Etichete: Kruk

Este legal ca banca sa cesioneze creditul la Kruk fara a fi anuntat?

Am un credit de consum 2010-2017, iar in 2014 am fost dat afara de la locul de munca ilegal drept pentru care ma judec cu angajatorul. Din 2014 nu am mai fost angajat si nu am reusit sa mai achit ratele. Banca a cesionat creditul la Kruk, fara a fi anuntat. Este legal? Am gasit in contractu de credit si anumite clauze ilegale, clauza administrare cont, dobanda retragere si multe altele. CE POT FACE IN ACEST CAZ?

Postat in data: 09 nov., 2015

Este normal ca Piraeus Bank sa dea creditul la Kruk iar eu sa platesc in contul BEJ (Birou Executor Judecatoresc)?

Am avut un credit luat de la Piraeus Bank, apoi a fost cesionat unui executor judecatoresc, caruia i-am platit 3 ani si cind am intrebat cit mai am de plata, mi s-a spus mai mult decit aveam initial, aruncind vina pe banca ca a pus dobinzi (desi eu plateam in contul Bej).
Apoi m-am trezit cu o instiintare care ma anunta ca Bej a dat la Kruk recuperarea creditului, dar ca eu trebuie sa fac plata tot in contul Bej; este normal sau e altceva la mijloc?

Postat in data: 19 sept., 2015

Sunteti de acord cu camataria KRUK …etc? NIMENI NU FACE NIMIC?

Sunteti de accord cu camataria KRUK …ETC…NIMENI NU FACE NIMIC?
SUNT CUMPARATE CREANTE PE 10 % din valoare si excrocati toti amaratii? Nicio propunere legislative care sa reglementeze acesti asa zisi camatari legali?

Postat in data: 06 aug., 2015

Cand voi putea face un nou credit daca sunt raportat la Biroul de Credit cu restante la BRD?

Am facut un credit de 6000 ron acum zece ani la Brd am achitat rate pina in jur de 50% din valoarea totala. Fiind primul credit am avut o portita in care am facut rost de bani si am mers sa platesc 2000 de ron . Cu intentia sa scap mai repede de credit. I am depus dar fiind aglomerat la ghiseu nu am intrebat cum sa specific pe formular ca sa ia rate din ei. Intre timp m am mutat in buc cu serviciul ei mi au trimis scrisori timp de trei luni pe vechea adresa m au sunat dar nu le raspunde am stiind ca am depus 2000 de ron . In fine dupa 3 luni m au sunat si mi au spus ca sunt in biroul de credit. M am suparat foarte tare stiind ca eu nu am fost rau intentionat si nu am platit un an. Intre timp mi au vindut creditul acum vreo 4 ani jumate la kruk. La acestia le am platit la zi si mai am in jur de 1500 ron pe care ai pot achita si maine daca vreau .. Intrebarea este cind voi mai putea
face credit avand in vedere ca am 4 ani si jumatate de la ultima raportare la biroul de credit de catre banca. Scuze pentru lunga poveste si astept un raspuns cit mai sigur. MULTUMESC !!!

Postat in data: 22 iul., 2015

Kruk ma ameninta ca-mi vinde apartamentul la licitatie pentru o datorie la banca de numai 14.000 de lei. Au voie sa faca asta?

Acum 3 ani am luat de la BCR un card de cumparaturi de 4000 lei si un imprumut cash de 5000 lei. Am platit si…s-a intamplat si neprevazutul…nu am mai putut plati.
Datoria mi-a fost vanduta la Kruk, am dat cate 100 ron pe luna iar cei de la kruk vroiau 500, asta in cazul in care eu am minimul pe economie. Azi m-am trezit cu somatie ca-s raportata la executor pt executare silita. Am apartament pe numele meu. Am incercat sa ajung cu ei la un numitor comun, nu se poate. Vor in prima faza 6000 ron si restul pana la 14000 ron in 5 rate. Nu am de unde sa scot banii acestia si mi-au zis ca o sa-mi scoata casa la licitatie sa-si recupereze datoria. Eu vreau sa platesc, dar mai mult de 400 ron pe luna nu pot da. Din cate am observat, fac tot posibilul sa-ti scoata bunurile mobile si imobile la licitatie. Au voie sa-mi scoata casa la licitatie pt 14000 ron? Asta in cazul in care nu accepta sa le dau lunar, nu accepta sa-mi opreasca din salariu, direct casa la licitatie. Ce sa fac?

Postat in data: 14 iun., 2015

Kruk imi ia 33% si din avans si din lichidare din salariul poprit. Este legal?

Sotului meu i s-a facut poprire pe salariu pe data de 8 a acestei luni cu 33%, insemnand lichidare, pe data de 25 a acestei luni ia si avans care este fix. Am fost anuntati ca i se va opri din nou 33% si din avans asta insemnand 66%.
As dori sa stiu daca este legal, de acest dosar ocupandu-se firma Kruk. Multumesc

Postat in data: 14 mai, 2015