Etichete: rata

Poprirea se poate face pe toate conturile, inclusiv pe cel aferent unui credit? Cum mai platesc atunci rata?

D-le Coman spuneti ca propriile se fac pe toate conturile bancare ale persoanei proprite! Nu. Daca sunt conturi creditoare cum se mai poate achita datoria catre ele daca sunt proprite de catre executor pentru o alta datorie? Se ajunge in situatia de a cere si celelalte executare si ce se intampla. Se propresc unele pe altele?

Daca se face un angajament se poate renunta sau suspenda proprirea?

Va multumesc anticipat!

Postat in data: 06 dec., 2016

Cum pot scapa de plata unei rate la Kruk?

Cum pot scapa de plata unei rate la Kruk, care peste noapte de la 3774,29 s-a ridicat la 7000 si ceva, deti platesc lunar cate 100 de roni din martie 2014? Va rog ajutati-ma!

Postat in data: 09 mai, 2016

Au dreptul sa imi ia jumatate din salariu la o executare prin poprire, fara sa mi se ia in calcul rata la alta banca?

Buna ziua. Am avut pana acum o executare pe salariu pt un credit la ING Bank de la executor judecatoresc si mi se oprea o treime din salariu. De curand a mai venit inca o executare de la acelas executor si mi se opreste jumatate din salariu. Mentionez ca eu mai am o rata la Raiffesen. Intrebarea mea este: au dreptul sa imi ia jumatate din salariu fara sa mi se ia in calcul si acea rata?

Postat in data: 10 mart., 2016

Banca poate sa-mi declare creditul exigibil (adica sa fie rambursat anticipat) chiar daca sunt de buna credinta si platesc la rata doar cat imi permit?

De cateva luni de zile am intrat in pensie, iar rata depaseste valoarea pensiei. Pana sa intru in pensie am platit la zi, dar de cand sunt in pensie imi permit sa mai platesc doar aproximativ 2/3 din rata lunara. In conditiile in care lunar voi plati aproximativ 2/3 din rata, banca poate sa imi declare creditul exigibil, eu fiind de buna credinta si platind lunar atat cat imi permit, adica intreaga pensie?

Postat in data: 17 mart., 2015

Banca a pus poprire pe tot salariul sotului. Ne pot lasa fara mancare pentru copii?

Buna seara.
Am si eu o problema cu banca, care a pus poprire pe tot salariul sotului, el fiind singurul sustinator al familiei cu 2 copii minori. Practic nu avem din ce trai, acum.
Chiar nu exista nici o solutie? Chiar ne pot lasa sa nu avem o paine sa le dam copiilor sa manance?
Este adevarat ca nu a fost platita rata, dar nu pt ca nu s-a vrut ci pt ca nu a fost mult timp un salariu decent in casa.

Va multumesc. O seara buna

Postat in data: 16 mart., 2015

La un credit Prima Casa, coplatitorul este proprietar al apartamentului cumparat, chiar daca nu plateste nicio rata?

M-am interesat la banca pentru un credit Prima Casa pe care sa il iau impreuna cu sotul si cu sora mea si mi s-a spus ca sora, in calitate de coplatitor, este proprietar pe ceea ce cumpar. Este corect? Ea nici macar nu plateste vreo rata, doar imi suplimenteaza veniturile pentru a lua o suma mai mare.

Postat in data: 09 mart., 2015

Daca sunt angajat in Italia pot cere un credit la o banca din Romania?

„Daca am un salariu in Italia in jur de 700 euro lunar si ca atare un venit anual de peste 8000 de euro pot cere un credit de 10 000 euro in 5 ani in ro?!
Care sant documentele necesare si cat sant ratele lunare..va multmesc”

Postat in data: 13 ian., 2015

Ce trebuia sa platim in 25 ani, acum banca ne obliga sa platim in 5 ani. Are voie?

Am un credit ipotecar care a fost declarat anticipat si am ajuns la un acord de plata cu banca, pe care l-am semnat din disperarea de a nu pierde casa. Au facut o rata de 330 eur, iar noi avem venituri de 1400 ron si cu 2 copii mici. Are voie banca sa faca o rata asa mare si sa nu se mai tina cont de venituri? Ce trebuia sa platim in 25 ani, acum banca ne obliga sa platim in 5 ani.

Postat in data: 21 ian., 2014