pensie pentru o datorie necunoscuta si neanuntata?

Este posibila blocarea cardului de pensie pt o datorie necunoscuta si netransmisa in prealabil de finante debitorului?

Postat in data: 24 feb., 2018

Are voie EOS KSI sa puna dobanzi sau penalitati? De la 2.000 de lei am ajuns la 8.000 de lei de plata!

EOS KSI m-a anuntat ca suma de platit la un credit preluat de la banca este 8568,82RON.

Nu stiu ce calcule au facut, ce dobanda au pus, ca este astronomica.

Suma a oscilat din 2006 de la 2000 la 3000, 4000 lei. Acum e mai mult. 8.000lei.

In acesta situatie sunt acum. Am angajat un avocat, care nu imi ia bani decat de timbrat, sa vedem ce branza iasa.

Intrebarea e: are voie EOS KSI sa puna dobanzi sau penalitati, astfel incat suma de plata sa ajunga la 8.000 de lei, de la 2.000?

Postat in data: 19 feb., 2018

Daca nu am platit timp de 5 ani un credit s-a prescris?

Am niste credite bancare de nevoi personale pe care nu leam mai platit de cel putin 5 ani. Pot sa stiu daca sau prescris?
Va multumesc

Postat in data: 06 feb., 2018

Poate sa se atinga de salariu daca am ramas 3 luni in urma la TBI?

Am ramas 3 luni in urma. am 1300 de lei datorie la TBI. mi-a zis sa platesc tot, daca nu intru in mana recuperatorilor. dar eu nu am nimic pe nume. acuma m-am angajat si primesc salariul la alta banca. poate sa se atinga de salariul? cum ar trebui sa procedez.??

Postat in data: 26 ian., 2018

Dupa cat luni de neplata se face poprire pe salariu?

Buna seara, as dori sa stiu si eu dupa cate luni de neplata se face propire pe salariu? Am 3 credite, unu la Garanti Credite de consum de 5000 si 2 la Cetelem, unu de 2500 celalant de 6000 si nu am mai platit de 3 luni. Astept raspuns, va multumesc

Postat in data: 19 dec., 2017

Ce pot sa fac daca Provident m-a bagat in Biroul de Credit?

Am avut o intirziere la Provident de 60 zile din cauza ca nu au venit incasatori dupa rata care trebuia sa o achit saptamanal. M-au bagat in Biroul de Credit si nu pot sa fac inprumut la nicio banca. Ce pot sa fac?

Postat in data: 06 nov., 2017