„Buna ziua am depus si eu cam acum 2 ani 250$ pe ufina trade putin mai tarziu mi-am dat seama ca mi-am luat teapa m-am certat cu brokerul si nu i-am mai raspuns la tel iar acum ma-a sunat de la departamentul financiar dupa 1.5 ani spunandumi ca am ajuns sa am in cont 15000 $ si ca trebuiesc scosi si facut un contract le-am intrat in joc au facut iei cerere de extragere totala a banilor si acum asteapta sa mi se puna impozitul pentru ei bineinteles impozitul a fost de 10% si mi-au dat un cod QR si sa ma duc la atm btc sa depun suma de bani in 48 ore ca altfel voi fi penalizat cu 5%pe zi si dupa 1 luna o sa fiu dat in judecata ce pot face”
Raspuns
Stimate domn,
Plata unui impozit pentru retragerea banilor aferenti castigului din investitia in criptomonede este o metoda de inselaciune.
Pentru retragerea investitiei in criptomonede, prin conversia acestora in lei, euro sau alta valuta, nu se plateste niciun impozit, ci doar o eventuala taxa perceputa de platforma online, dar care se retine automat, nu trebuie achitata separat.
Un alt indiciu ca este vorba de o inselaciune consta in depunerea banilor la un ATM bitcoin, nu printr-un tranfer bancar, pentru a se evita depistarea fraudei de catre banca si pierderea urmelor.
Ufina trade (vezi foto) este o platforma falsa de investitii in criptomonede, destinata inselaciunilor si fraudelor online, dupa cum s-au plans si alti oameni (vezi aici detalii).
De aceea, pentru recuperarea pagubei, trebuie sa faceti o plangere la Politie, pentru inselaciune.
Va rog sa reveniti cu raspunsul primit de la Politie, pentru a va ajuta sa rezolvati problema inselaciunii cu investitia in criptomonede, prin Ufina trade.
Cu stima,
Vasile Coman