Etichete: lege

Sunteti de acord cu camataria KRUK …etc? NIMENI NU FACE NIMIC?

Sunteti de accord cu camataria KRUK …ETC…NIMENI NU FACE NIMIC?
SUNT CUMPARATE CREANTE PE 10 % din valoare si excrocati toti amaratii? Nicio propunere legislative care sa reglementeze acesti asa zisi camatari legali?

Postat in data: 06 aug., 2015

De vreo 3 luni si pe cardul meu BRD intra alocatie 29 ron si nu 42 ron cum e normal. Ce trebuie sa fac?

De vreo 3 luni si pe cardul meu BRD intra alocatie 29 ron si nu 42 ron cum e normal. Vreau sa specific ca in permanenta pe card sunt bani asadar suma nu e redusa pe motiv de administrare cont (ceea ce oricum ar fi ilegal). M-am gandit ca inainte de a ma adresa bancii sa va cer sfatul…..Poate ati intalnit si alte cazuri.

Postat in data: 19 mai, 2015

Este normal sa mi se popreasca tot salariul de pe card?

Este normal sa mi se popreasca tot salariu? Precizez ca am poprit jumatate de salariu la locul de munca si astazi am avut neplacuta surpriza ca cealalta jumatate de salar, care a fost virata pe card sa fie poprita de o alta banca prin intermediul unei firme de executori judecatotesti.

Postat in data: 17 mai, 2015

ANAF-ul imi scoate la vanzare apartamentul cumparat cu credit Prima Casa pentru o intarziere de 2 luni la banca. Pot cere suspendarea executarii silite?

Am avut un credit prin Prima Casa si datorita unor intarzieri de 2 luni banca a solicitat catre fondul de garantare sa i se dea jumatate din credit. Fondul a dat banii iar eu acum trebuie sa platesc la ANAF suma de 20000 de euro. Pentru ca nu am avut cum sa ii platesc ANAF-ul imi scoate apartamentul la vanzare. Exista vreo lege care sa ma ajute sa suspend executarea? Mentionez ca sunt insarcinata in 7 luni si pe 23 luna aceasta este licitatia pentru apartament.

Postat in data: 02 apr., 2015

Se poate pune poprire pe pensia alimentara a copiilor si alocatia de stat?

Am o poprire pe salariu de 1/3 (de1 an de zile) pentru neachitarea unui credit personal. Acum a venit blocare pe conturi, iar pe cont intra doar pensia alimentara si alocatia copiilor, care a fost luata. Se poate pune poprire pe pensia alimentara a copiilor si alocatia de stat chiar daca eu deja am fixata o poprire decatre angajator? Daca este abuziva poprirea va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. Va multumesc

Postat in data: 13 mart., 2015

Se poate face poprire pe tot salariul? Chiar daca am poprire de la mai multe banci?

Buna seara, am si eu o intrebare: se poate face poprire pe tot salariul? Chiar daca am poprire de la mai multe banci? Din cate am citit nu se poate, decat pe 1/3 sau 1/2 din salar. Unde sa ma interesez? Daca merg la banca se poate rezolva ceva? mentionez ca mi s-a retras tot salatiul de pe card! am nevoie de raspuns urgent! multumesc

Postat in data: 12 mart., 2015

Daca am poprire pe 1/3 din salariu, de ce nu pot folosi cardul si mi se iau si alti bani din cont?

Am poprire pe salar conf. adresei primite unde se dispune infiintarea unei popriri in cota de 1/3 din venitul lunar. Platesc lunar 1/3 din salar. Doresc sa stiu de ce trebuie sa scot banii de la ghiseu? Nu pot folosii cardul in conditiile in care poprirea se face pe statul de plata executorul a hotarat suma de 1/3 dar banca imi opreste si din alte venituri care imi intra din cursuri facute. Nu inteleg, daca este o hoarare luata in baza carei legii mii se opresc si celelalte drepturi?

Postat in data: 02 feb., 2015

In ce baza/lege, banca vireaza banii dintr-un cont de salariu catre fisc/ANAF, fara sa ma anunte ca mi s-a pus poprire pe conturi?

Buna seara!
In ce baza/lege, banca vireaza banii dintr-un cont de salariu catre fisc/ ANAF, fara a mi se aduce la cunostinta daca am la un moment dat pusa poprire pe conturi? Exista vreun articol ceva.. undeva?
Multumesc!

Postat in data: 28 nov., 2014

BRD mi-a pus poprire pe alocatiile copiilor. Au voie sa faca asta?

Am avut un card la BRD si nu l-am inchis la timp. Este normal sa se puna poprire pe alocatiile copiilor? Cardul de alocatie find deschis la aceeasi banca, cand m-am dus sa scot alocatiile copiilor, eu i-am spus doamnei de la banca k sunt alocatii, nu este salariu, dar mi s-a raspuns sec ca asa este procedura; asi dori sa stiu daca au dreptul sa faca popriri pe alocatiile copiilor si daca nu, ce pot face.

Postat in data: 24 iun., 2014