Etichete: lege

Cat se opreste din salariu daca exista un singur creditor, dar mai multe dosare (datorii)?

Ce inseamna urmariri din cadrul art 728 (2) din Codul de procedura civila? Dosare de executare sau creditori?

Art 728 (2)
Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

Un SINGUR creditor poate deschide pe numele unui debitor persoana fizica 3 dosare de executare pt 3 creante diferite. In acest caz (cand exista doar un creditor dar cu 3 creante in executare la acelasi executor sau la 3 executori diferiti) se popreste din salariu 33% sau 50%?

multumesc

Postat in data: 27 oct., 2017

Cat se poate opri din pensie daca am poprire?

Daca am o pensie de 1.000 de lei si doua popriri pentru doua datorii la doua banci, cat mi se poate opri lunar?

Postat in data: 20 oct., 2017

Este legal sa platesc penalizari la o poprire?

Buna ziua! In luna iulie am avut proprire pe salariu, suma 6200, luna aceasta vin cu cei 6200, insa executorul imi spune ca o sa primesc o alta instiintare si ca trebuie sa platesc penalizari la suma pe care am platit-o. Este legal sa am penalizari, atata timp cat in cei 6200 sunt deja penalizari si cheltuieli de judecata? Multumesc!

Postat in data: 13 oct., 2017

Cat se poate opri din salariu la o poprire daca trebuie sa platesc si pensie alimentara si cheltuieli de intretinere a familiei?

Buna ziua, x a avut un card de credit in 2006, nu a fost achitat total iar de atunci s-au tot pasat intre birourile de recuperari, acum a primit o instiintare la serviciu ca trebuie sa-i opreasca din salariu 1/3 din salariu.
Intrebare: el plateste o pensie alimentara lunar, are in intretinere sotia (neavand serviciu), el intretine casa, cat % poate sa-i opreasca din salariu in aceasta situatie?
Multumesc.

Postat in data: 29 iun., 2017

Exista o lege care interzice firmelor de recuperare sa cumpere credite de la banci si sa faca executare silita?

In 2007, am obtinut un contract de credit, de la BRD, care a fost vandut la EOS KSI ROMANIA SRL, iar anul 2017 luna mai mi s-a facut poprire pe pensie.

Este data o lege in care se precizeaza ca firmele de recuperare nu mai au voie sa cumpere credite de la banci si nu au voie sa faca executare silita?

Postat in data: 22 iun., 2017

Cat poate sa-mi opreasca din salariu la mai multe propriri?

Am mai multe popriri pe contul de salariu, iar aceste popriri ajung in final la angajator. Primele doua popriri au ajuns la angajator, unde mi se popreste 50% din salariu, a aparut si cea de-a treia poprire care bineinteles incepe de la banca ca si primele doua, unde banca este in posesia adreselor de la biroul exec. judecatoresc a primelor doua popriri in care ii instinteaza sa nu mai popreasca ei, deoarece poprirea se face de catre angajator.

La aparitia celei de-a treia poprire, banca popreste si ia. Si asa mi s-a poprit 50% din salariu la angajator, plus inca o treime la banca. Nu mi se pare normal. Am intrebat la banca, dar fara nici un raspuns concret.

Intrebarea este daca e legal poprire pe un salariu sa ajunga la 85%? Multumesc.

Postat in data: 06 mart., 2017

De ce sotiei i se opreste 30% din salariu si de catre angajator si de catre banca?

De ce nu i se pot restitui de catre banca sumele incasate in plus? Pot actiona banca in judecata pentru reacredinta si sa-mi dea daune morale si materiale?

Postat in data: 24 feb., 2017

Ce trebuie sa fac daca am primit un plic cu o notificare de la B2 Holding – Debt Collection Agency?

Am primit o notificare de la firma de recuperare B2 Holding, a carei reprezentanta in Romania este Debt Collection Agency, pentru neplata unui credit. Ce pot sa fac?

Postat in data: 28 dec., 2016

Se poate pune poprire pe pensia de invaliditate?

Buna ziua,
am luat un credit in 2007 si nu am reusit sa platesc toata suma si mi s-a pus proprire pe pensia de invaliditate. E in regula sa-mi puna poprire pe pensia de invaliditate?
Va multumesc

Postat in data: 27 dec., 2016

Are dreptul banca Raiffeisen sa-mi blocheze contul poprit daca banii din salariu se retin de firma angajatoare?

Buna ziua,

Va scriu din partea unui prieten care are cont de salariu deschis la banca Raiffeisen – sucursala Braila.

Lunar dansul trebuie sa mearga personal la banca cu cartea de identitate ca sa isi poata ridica suma de bani ramasa din salariu, dupa plata popririlor, in baza unei adeverinte eliberate de catre contabila firmei angajatoare (mentionez ca are mai mult de 1 poprire).

Aceste popriri se platesc de catre firma angajatoare in contul executorului/executorilor judecatoresti.

Banca ii ia lunar un comision de aproximativ 15 lei pentru ca ridica banii de la casierie.

Va rog sa-mi spuneti daca are dreptul banca sa blocheze contul sau nu?

Mentionez ca in momentul in care introduce cardul in bancomat ii apare o suma negativa.

Multumesc frumos pentru ajutor!

Postat in data: 18 nov., 2016

Banca mi-a luat tot salariul din cont pentru o poprire. Unde ma pot adresa sa-mi recuperez banii?

Luna trecuta am avut o poprire pe salariu de 950 lei iar luna aceasta mi.au retras apoape toti banii din cont adica mai mult decat este legal.

Unde ma pot adresa sa.mi recuperez banii? Din tot salariul mi.au lasat doar 90 lei

Postat in data: 27 oct., 2016

Firma de recuperari creante Kredyt Inkaso imi cere mai multi bani decat creditul luat de la BCR, desi am achitat deja jumate

Am luat un credit de la BCR in 2011 si am platit pana in 2013. Creditul era de 400 milioane (40.000 RON) si am platit cam 26.455 si de prin 2015 creditul a fost vandut firmei de recuperari Kredyt Inkaso iar ei zic ca am de platit 470 de milioane, mai mult de cat am scos credit din 2015. Le platesc creditul, dar nu pot pune mai mult se 100 lei lunar.

Postat in data: 16 oct., 2016

Legal are dreptul firma la care lucrez sa-mi opreasca banii pentru o datorie la banca daca eu nu am fost intrebat?

Nu am platit un credit 9 ani de zile, desi am schimbat 4 locuri de munca. Anul acesta m-am reangajat la o firma, iau salariu cash in mana si luna aceasta firma recuperatoare a trimis o adresa la firma mea si sefa mea mi-a platit rata fara sa ma intrebe. Legal are dreptul sa-mi opreasca banii pe toata rata daca eu nu am fost intrebat? Exista ordin judecatoresc de acum 9 ani pt poprire dar nici un angajaror nu a fakt lucrul asta desi am lust salariul si pe card. Ajutati-ma cu o indrumare. multumesc

Postat in data: 27 sept., 2016

Creditul se poate prescrie (se sterge) daca nu s.a mai achitat nimic bancii timp de 3 ani?

Buna ziua,

Am citit undeva ca exista o lege in care se precizeaza ca in cazul in care nu s.a mai achitat nimic bancii timp de 3 ani, creditul se prescrie.
Exista cumva o astfel de lege? Si daca da, ma puteti ajuta va rog cu informatii despre ea (numar, data)?
Multumesc

Postat in data: 09 sept., 2016

Creditul la BRD este neachitat din 2010, iar acum am primit o instiintare pentru infiintarea popririi. Nu s-a prescris daca a trecut atata timp?

Am un credit de consum la BRD neachitat din 2010. In 2012 am primit o notificare de la un executor judecatoresc ca am pierdut un proces pentru achitarea creditului catre EOS, o firma de recuperari creante. Problema este ca procesul a avut loc la Calarasi, eu sunt din Ialomita si nu am primit nici o somatie sa ma prezint la proces. Acum am primit o alta instiintare ca mi s-a pus proprire pe salariu. Este o procedura legala, creditul nu s-a prescris?

Postat in data: 29 iul., 2016

Banca mi-a virat tot salariul catre executorul judecatoresc. Cum pot recupera banii?

Luna trecuta mi-a fost virat intreg salariul (in 2 transe – pe 16 si pe 18) catre executorul judecatoresc. Mentionez ca nu am fost anuntat de catre niciun reprezentant al bancii la care am deschis acest cont. Cum pot sa reintru in posesia sumei cuvenite?

Postat in data: 09 iun., 2016

Cati bani mi se pot lua din pensie pentru o poprire?

Daca am pensia revizuibila la an cat imi poate pune poprire?

Postat in data: 11 ian., 2016

Ordonanta de Urgenta nr.50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori

Postat in data: 06 dec., 2015